Merhabalar, taşınmak istiyoruz ve şuan ev arama sürecindeyiz. Bütçemize uygun emsallerine göre de uygun fiyatlı bir ev beğendik ancak evin içerisinde kiracı var. Evi satın alma durumunda kiracıya bir ay içerisinde yazılı bildirim gönderip altı ay sonra tahliye davası açma hakkı oluyor diye biliyorum okuduklarım kadarıyla. Daha önce bu süreci yaşamış birileri varsa tecrübelerinden yararlanmak isterim. Tahliye süreci ne kadar uzayabilir, tahliye davası sonrası kiracı hemen evden çıkarılabilir mi yoksa kiracılı ev işine hiç girmemeli miyiz?
Güncelleme:
Uzun araştırmalar ve gezip baktığımız evler sonucunda konuda bahsi geçen evi almak nasip oldu. Şuanda kirada oturmadığımız için kiracılı ev almayı göze aldık çünkü fiyat ve konumu baktığımız diğer evlere göre çok daha avantajlıydı. Bundan sonraki süreç yasal olarak nasıl ilerlemesi gerekiyorsa öyle ilerleyecek, tek temennimiz kiracının hakkı olan 6 ay sonrasıda kendi rızası ile çıkması :) sözleşme tarihine kadar çıkmayacağını söyledi o da mart ayına tekabül ediyor kimseyle sorun yaşamadan kalpler kırılmadan sakinlikle hallolmasını diliyorum
Güncelleme:
Uzun araştırmalar ve gezip baktığımız evler sonucunda konuda bahsi geçen evi almak nasip oldu. Şuanda kirada oturmadığımız için kiracılı ev almayı göze aldık çünkü fiyat ve konumu baktığımız diğer evlere göre çok daha avantajlıydı. Bundan sonraki süreç yasal olarak nasıl ilerlemesi gerekiyorsa öyle ilerleyecek, tek temennimiz kiracının hakkı olan 6 ay sonrasıda kendi rızası ile çıkması :) sözleşme tarihine kadar çıkmayacağını söyledi o da mart ayına tekabül ediyor kimseyle sorun yaşamadan kalpler kırılmadan sakinlikle hallolmasını diliyorum
Son düzenleme: