Kınanın Kansorojen etkisi?

EsTaMania

BüyüLü BaHçeee
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
438
2
40
KONUYU nereye yazacagımı bilemedım umarım dogru yerdır=)[COLOR="Indigo"]Erciyes Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Aktaş, antibakteriyel özelliği bulunan kınanın, bu özelliği nedeniyle kısa süreli kullanılabileceğini, yüksek dozda ve uzun süre geniş yüzeylerde kullanıldığında karaciğer ve rahim kanserine neden olduğunu ifade etti. Kınanın özellikle saç diplerinden çok çabuk kana karıştığına dikkat çeken Aktaş, kuaförlerin kullandığı saç boyalarına da kınanın bazı türlerinin karıştırıldığını, bu boyaların bazılarının kanserojen bir madde olan kadmiyum sülfit içerdiğini söyledi. [/COLOR]
alıntıdır

ğünümüzde bir cok kadın kına yakmıyor zaten ama öyle bir sey olsa bir cok kadın kanserden ölmesi lazım cünki yılda iki kere sacına kına yakan ve tüm ğün basında tasıyan insanlar var

ğünümüzde bir cok kadın kına yakmıyor zaten ama öyle bir sey olsa bir cok kadın kanserden ölmesi lazım cünki yılda iki kere sacına kına yakan ve tüm ğün basında tasıyan insanlar var

bizim buralarda eskilerin bir inanışı vardır...biryerinde kınası olmayanın yaptığı yemek yenmez derlerdi.kınasız gezmeyen teyzeler biliyorum ben..
artık bunu kimse takmıyor ama bu tez doğru olsaydı eskilerin hep kanserden ölmesi gerekmezmiydi?:ecrin_bebek::1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…