Yurtdışında bu sözleşme işleri nasıl oluyor bilmiyorum
Ama ben bu kadar sıkıntılı bir sözleşme ülkemizde yaptım ne olacak diyip imzaladım, sonunda herşeyi uygun yapmama rağmen ev sahibimden depozitomu alamadım
Ev sahibi yaşlı zengin bir kadındı, yerine bu işleri yeğeni yapıyordu, neler imzalamışım şimdi aklım şaşıyor cahilliğime
Paraya en çok ihtiyacın olan zamanda dolandırılmıştum
o depozitolar hiçbir zaman alınmaz :)
ben eskiden kasardım aman duvarı kirletmiyim aman bir yer kırılmasın falan diye diye.
aldığım gibi verdim tertemizdi yine depozitoyu alamadım :)
vermeyecek adam kapıları çok açıp kapatmışsın diye saçma sapan bahane buluyor yine de vermiyor
çünkü yok duvara çivi çaktın yok şu oldu yok bu oldu deyip zaten bahane bulup vermeyecek ben de gönlümce yaşıyorum artık, çivi de çakıyorum, duvara bişeyler de yapıştırıyorum, özellikle hor kullandığım bişey yok ama kasmıyorum zaten vermeyecek depozitomu yani. bari konduğu para ile badana yaptırıp yeni kiracıya öyle versin de başkası temiz otursun
en iyisi depozitoya giden para gözü ile bakmak veya son ayın kirasını vermemek (kişiye göre değişir bu)
hak etmeme rağmen depozitomu geri vermeyen ev sahibinin evinde de bir şeyleri kasten kırar dökerim yaptırsın
bana iyi niyetli olmayana ben de olmam
şu an oturduğum evde mesela evcil hayvan beslenemez diye bir madde varmış dikkat etmemişim
kedi sahiplendim gayet de besliyorum gürültü yapmadığım sürece kimseye zararı yok, karışamaz da
köpek olsa anlarım havlama sesi sorunu yaratabiliyor
yine de kediyi veterinere götürürken box'ını kamufle ederek apartmandan çıkarıyoruz
boyalı badanalı verdim öyle isterim tarzı bir madde var ama eve girdikten sonra duvarlarda kalem lekeleri olduğunu fark ettiğim için çıkarken ben de boyatmayacağım.
sildim o lekeleri, evet silince geçiyor ama onlar ben tutacağım diye ekstra badana yapmamış
ben de taşınmadan önce sileceğim gerçi şimdilik leke yok duvarda, bizde çocuk da yok alsın eline kalemle duvar kirletsin
şu an kirli gözükmüyor
ki hukuki anlamda eğer kasten zarar verilmemişse normal kullanımdan doğan ufak tefek şeyler için boya badana zorunlu değil zaten kira bunun için veriliyor
eskimek eşyanın doğasında var tabii ki eskir, bunu düşünerek kira miktarı belirliyorlar
sorun çıkartırsa ben 2 ay önce badana yaptım zaten der geçerim
inanmazsa uğraşsın kanıtlasın
ev alma niyetimiz var belki ben de ev sahibi olurum
kimseyi zorda bırakmam
muhtemelen kiracılarım öğrenci olur
zarar ziyan durumlarını hesaba katıp kiramı ona göre belirleyeceğim
eşyadır yıpranır kirlenir
aptal saptal maddelere ne gerek var, varsa kırmızı çizgim olan konular zaten baştan konuşur sözleşmeme de eklerim
yok sigara içme yok eve kız getirme yok duvara çivi çakma, saçma