Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kinaya erkekler katilir mi?
- Konu Sahibi Cherry01
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 13 Ağustos 2022
- 8.695
- 4.441
- 103
- 31
Erkek kınası adeti var bizde şimdi masraf diye kimse yapmıyor ? kimisi hem düğün hem kına yapıyor.Birlikte şimdi kız tarafı isterse davetiye bayanlar arasında yazdirir.Erkek misafirlerin de başka yerde agirlanmasi lazım.Kinaya normalde bizde herkes katiliyor ama genelde kabul edilen durum hangisi sizce
- 4 Şubat 2023
- 509
- 808
- 23
- 12 Temmuz 2022
- 24.873
- 3
- 89.190
- 528
- 17 Temmuz 2021
- 6.844
- 22.296
- 298
- 20 Eylül 2013
- 7.485
- 16.341
- 448
- 41
Bizim bildigimiz, kına kadının gelinin eğlencesi, moral bulma ve özel münasebetle ilgili bilgi edinme gecesidir. Konya yöresi.
Sonradan onu da bozdular, erkek kadın karışık düğün gibi yapana çok rastladım.
Âdetler, yöresel gelenekler önemli ise danışıp ona göre davranmayi tavsiye ederim, ama modern bir sülale aile ise karışık yapmak istiyorlarsa yine fikirlerini alırsınız, ona göre anlaşmalı, haberli hareket edersiniz.
Sizin âdetler başkaysa karşı tarafa bilgisini verin.
Sonradan onu da bozdular, erkek kadın karışık düğün gibi yapana çok rastladım.
Âdetler, yöresel gelenekler önemli ise danışıp ona göre davranmayi tavsiye ederim, ama modern bir sülale aile ise karışık yapmak istiyorlarsa yine fikirlerini alırsınız, ona göre anlaşmalı, haberli hareket edersiniz.
Sizin âdetler başkaysa karşı tarafa bilgisini verin.
Kinaya normalde bizde herkes katiliyor ama genelde kabul edilen durum hangisi sizce
- 21 Kasım 2017
- 27.856
- 122.209
- 598
- 14 Temmuz 2011
- 2.914
- 10.009
- 408
- 39
- 29 Temmuz 2017
- 24.376
- 125.011
- 598
- 36
- 17 Ağustos 2011
- 22.890
- 144.717
- 798
Hiç sevmem kinaya katılan erkek.
Bir sürü başörtülü kadın zaten düğünde oynayamiyor, doya doya oynayacaklari bir kına var onda da damat bir yandan, damadın babası bir yandan, gelinin abisi babası bir yandan gelen insanalrin kocası bir yandan salonda duruyorlar
Yani zor bir şey mi karisini bırakanın yanda bir mekanda çay içip beklemesi?
Erkek kinaya yakılırken gelir, bir fasıl başında dönülür, kızın örtüsünü kaldırır, alnını Oper, sonra ittir olur gider:))
Diğer türlüsüne ben dahil herkes uyuz olur (ki ben başörtülü de değilim, oynamam da. Ama saçma yani)
Bir sürü başörtülü kadın zaten düğünde oynayamiyor, doya doya oynayacaklari bir kına var onda da damat bir yandan, damadın babası bir yandan, gelinin abisi babası bir yandan gelen insanalrin kocası bir yandan salonda duruyorlar
Yani zor bir şey mi karisini bırakanın yanda bir mekanda çay içip beklemesi?
Erkek kinaya yakılırken gelir, bir fasıl başında dönülür, kızın örtüsünü kaldırır, alnını Oper, sonra ittir olur gider:))
Diğer türlüsüne ben dahil herkes uyuz olur (ki ben başörtülü de değilim, oynamam da. Ama saçma yani)
sanırım aişe yapısına göre değişiyor. Bizim aile sülale çevrede hep karışık oldu. Aynı düğün gibi salon tutuluyor. Düğünden tek farkı gelinin kıyafeti 2 gün düğün yapılmış gibi oluyor yani. Ama mesela duyuyorum kadın erkek ayrı yapan çok var. Kadın kadına yapan. Bekarlığa veda gibi kızkıza yapan... bizde birlikte yapıldığından dolayı üstüste 2 gün düğün yapmak hem saçma hem boşa masraf hemde kına sevmediğimden dolayı şahsrn ben kına yapmamayı tercih edeceğim. Seneye sadece bir salon tutup düğünümüzü yapıp kutlama işini sonlandıracağım. Ne bir bekarlığa veda nede kına istemiyorum çok saçma geliyor bana. Herkesin kendi tercihi tabi. Bir arkadaşımda salon tutmak istrmediği için evlerinin önünde bahçede aynı gece içinde önce kınasını yaktırdı gitti gelinliğini giydi. Hem kına hem düğün halletti masrafsız bir şekilde. Allah evlenene yardım etsin cidden hem maddi hem manevi olarak zor. Zorlaştırmayın, kolaylaştırın.
- 20 Haziran 2016
- 3.807
- 8.097
- 158
Bizde kınaya erkekler katılmaz. Asla giremezler gibi bir yasak yok ama. Kına salonumun bahçesi vardı orda erkekler oturdu salonun içinde kadınlar kına yaptı. Damat hariç erkek girmedi salona ama garsonlar vs erkekti. Kına biraz daha kadınlara özel oluyor ben şahsen kaftanımı giyip kına yakılırken ya da testi kırarken içerde erkek olmasını istemem ortamın ambiyansını bozuyorlar bence
- 15 Temmuz 2019
- 4.226
- 6.707
- 158