kira kontratı

scodelario

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2015
280
138
53
merhaba, biz tasınalı 2 ay olucak ve bazı nedenlerden dolayı şehir dışına tasınmamız gerek önümüzdeki ay.kira kontratı 1 yıl yapılmıştı.bu yüzden sorun olur mu? yada depozitoyu vermeme gibi bir hakları olabilir mi?

merhaba, biz tasınalı 2 ay olucak ve bazı nedenlerden dolayı şehir dışına tasınmamız gerek önümüzdeki ay.kira kontratı 1 yıl yapılmıştı.bu yüzden sorun olur mu? yada depozitoyu vermeme gibi bir hakları olabilir mi?
Evet olur ödemediğiniz diğer aylarıda talep etme hakkı var,eğer vermek istemezseniz dava açıp talep eder ve alır.

Evet olur ödemediğiniz diğer aylarıda talep etme hakkı var,eğer vermek istemezseniz dava açıp talep eder ve alır.
hadi ya :/ ama haksız kazanç olmuyormu bu sonucta kiracı bulabilirler ve herkesin basına atama vs tarzı şeyler gelebilir.Tesekkur ederim cevap için arastırıcam bunu

hadi ya :/ ama haksız kazanç olmuyormu bu sonucta kiracı bulabilirler ve herkesin basına atama vs tarzı şeyler gelebilir.Tesekkur ederim cevap için arastırıcam bunu
kira kontratı sonuçta iki tarafı korumak için yapılır,ev sahibi beni mağdur ettiler vs diyebilir ev hemen tutulmayabilir,yada sizden yerinize kiracı bulmanızı da talep edebilir tabi siz yine bir konuşun ev sahibi ile.

Kiracı bulursa ödeme yapmazsınız, ancak kiracı bulamaz ve sizden geri kalan ayların bedellerini talep ederse Yargıtay kiracının ödemesi gereken makul sürenin ortalama üç ay olduğu yönünde kararlar veriyor.

1 yılı doldurduğum ve eve hiç zarar vermediğim halde taşınmamı 1 hafta önce haber verdim diye depozitomun üzerine yattı. Ki evlendiğim için boşaltıyordum evi keyfi değildi. İnsiyatifine kalmış ev sahibinin. Yasal olarak vermeyebilir ama zorunda olduğunuz için vermesi gerekli etik olarak.

Sorun olur. Kontratlar bu yüzden yapılır zaten.

Ev sahibinin insiyatifine kalmış. Ama geri kalan ayların kirasını isterse, veya depozitoyu vermezse (kontrata göre artık) de bu onu kötü yapmaz. İnsanlar o evin kirasına göre de hayatını planlıyor sonuçta. Sebep ne olursa olsun, pat diye kira gelirinin kesilmesi o kişi için zor bir durum.

Bence çok kibar bir şekilde insan gibi konuşun. Son derece dürüst yaklaşın. Aracı olan emlakçı Yada tanıdık varsa evi tutarken , onlardan da yardım isteyin . İkna edip helalleşip taşınırsınız.

Peki diyelim konu sahibi 3. Ayında taşındı ve kalan 9 ay ın da kirasını verdi. Ev sahibi 5. Ayda adamlar taşındıktan sonra kiraya verebilir mi? O zaman çifte kira almış olabilir. Ben olsam geri kalan kiraları verirsem anahtarı da vermem. O ev benim hakkım diye düşünürüm

Bence çok kibar bir şekilde insan gibi konuşun. Son derece dürüst yaklaşın. Aracı olan emlakçı Yada tanıdık varsa evi tutarken , onlardan da yardım isteyin . İkna edip helalleşip taşınırsınız.

En mantıklısı bu, güzelce konuşup ikna edin. Gerekirse boş kalacak ay için 1 ay fazladan kira verin. Helalleşin.

Back
X