Kına Gecesi kınanın hangi detayları erkek tarafına ait?

Arkadaşım,

Bilmiyorlar diye birşey yok bal gibi herşeyi biliyorlar da salağa yatıyorlar.

Bende söylemem şunu alın bunu alın diye tenenzzül bile etmem ama söylemek lazım onlar nasıl salağa yatıyor.

Sonra kendi aldığı geline bakamaz kirada oturtur ne bakamaz ama karşısına geçip utanmdan damat kızmı rahat ettirsin der.

Görümcem iyi yere evlenmiş ve evlendiğimden beri bu hep karşıma çıktı canım yandı. Ama kendi gelinine aynı koşulları sağlamıyoruz diye dert etmezler.

Kusura bakma içimi de döktüm bu arada ama böyle

olur mu öyle şey ya nişan hangi tarafın KIZ TARAFININ doğal olarakta takılanlar kız tarafının zaten siz alsanız napacaksınız yine evinize çeyizinize harcamayacak mısınız yaa nasıl bi zihin bu insanlardaki yarabbim ya yine çocuğunun evine harcanacak tövbe tövbe yaa bişey yapmadıkları halde dilleri papuç teki olmaz akıl vermezler mi deliriyorum işte o zaman

çifte standart işte el kızıyız ya..

halbuki daha el üstünde tutmaları lazım,gelinimizin parada pulda gözü yok alçak gönüllü diye..kendilerinin bile damat adayı karşılarına geçtğinde kendi kızları için rahat düşünüyolar ama bu düşünceyi aklının ucundan bile geçirmeyen gelini bide hırpalıyolar..

Allah sorcacak yani..ama insanda hırs yapıyor..işte bu yüzdendirki ne biz onları nede onlar bizi benimsiyebiliyor..ayy aman ne olur benimsemesinler hiç dert değil..

konu dedikoduya kaydı iyice..

Öncelikle hayırlı olsun evliliğiniz, kınanız & düğününüz...

Benim kınamda her şeyi eşimin tarafı karşıladı; mekan ücreti, kına tepsisi, çerez, kına kıyafetim, kına seti, bindallı, kuaför ücreti... Ben ayakkabımı kendim almıştım sadece...

Benim düğün dönemimde alınacaklar & yapılacaklar konusunda şu yapılacak, şu alınacak vs gibi şeyleri söylemek durumunda kalıdığım oldu... Ama eşimin ve ailesinin art niyeti yoktu kesinlikle, ailesi "nasıl isterseniz öyle yapalım" modundaydılar; şu yapılacak, şunlar alınacak dediğimizde sağolsunlar eksiksiz yaptılar; tabii yine de bu gibi şeylerin hatırlatılmadan yapılması daha güzel oluyor...

Dedikodu diye düşünme gerçekler ne yazıkki öle zaten bu lafı duyduktan sonra depresyone girdim o kadar canım yandı ama ALlah'a havale ettim.

Benden uzak dursunlar başka birşey istemiyorum.

Onun için diceğim sana hatırlatabiliyorsan hatırlat bilmiyor değiller salağa yatıyorlar ama yapmıyorlarsa sıkma canını dünyanın sonu değil. Evet insan bekliyor ama yapmayınca kendini üzersin

kızlar valla ezdirmeyin kendinizi bu dönemlerde... ne alınacaksa söyleyin onlar da yapsınlar ne münasebet yok nişanda takılanları erkek tarafı alırmış şu bu.. yok öyle şey ne takıldıysa size. sizin için yapılıyor sonuçta. bizim burdada düğünde damada takılan parayı erkek tarafı alıp düğün masraflarını karşılar salon parası şu bu... nişanlım bi kez lafını etti bende olurmu öyle şey o zaman bende bana takılan altınlardan bizimkilere vereyimde bize yaptıkları masrafları ödesinler dedim bi daha lafı açılmadı
Allaha şükür şimdiye kadar herşey benim istediğim gibi oldu ama nişanlım sayesinde ben kaynanama pek bişey demem şu olsun bu olsun diye iş nişanlımda bitiyo yanii iyi bi ara bulucu organize edici

Öncelikle hayırlı olsun çok geç bir yazı olabilir ama emin ol tek değilsin yani çok bait bir örnekle anlatayım.Nişanda erkek tarafı kız tarafına lokum falan getirir ve biz aile arasında bir nişan yapmadık 100 kişilik bir nişan oldu.Bunu haliyle herkes biliyor ama onlar bir kutu lokum ile gelip biz bilmiyorduk ki dediler.Güya her şeyi biliyorlar konuşmaya bile gerek yok diyorlar üstlerine düşen neyse yapılırmış (!). Ama iş icraata gelince "aa öle mi olur? biz bilmiyorduk ki?" oluyor. Ben çok yaşadım ve nişanlımla konuştuğumda da hep sorun yaşıyoruz.Bnm daha bir senem var 2012 de düğünüm ama inan kara kara düşünüyorum bunu ve ayrılırsak sadece bu yüzden ayrılırız diyorum. .Çok zor bir durum. Nişanlımda her şey tam olmak zorunda mı eksik oluversin dio..Böle saçma sapan bir durum işte

Merhaba canım
Düğünün kınan oldumu merak ettim Bizde kına mekanını kız tutar onun dışında herşey erkek tarafına aittir.

ooofff offf okudukça içim şişti, bir an keşke başlık parası falan olsaydı da kız almanın zorluğunu anlasalardı diye düşündüm
Bu ne ya sanki biz damat alıyoruuuz.
Bizde de aynı şeyler oldu, istemede adetlerimizi sordular bizde adet yok dedik, biz bilmiyoruz dediler...
Kınada ben de mekanı kız tarafı tutar, kuruyemiş, kına, kıyafet onları erkek tarafı alır diye biliyorum. Elbisemi zaten kiralayacağım, gel gör ki iki kuruşluk kınanın lafı edildi onların orda kız tarafı alıyormuş diye. Sonradan sağolsunlar kınaları aldılar ama bir kere kalp kırıldıktan sonra pek bir anlamı olmuyor

walla benim eniştemin aileside nişanda takılanları aldılar ve düğünde takmak için ablama takı yapıp düğünde taktılar..takılanlarda onların taraftan hç altın takan olmadı evde yapmamıza rağmen kaç tane altın takıldıysa onlarda gitti..

ahhh ahh bu konuda okadar dertliyim ki kızlar bende nişanlanınca elbisemi kendim aldım hatta alamadım arkadaşımın nişanlılığını aldım ödünç nişanlımada ben aldım dedim emanet diyeemdim utancımdan onu ben bilerek yaptım masraf olmasın diye aldırtmadım ,nişanlıma saat aldık ben sana düğünde alırım dedi alındımı hayır saat bile alınmadı nişanlıyım ya daha kimseyi tanımıyorum hadi insancıklara masraf olmasın dedik ama kimseyi düşünmemek gerekirmiş bunu düğüne yakın anladım çeyizmde herşeyimi dört dörtlük yaptım eşimde allah için evimize kaliteli düzdü,ama annesi ne arayıp sordu ne etti 1000 km yoldan çeyiz gönderdik nakliye ile kimse sormadı nasıl göndericekisniz çeyiz alma işi erkeğe aittir biz bulalım nakliye diye,nişanlım annem ben uğraştık,düğün sırası neymiş kirlaık gelinlik almalıymışım,ama ne bohçada nede düğün alışverişinde çorap dahi alınmadı gene sesimi çıakrtmadım taaaki düğüne takıcaklar mevzusu yok bana dediğim gibi 1 parça elbise dahi yok annem üzülüyor dul kızmı veriyorum diye,nişanlıma herşeyi tek yapıyor diye kıyamıyorum ama benim görgüsüz kayınvalidem üstüne düşen herşeyi yapmış gibi,düğüne 20 gün kala adetlerimizde damatlığı kız tarafı alır dedi tepem attı o an ,bizdede öyle ama siz ne aldınız bana düğüne 20gün var ne takılcak ne edilcek yada bir çorap alındımı almıyorum dedim siz üstüne düşen görevi yapmadığınız sürece kız tarafıda yapmıcak dedim.sonra ertesi gün beni arıyorlar alışverişe çıkalım madem yapabielcekisniz illa söylemem mi lazımdı gelelim kına mevzusuna dedik çerezler erkek tarfı alır aaaa bizde öyle birşey yok dendi neyse nişanlım yaptı sağolsun, hatta kayınvalidem kınaya gelemsem olurmu diye bile sormuş anneme düşünün artık annemde olurmu sen avcuna altında koycaksın demiş aaa o bizde yok dedindi onuda eşim alıp annesine verdi,düğünde çeyurek bile takmadı üstelik senin oğlun evleniyor ya durumu yokmu derseniz bizden iii valla

Bizim adetlerde kınanın mekanı kız evi olur diğer herşeyi erkek tarafı alır. Kız birtek kına falan alır alırsa. Ama kızkardeşimde herşeyini biz iki kardeş karşıladık. Erkek tarafı sadece kuruyemiş aldı.

Şimdi benim de kınam olacak 3 ay sonra nasipse. Benim kınamı karşılayacak bir tek ben kaldım Kardeşim evli artık destek olamaz kendi borçları var. Benim düşündüğüm yine kendimi zorlayarak bişeyler yapmak ama çok sıkıntıya düşersem nişanlıma söylüycem ortak karşılayacağız

ortak karşılamanız için çok sıkıntıya düşmene gerek yokki canım
Kime ne düşüyorsa yapsın, zaten cebinden 1000 lira fazla çıksa nolur, evlendiğinizde 1000 liranız eksik olur, çünkü evlendiğinizde artık senin-onun diye birşey kalmıyor
aileler bir şey yapmaz mı? veya erkek tarafından neden bu kadar umutsuzsun

amaan okudukça ben sinirlendim ayol, mana da bulmak istemiyorum da Allah yardımcın olsn yani arkadaşım... valla iki tarafta üstüne düşeni paşa paşa yapmalı, ha az olur ha çok olur farketmez. görünmelik bile olsa bi çöp bi iğne almaz mı insan gelinine yaav..Sen çok sabırlı ve hoşgörülüsün ben onu anladım yani, boşver kazanan her daim sen olursun canm... nişanlında senin yanında zaten gözüne baksa anlar derdini..ee o zaman kafaya takıcak bişi yok... kaynanan acaba paradan mı kaçıyo, koskoca düğün yapıyosun az buz değil bi avuca koncak para mı çok geliyo da buna ve diğer adetlere bizde öyle sey yok deyip geçmiş kenara... valla olmasa da yapıcaklar yani, bu adetler sittin senedir var... ya çok merak ettim memeleket neresi nişanlının ?

Allah tamamına hayırlısıyla erdirsin inşallahh

Valla bizde kına hazırlığını kız tarafı yapar. Mekan, yakılacak kına, dağıtılacak kına, eldiveni başörtüsü, isteğe bağlı giyilecekse bindallı vs kıza aittir. erkek tarafı kına da giyilecek abiye elbiseyi ayakkabıyı alır, kuruyemiş getirir. hatta biz eğlence olsun diye kiloluk paketlerden alıp evde gülüş cümbüş ufak poşetlere koyup götürmüştük kız evine bide süslü sepet yapmıştık. milllet ööööle bakmıştı kıskananlar çatlasın

Erkek tarafından umutsuz değilim ama söylemek zor olur. Çünkü adetlerde kız yapar kınayı. DÜğün yaparken kınayı da yap diyemem. Zaten salon da bulamadım. Evde küçük birşey yapacağım sanırım

cnm bende sabırlı olduğumu düşünüyorum bazen kayınvalidem çok pinit biri eşim bile ünv dede okurken inşaatlarda bile çalışmış sırf okuyabilmek için gecen bir nişana gittik arkadaşın işte geline taktılar takıştırdılar resmen gözleirm doldu gururuma yediremeim hatat yolda giderken nişanlıma açıcaktım bu konuyu ama ben daha açmadan dedi bundan 7,8 yıl önce oğlum borçsuz evleniceksin araban güzel bir evin olacak deseler inanmazdım dedi ben okuyabilmek için sürekli çalıştım dedi babası vefat etmiş annede çok ilgisiz ama sorarsan ben çocukalrım için herşeyi yaparım der birde nereli olduğunu sormuşsun şimdi duyunca dahada şaşıracaksın çünkü altının geline bolca takıldığı bir memleketten gaziantepli ben sakaryalı inan benim taraf daha çok taktı bana

iyi ki de söylememişsin boşver, hiiiç de gururuna yedirememezlik olmasın. Bazen bende düşünüyorum şeytan dürtüyo acaba bu kadar alttan alınmalı mı bu konuda diye, sonradan da diyorum ki. benim mutluluğum huzurum onlarda var mı acaba, bi altınla mı oluyo hersey amaaan salla gitsin, çalış kazan biriktir ilerde al diyorum kendi kendime.. yoksa gerçekten sonu yok o işin.. bi kaç ay önce bi boşnak kınasına gittim.. peeeeh kadınlar yürüyemiyo ağırlıktan ama görmen lazım öyle böyle değil.. sonra bi teyze boşnak yaşantısını anlattı, onlar dedi bir evde kayınvalide-kayınpeder gelin damat eltiler falan öyle yaşarlarmış, bazısı da aynı apartmanda (onlar daha gelişmişi), gelin kaynanasının yatagını toplar, evler ayrısa önce onun evini siler süpürür yemeği bulaşığı vs bunları yapar sonra izin verilirse kendi evine geçebilirmiş. Tabi bu en ağırıymış (valla duyduğumu söylüyorum bi yanlış kelime cümle kullandıysam boşnak arkadaşlardan özür diilerim). hani düşün kilolarca ya kilolarca altın, kafalarına taktıkları süs taçtan tutta ayakkabısındaki detaya kadar altın olur mu, kollarda 2-3 tane saat falan..kaldı ki başın sıkışsa bi çeyreğini bileziğini de bozdurtmuyolar sana takılan neyse kalıyo asla harcatmıyolar.. diceem o ki neler var, kaç binlere neler takıyolar ama daha karsıdan anlıyosun huzurları yok o yüzden boşveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer :) bence kaynanan ne yaparsa şanımdandır diyip bişiler yapmalı hemde gaziantepliymiş, yapmıyosa da kendi düşünsün :)

anam amma yazmışım, şaşı olmadın demi

arkadaşlar kayınvalidemi hiç sevmiyorum.düğüne 1 ay var.evlenince bize gelip gitsin istemiyorum.gözü hiç durmuyo her şeyi inceliyo.sinirimi bozuyo.karşıma alıp konuşmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…