Kiracı hakları neler bilen var mı? Ev sahibi tebligat yollamış...

borcam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
742
848
Merhaba hanımlar
14 yıllık kiracıyım kontratımın dolmasına 6 ay var ev sahibi çıkarmak istiyor bugün tebligat yollamış
Şuan çıkamam hem ev yok olanlar büyük m2 ve çok aşırı pahalı 10 bin civarı kiralık şuan küçüklerde kiralık yok
Mahkemeye versin 2 sene çıkaramaz diyorlar
Amacı beni çıkarıp yüksek fiyattan vermek kesin güya tadilat yapacakmış
Basına gelen bilgisi olan aydınlatabilir mı beni

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla 10 yıldan sonra sebepsiz çıkmanızı isteme hakkı var ev sahibinizin.
o iki yıl süren mahkemeler genelde daha az oturum olduğu zamanlar için geçerli.
Ayrıca yine 10 yıldan sonra kirasını piyasa şartlarında da isteme hakkı mevcut ev sahibinin yani tefe-üfeye göre zam yapma zorunluluğu yok.

Mantıklı olan ev sahibinizle konuşarak eğer derdi gerçekten kiraya zam yapmak ise kiranız için ortak ve cazip bir teklifte bulunmak olur. Aksi sadece pahalı kira+ nakliye masrafı olacaktır kanımca..

Pekı kontrat dolmadan böyle hakkı var mı
Deposıtemızı vermek ıstemedı sorun bundan cıktı

Merhaba hanımlar
14 yıllık kiracıyım kontratımın dolmasına 6 ay var ev sahibi çıkarmak istiyor bugün tebligat yollamış
Şuan çıkamam hem ev yok olanlar büyük m2 ve çok aşırı pahalı 10 bin civarı kiralık şuan küçüklerde kiralık yok
Mahkemeye versin 2 sene çıkaramaz diyorlar
Amacı beni çıkarıp yüksek fiyattan vermek kesin güya tadilat yapacakmış
Basına gelen bilgisi olan aydınlatabilir mı beni
En son kontratınızı ne zaman yapmıştınız ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pekı kontrat dolmadan böyle hakkı var mı
Deposıtemızı vermek ıstemedı sorun bundan cıktı
Tebligat kontrat dolmadan yollanir burada bir sorun yok.
14 senedir ayni evdesiniz depozitoyu vermemesi normal degil mi? 14 sene içinde evde eskiyen tadilat gereken seyler olmustur. Hic bisey olmasa bile ev boya ister. Depozitoyu zaten bunun için ödüyorsunuz

Merhaba hanımlar
14 yıllık kiraciyım kontratımın dolmasına 6 ay var ev sahıbı çıkarmak ıstıyor bugun teblıgat yollamıs
Suan cıkamam hem ev yok olanlar buyuk m2 ve cok asırı pahalı 10 bın cıvarı kıralık suan kucuklerde cunku tel bır kıralık yok
Mahkemeye versın 2 sene cıkaramaz dıyorlar
Amacı benı çıkarıp yuksek fıyttm vermek kesın guya tadılat yapıcakmıs
Basına gelen bılgısı olan aydınlatabılır mı benı
İnsanların evine el koyamazsınız ki ama. 14 sene bir evde oturmak için yeterince uzun bir süre. Ev sahibi sizi çıkartabilir bu şartlarda. Size de hak veriyorum bu devirde kiralık ev bulmak, kira ödemek çok zor ama ev sahibiniz şu durumda haklı ve kanunlar önünde avantajlı.

Kontratınız yenilenmediyse süresinin çok önemi yok şu şartlarda.

Bız burayı tutarken herseyı kendımız yaptırdık boyası yerı herseyını zaten haraneydı suan verdıgınden cok daha ıyı
Ama 14 sene boyunca o yaptırdığınız her şeyi siz kullandınız. Boya falan zaten lafı edilecek şeyler değil, sizden sonra giren kiracı da boyatacak. Kendiniz için boyatıyorsunuz sonuçta.

Kımsenın evıne el koyma gıbı bır derdım yok zaten
Ama kıralık yok ve suan sadece 1000 lira daha fazla almak ıcın cıkartmak ıstıyor
Ben sad ce yasal haklarımı merak edıyorum

Ama kıralık yok ve suan sadece 1000 lira daha fazla almak ıcın cıkartmak ıstıyor
Bu durumda öyle bir hakkınız yok, tebligat da göndermiş, çıkmakla yükümlüsünüz.

Merak ettıgım sadece cıkarabıllır mı kasımda doluyor kontaklar zaten yıllık kendını yenılıyor tekrar yapmak gerekmıyor
Ev olsa zaten sorun yok ama suan sokakta kalırım bı tane ev uok yer Başakşehir

Alıntı yapamıyorım nedense
Ama kasımda cıkıcam dımı kontrat bıtıs tarıhı

Merak ettıgım sadece cıkarabıllır mı kasımda doluyor kontaklar zaten yıllık kendını yenılıyor tekrar yapmak gerekmıyor
Ev olsa zaten sorun yok ama suan sokakta kalırım bı tane ev uok yer Başakşehir
Maksimum 10 yıl süreli o kendini yenileme dediğiniz şey. Siz on yılı aşmışsınız. Şu an bütün şartlar ev sahibinizden yana.

Derdi paraysa istediği kirayı vermeyi teklif edin o zaman illa çıkamam diyorsanız.

“Sadece 1000 lira daha fazla almak icin cikartmak istiyor”sa siz de kendisine “Sadece” 1000 lira daha fazla odeyerek cikmayin o halde.

X