• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi kınanın hangi detayları erkek tarafına ait?

024

..alnımın yazısı yarim..
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.291
817
123
İstanbul
kızlar öncelikle benim gibi gün sayan gelinlere Allah mesut etsin Allah utandırmasın diyorum..

öncelikle şunu söylim,nişanlıma ve ailesine şu size aittir bu bize diye,bu güne kadar ne ben nede ailem ağzımızı açıp tek kelime etmişizdir..heralde biliyolardır bilmeseler bile sorar öğrenirler dedik..hem kimin neye gücü yetiyorsa o devreye girer sıkboğaz etmenin anlamı yok diye bir anlayış güttük..

ama bu anlayışım nişanımda en genel herkesin bilebileceği şeyler konusunda bile "biz bilmiyodukkiiii"denilip iyi niyetimizin su istimal edilmesiyle karşılık buldu..

şimdi sıra geldi kınama,eminim kınamdada onların üzerine düşen bişey varsa yine üstümüze yıkacaklar.. benim için yine de önemli deil önemli olan benim sevdiğimle huzurumdur ama bu gibi şeylerde adet olunca ailelerin özellikle kız annelerinin gönlünde uhde kalıyor..

bende işin içinden çıkamıyorum,üzerlerine düşen şeyler varsa hatırlatılmalı mı ve varsa onlar nelerdir?

aaaah ahh canım hayırlı olsun öncelikle allahım yüzümüzü güldürsün inşallah cümlemizin:nazar:
zaten ne sorun çıkıyosa bu alışveriş dönemlerinde çıkıyomuş bende bu süreçte anlamış oldum her genç kız gibi yaşamadan anlaşılmıyo hakikaten erkek anneleri nedense bazı şeyleri hatta hiç bişeyi üstlerine almadıkları için çoğu zaman canım annelerimize kalıyo bize yıkılmış oluyo ne diyeyim allaha versinler hasabını insanın zoruna gidiyo sadece yoksa onların alacağına muhtaç olunduğundan değil...
gelelim ne alacaklarınaaa bizim adetimizde kına kıyafetini kız tarafı alır(abiye gibi) ve kına yeri kız tarafına aittir bindallıyı bindallı için terliğini kınaları kına tepsisini yüz örtüsü eldiven kınada dağıtılacak kınaları ikramlıkları istenirse kına hediyelerini de erkek tarafı alır umarım faydası olur :31:
sizde nasıl olur?

tşk ederim canım cvbın için..

evet aynen ne ben onun alacaklarına muhtacım nede o benimkine..ama birkere oluyor..insan gavur borcu eder alır iki çaputu neki yani ne kadar tutucak..

aslına bakarsan bu adetleri kim çıkarmış merakda ederim,herkes kendisininkini yapsaymışda bu problemler yaşanmasaymış..görgülüsü var görgüsüzü var..bu adetler görgüsü olmayan için değil inanın..

bide arkadaşım ben utanıyorum nasıl denirki bunu siz alacakmışsınız,haa onlar yan çizmeye utanmıyor o başka ama napim o utanmazsa bende onun gibi olamamki..

canım annecimde dul kız evlendiriyorumki sanki diye arada içleniyor üzülüyorum..

cnm kıyamam annene nişanlınla sen aranızda para birleştirip halletseniz olmaz mı çok tutmaz zaten, bu kadar az kalmışken sorun çıkmasın kaynanayla aranda, annenede nişanlım aldı dersin

cnm kıyamam annene nişanlınla sen aranızda para birleştirip halletseniz olmaz mı çok tutmaz zaten, bu kadar az kalmışken sorun çıkmasın kaynanayla aranda, annenede nişanlım aldı dersin

ben asıl nişanlıma gurur yapıyorum zaten,diyemem şu yapılacakmış yapın diye..ailemede izin vermedim hiç..zaten onlarda benim kafadalar ama nişan takılarına bile el uzatmaya varınca iş tüm iyi niyet törpüleniyor..siz böyle bişi duydunuzmu hiç,nişanda altınlan erkek tarafının oluyo..daha bunlara ne denir ki..

ne bilim hata mı ediyorum utanılacak bişey yokmu..bunları siz alacakmışsınız desem çekilsem kenara..

Son düzenleme:
Öncelikle allah hayırlı etsin canım..
Benim kınamda genel olarak herşeyi biz yapmıştık
elbisemi,kına tepsimi,kına örtümü biz almıştık,yeri biz tutmuştuk
sadece kına,küçük paket kınaları kuruyemiş ve meyve suyunu erkek tarafı almıştı...
Sağolsunlar düğünde elimi cebime attırmadılar zaten..

Öncelikle allah hayırlı etsin canım..
Benim kınamda genel olarak herşeyi biz yapmıştık
elbisemi,kına tepsimi,kına örtümü biz almıştık,yeri biz tutmuştuk
sadece kına,küçük paket kınaları kuruyemiş ve meyve suyunu erkek tarafı almıştı...
Sağolsunlar düğünde elimi cebime attırmadılar zaten..

sağol canım Allah razı olsun..benimkide senin hesap olacağa benziyor..ee düğündede attırmasınlar kardeş zaten..onada karşırsak annem beni evlatlıkdan red eder:1:

Son düzenleme:
ben asıl nişanlıma gurur yapıyorum zaten,diyemem şu yapılacakmış yapın diye..ailemede izin vermedim hiç..zaten onlarda benim kafadalar ama nişan takılarına bile el uzatmaya varınca iş tüm iyi niyet törpüleniyor..siz böyle bişi duydunuzmu hiç,nişanda altınlan erkek tarafının oluyo..daha bunlara ne denir ki..

ne bilim hata mı ediyorum utanılacak bişey yokmu..bunları siz alacakmışsınız desem çekilsem kenara..

canım sende hakedene hakettiği gibi davranacaksın onlar utansın ne demek nişan takılarını istemek vermemişsindir umarım hatta vazgeçtim yardım etme nişanlına at üstüne topu çekil kenarı:27:

bence utanmana gerek yok biz çekiniyoruz maddi konularda al falan demeye bende öyleyim ama böyle şeylerde adet neyse o yapılsın kız tarafıyız sonuçta... adettenmiş erkek alırmış de olsun bitsin...

canım sende hakedene hakettiği gibi davranacaksın onlar utansın ne demek nişan takılarını istemek vermemişsindir umarım hatta vazgeçtim yardım etme nişanlına at üstüne topu çekil kenarı:27:

vermedim tabiki,görümcem yapmıştı bu terbiyesizliği..bende nişanlımı ailesiyle değerlendirmek yargılamak istemiyorum açıkcası..

nişanda onların üzerine düşen çoğu şeyi ben yaptım elbisemi bile kendim aldım..bu sfer kendimi kullandırmak istemiyorum..nişanlımda erkek ne bilsin bu adetleri kadınlar arasında halloluyo sanıyo bende ses etmiyorum..

bizde çerezi,içeceği ,tututacağı yeri ,davulu erkeğe aittir

biz evde yemek verdik ama geri kalan detayları eşimin ailesi karşıladı bizde kız fazla masraf yapmaz nişanda olmaz bizim oralarda olursada sadece tatlı ikram edilir

cnm benım kayınvalıdemde kuyumcuda ayak ustu bana nısanda sana kostek takalım ama takılanlan altınları bız alalım dıe bı teklıfte bulunmustu. kendı kostek taktım dıe gerıne gerıne gezıcek ama kımse bılmıcek kı aslında benım paramla takılmıs olucak. ben de babama danısayım dedım sonrada gıttım ona babam ızın vermedı dedım

cnm benım kayınvalıdemde kuyumcuda ayak ustu bana nısanda sana kostek takalım ama takılanlan altınları bız alalım dıe bı teklıfte bulunmustu. kendı kostek taktım dıe gerıne gerıne gezıcek ama kımse bılmıcek kı aslında benım paramla takılmıs olucak. ben de babama danısayım dedım sonrada gıttım ona babam ızın vermedı dedım

gelde bu kadına saygı duy anne de..ne münasebet diyemiyosun işte rezil edemiyosun onu oarada,aslında yapmalı acımamalı terbiye kar etmiyo böylelerine..ama kişilik değişmiyorki,karşımdaki fütursuzsa ben terbiyemi bozamıyorum çok zorda kalmadıkça..

kostek ne demek canım anlamadım

kostek ne demek canım anlamadım

cnm cok kalın altın zıncır cok eskıden metre hesabı alınırmıs yada karsı taraftan öle ıstenırmıs ama sımdıler cok daha kıbarları cıktı ortasında broş falan var. belkı her yorede farklı bı ısmı vardır ben bursalıyım bizde köstek die gecıo

gelde bu kadına saygı duy anne de..ne münasebet diyemiyosun işte rezil edemiyosun onu oarada,aslında yapmalı acımamalı terbiye kar etmiyo böylelerine..ama kişilik değişmiyorki,karşımdaki fütursuzsa ben terbiyemi bozamıyorum çok zorda kalmadıkça..

ya durumları olmasa ve ben ılla köstek istiyorum die diretsem bu teklıfı hos karsılayabılırdım.ama hem durumları fazlasıyla hemde ben böyle bi taleptede bulunmadım sadece mıllete gosterıs yapmaktı amaç herhalde:47:

vermedim tabiki,görümcem yapmıştı bu terbiyesizliği..bende nişanlımı ailesiyle değerlendirmek yargılamak istemiyorum açıkcası..

nişanda onların üzerine düşen çoğu şeyi ben yaptım elbisemi bile kendim aldım..bu sfer kendimi kullandırmak istemiyorum..nişanlımda erkek ne bilsin bu adetleri kadınlar arasında halloluyo sanıyo bende ses etmiyorum..

cnm sen eğer nişanlınla konuşmazsan ileride sorun olacak o zaman niye söylemedin diyecek o yüzden ben konuş derim

Son düzenleme:
haberi var ama erkek kafası o kadar mühim karşılamıyor ha sen ha diyerekten..ailede aile değilki oğlum bu böyledir desin durum bundan ibaret..

Back