• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi kınada testi kırmak

peri_han

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
14
0
36
Manisa
Kızlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. Kına gecesinde testi kırılırken gelin adayı biraz oynuyor ya hangi şarkıda oynanır fikri olan var mı? Genelde candan erçetin vay halime çalınıyor. Başka çalınan şarkı var mı? Yardimci olursanız sevinirim..

kınada testi mi kırılır? bu yaşıma kadar o kadar kınaya gittim hiç testi kırmadı kimse..

neyse öğrenmiş oldum ama yardımcı olamıcam..:21:

Evet bazı bõlgelerde kına yakılmadan önce gelin elinde testiyle bir süre oynar sonra kırar testiyi

Akşam komşunun kınasındaydık. Kız testiyi omuzuna aldı, halay havası çalıyordu. Bir süre o şekilde halay çekildi ve sonra ortaya geçip testiyi yere atıp kırdı gelin.

Tekirdağ Şarköy'de testi kırıldığına şahit olmuştum ama orada durum biraz farklı.

Dışı tüllerle süslü, kulpunda oyalı bir çember takılı testinin içi bozuk para, şeker çikolata ve kağıt para ile dolduruluyor. Halay çekecek kadınlar grubundan testiyi kıracak kişi önceden seçilip kimseye söylenmiyor. (genelde hala ya da yenge)

Halay başlıyor. En az bir saat yöresel havalarda dönülüyor, hızlı ve yavaş tempoda. Çocuklar gözünü dikmiş oluo tabi testiye.

Ardından kimse anlamadan salonun ortasında yere vurulup kırılıyor testi.

Her yöreye göre değişiyor bu tarz şeyler, benim bildiğimde kıza kına yakıldıktan sonra damat gelir gelinin önünde testiyi yere atıp kırar.Bu bereket testisidir.İçine yine farklı şeyler konabilir.Pirinç,bulgur,şekerleme,tüle sarılmış uğur parası vs. gibi.Kızın elinde testi ile çıkıp oynaması sonrasında da testiyi kendi kırmasını ilk duydum .Bu da varmış demek ki :)

merhaba,
malesef özelden mesaj atamıyorum. mail adresiniziide siteden bulamadım. mail adresim: ...................... tel no: 05364915115.

Back