Hımm şimdi karşımızda çok şanslı bir gelin var. Kırdüğünü harika bir şey. Ben de istemiştim ama gerek mevsim gerekse kayınbabamın aşırı kalabalık çevresi yüzünden organizasyon imkansız olacağından salon düğünü yaptım.
Kır gelini olacaksan, benim sana önereceğim kumaşlar tül, şifon, organze, plise vb. uçuş uçuş ağır olmayan kumaşlardır. Çoğunluğu dantelden oluşan bir gelinlik veya tafta, şantuk gibi ağır kumaşlar kır düğününe değil salon düğününe yakışır.
Bir de kesinlikle swarovski taştan ve gri işlemelerden uzak durmalısın bence. Onlar çok ağır kaçar.
Gelelim kesime. Çok kabarık etek seni kısıtlar. En güzeli a kesim yani yarı kabarık olanlar veya balık kesimi.
Ben çok sevdiğim birkaç gelinlik tipini seninle paylaşıyorum. Bakalım arasından beğendiğin olacak mı.
En hoşuma giden tülden etekli, belden kabaran ve belinde kuşak olan gelinlik tipidir:
Bulunması zor olan ama kır düğününe en harika gidecek olan gelinlik tipi, tüllerden bir taban üzerine organze veya dantelden çiçeklerin iliştirildiği modeldir:
Daha ağır bir şey istersen, ispanyol tarzı denilen altı bol katlı gelinliklerden düşünebilirsin, kadıköy merkezde bolca örneğini gördüm bu yaz.
Ben kır gelini olacak olsam bir de renkli kuşak şansını kaçırmazdım. Özellikle önerdiğim ilk gelinlik tipine belde kuşak çok yakışıyor. Renkli, çiçekli bir kuşak mükemmel bir sonuç verirdi.
Ayrıca ve ayrıca, kır gelini olarak renkli çiçek-ayakkabı kombinasyonunu kesinlikle aklında bulundurmalısın diyorum...
Mutluluklar dilerim...