• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira sözleşmesi

Depozitoyu veren ev sahibi pek duymadım , sözleşmeye mutlaka ekleyin depozitoyu . Bir de ev sahibi neden gelmiyormuş ? İnsan evini kiraya verdiği insanı görmek istemez mi ?
Hali hazırda kira alıyorum, sözleşme yaparken de 3 kira depozito almıştım (önceki kiraci evi haşat etmişti,hasar olursa karşılamak maksatlı,evi boya yapılmış olarak verdim öyle de almayı umuyorum suanki kiracıdan) eğer verdiğim şekilde geri alırsam,depozitoyu iade etmeyi düşünüyorum.

depozitoyu genelde bir sürü bahaneyle geri ödemiyorlar. tl olarak verecekseniz bir aylık kabul ettirmeye çalışsanız. en azından zararınız çok olmaz.
bir de evdeki kombiye dikkat edin. düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. (elinizden geldiğince) kullanıcı hatasın olmayan tamirata karışmayacağınızı belirtin. (benim başıma gelmişti)

depozitoyu genelde bir sürü bahaneyle geri ödemiyorlar. tl olarak verecekseniz bir aylık kabul ettirmeye çalışsanız. en azından zararınız çok olmaz.
bir de evdeki kombiye dikkat edin. düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. (elinizden geldiğince) kullanıcı hatasın olmayan tamirata karışmayacağınızı belirtin. (benim başıma gelmişti)
kesinlikle katılıyorum.
sadece kombi de değil, elektronik tüm aletler için konuşun bu konuyu. çünkü şu an doğalgaz açık değildir ve çalışma kısmını eve taşınmadan kontrol etme şansınız yok. ben taşındıktan 3 ay sonra kombi arızalandı, kullanıcı hatası kesinlikle değildi yani eşyanın tabiatında olan bir bozulma ve ev sahibim, ben size sağlam verdim sağlam isterim, arıza masrafları size ait deyip çıktı işin içinden.

ama orada da şöyle bir çakallık yapıyor ev sahipleri, mesela kombi bozuldu sonuçta ısınmak için kullanılan bişey. siz kiracı olarak ev sahibinin tamir ettirmesini istediniz. ev sahibi ya tamam deyip sallıyor, pes edip siz yaptırmak zorunda kalıyorsunuz soğukta oturamayacağınıza göre... ya da tamam kiracım sen yaptırmak zorunda değilsin ama ben de karışmıyorum deyip sıyrılmaya çalışıyor. o zaman yine yaptırmak zorunda kalan kiracı oluyor. bozulma durumunda ev sahibini beklemeden kiracı tamir ettirip masrafını kiradan düşsün bence bu şekilde anlaşmaya çalışın derim.

Kızlar merhaba, ev kucuk oldugu icin ayri bir eve tasinmak istedik tasinacagimiz ev kiralik, bu prosedürleri bilmediğim icin dolandirilmaktan cok korkuyorum, emlak ofisine gidicez, depozito+1 ev kirası+komisyon istiyor toplam 12.800 depozito olarak istenen parayi genelde son 2 ayda kira vermemek kosuluyla alindigini duydum ama kadin oyle bir sey olmayacagini 6000 tlnin geri verilcegini soyledi ben de tl deger kaybediyor bugun ku verilen parayla o gun ayni olmayacak dedim kabul etmedi yine de, ilk defa tasinacagim icin kafam cok karisik kira sozlesmesine ne eklememiz gerekiyor? Verilen depozitoyu yazmamiz gerekir mi? Evin sahibi gelmeyecekmiş telefonda konusacakmisiz emlak ofisinde bu da bana biraz tuhaf geldi, sozlesme imzalanirken evin sahibininde gelmesi gerekmiyor mu parayi alip gitmelerinden korkuyorum :KK43: kefil olarak beni istiyor ancak daha atama surecim tamamlanmadi, sicil no cikti ancak sgk girisi yapilmadi bu kefil olmamda bir sorun olusturur mu? Bu deneyimleri yasayan lutfen yardimci olabilir mi :KK43:
annemin evin kontratını sa emlakçı yapar biz uygun olunca gider imza atarız depozitoyu doviz olarak verin tekrar öyle alın madem değer kaybedeceğini düşünüyorsunuz

Ev sahibinin imzalamadigi sozlesmeye guvenmeyin. Davalik bir durum olursa sozlesme gecersiz olur imzam yok der, kira bedeli farkli der, kira baslangic tarihi farkli der, der de der. Sakin guvenip bu ise girme. Emlakci da vekalet varsa eger usulune uygun sekilde kiraya verme ile yetkilendirdiyse onun yerine imza atsin vekaletin fotokopisini de alin.
Ayrica depozitoyu geri vermesi gerek, verdiginiz kurusa kadar yazin.

bazı ev sahıplerı emlaycıya velaket verıyor emlakcısı herseyı ayarlıyor evle ılgılı sorun kıra gıbı ne olursa emlakcıyla goruyorsunuz
karsılıklı sozlesme yapacaksınız bır nushası sızde kalacak
sartları karsılıklı konusur anlasırsınız

Sözleşmede kira bedeli, depozito, kira ödeme tarihi, ibanlar mutlaka yazılır.
Ev sahibinin imzalaması lazım, sonuçta kira sözleşmesinin imzalı kopyası sizde kalacak.

Ev sahibi meşgulse emlakçı önce ev sahibine imzalatsın sonra siz imza atın, bunu ayarlamak zor değil ki? O kadar komisyon alınıyor sonuçta.

Evde kiracı kaynaklı tadilat yapılmadıysa depozitonum size geri verilmesi gerekir. Normalde TL verilir TL alınır tabi bu kurlarda alternatif çözüm de üretebilirsiniz.

Yalnız siz o evde yaşayacaksınız nasıl kefil olacaksınız ki? Normalde kiracı kefil olmaz, sözleşmeyi kim imzalayacak?

Eve girerken kırık dökük yeri var mı iyice kontrol edin. Bir arıza varsa da ev sahibine hemen haber verin ki siz bozdunuz zannetmesin.

Evet kızlar haklisiniz vekaletnamenizi gormeliyim demeliyim ben de ona sasirdim nereden bilicem telefonda aradigi kisinin kardesi olmadigini, simdi gittigimizde 12.800 para vericez bu parayi elden mi vermek daha iyi olur yoksa banka hesabindan yollamak mi elden versek kanit olmaz elimizde de dimi. adliyede memurum dedim ( ama pazartesi baslayacagim) ne güzel dedi kefil olarak seni yaparız dedi sicil no cikti ama sgk girisim yapilmadi bu kefil olmada bir engel mi

Banka hesabından verin.

Kiraları elden almak ceza konusunudur devlet kaydınız olsun istiyor.

Kefillik için SGK girişine gerek yok, ev sahibinin razı olması yeterli. 👍

Evet kızlar haklisiniz vekaletnamenizi gormeliyim demeliyim ben de ona sasirdim nereden bilicem telefonda aradigi kisinin kardesi olmadigini, simdi gittigimizde 12.800 para vericez bu parayi elden mi vermek daha iyi olur yoksa banka hesabindan yollamak mi elden versek kanit olmaz elimizde de dimi. adliyede memurum dedim ( ama pazartesi baslayacagim) ne güzel dedi kefil olarak seni yaparız dedi sicil no cikti ama sgk girisim yapilmadi bu kefil olmada bir engel mi
ne derlerse desınler ne olursa olsun bankadan odeyın
elden verdıgınız odemeler ıcın makbuz keserse ımzalı tarıhlı tutarlı tamam
yoksa bankadan odeyın ve bankada dekonta bılgı olarak ne ıcın verdıgınızı de mutlaka yazın . yazılı olmazsa yıne ıspat olmaz ılerde sıkıntı cıkarsa

Ben de evlerimi kendim gorusmeden emlakci araciligiyla kiraya veriyorum.
Emlakcinin ev kiraya verme vekaletnamesini mutlaka görün ve bir kopya isteyin.
Yoksa adam depozitoyu ev sahibine söylemiyor olabilir. Ev sahibi diye sizi bir arkadasiyla konusturuyor ve ev sahibindan habersiz depozito almaya cabaliyor olabilir.
Ayrica yarin evde bir sorun olsa ev sahibiyle iletisim kurmaniz lazim. Siz mutlaka tanismak isteyin.

Kizlar hepinize tesekkur ederim, bugun babamla gittik gorusmeye ilk basta cok nazik olan kadin birden canavara dönüştü, kontrat imzalana kadar her sey guzeldi,sonra onumuze tahliye tahahhutnamesini koydu ben de bunu imzalayacagimi beyan ettim imzalayacaksam evden tahliye edilecegimin tarihinin de olmasini soyledim ancak kabul etmedi. Ben de yarin bi gün cik evden dese ne yapacagim dedim,tarihte attirmiyorsunuz sonra biz atariz diyorsunuz dedim Baya tartistik ben ev sahibinin telefon nosunu kontratta görüp hemen aradim o da 3 yil oturabilirsin sıkıntı yok ben pek bilmiyorum emlakciyla anlasin dedi kadina bunu söyledim yine kabul etmedi imzalamayacagim dedim ayaga kalktik gidiyorduk sonra vazgecti kipkirmizi oldu kadin kontrati aldik geldik sizce ben mi cok abarttim yoksa yaptigim dogru muydu o kagittan bir tanr daha çıkartıp sahte imza atabilir diye imzalamadigimi beyan eden ses kaydi da aldim ilerde bir sey olursa bunu mahkemeye sunabilirmiyim ( tartisma sirasinda bana asagilayici sozler de soyledi)

Kontratinin bir nushasini aldim eve geldim, parayi banka yoluyla gonderdik 650 emlakciya elden verdik kira bedeli 2650 banka yoluyla ev sahibine gonderdik cunku bankada para bitmisti, geriye kalani elden verdik ( babama bankadan yollayalim dedim ama elden.vermeyi tercih etti) cok sinirlendim kizlar karisik yazdim kusura bakmayin yardimci oldugunuz icin cok tesekkurler 💜

Burda niye kimse depozitosunu alamamış yahu ?
Bugüne kadar 11 farklı evde kiraciydim , hepsinde depozitomu geri aldım , vermeme gibi bir hakkı ancak siz kiraya odemezseniz , faturaları , aidatı odemezseniz ya da eve zarar verirseniz olur , bunun dışında yasal olarak depozitonuza el koyamaz.
Sizin durumunuzda önemli olan depozito değil , ev sahibinin imzaya gelmemesi , o evi sakin tutmayın , ev sahibini görmeden , tapuyu görmeden hiçbir evi kiralamayın

Kizlar hepinize tesekkur ederim, bugun babamla gittik gorusmeye ilk basta cok nazik olan kadin birden canavara dönüştü, kontrat imzalana kadar her sey guzeldi,sonra onumuze tahliye tahahhutnamesini koydu ben de bunu imzalayacagimi beyan ettim imzalayacaksam evden tahliye edilecegimin tarihinin de olmasini soyledim ancak kabul etmedi. Ben de yarin bi gün cik evden dese ne yapacagim dedim,tarihte attirmiyorsunuz sonra biz atariz diyorsunuz dedim Baya tartistik ben ev sahibinin telefon nosunu kontratta görüp hemen aradim o da 3 yil oturabilirsin sıkıntı yok ben pek bilmiyorum emlakciyla anlasin dedi kadina bunu söyledim yine kabul etmedi imzalamayacagim dedim ayaga kalktik gidiyorduk sonra vazgecti kipkirmizi oldu kadin kontrati aldik geldik sizce ben mi cok abarttim yoksa yaptigim dogru muydu o kagittan bir tanr daha çıkartıp sahte imza atabilir diye imzalamadigimi beyan eden ses kaydi da aldim ilerde bir sey olursa bunu mahkemeye sunabilirmiyim ( tartisma sirasinda bana asagilayici sozler de soyledi)
Madem bu kadar tartistiniz neden bu evi tuttunuz başka emlakçı ve ev yok muydu.

Back