• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi Kınada Muhteşem Yüzyıl esintisi

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Kızlar,

Görüyorum ki kınada artık herkes bir abiye bir de bindallı giyiyor. Neden? Bana bu çok ters geliyor açıkçası, çünkü aslında gelenek sadece bindallı giyinmektir.

Sanırım ki bunun nedeni bindallıların yeteri kadar güzel olmaması. İyi bir abiye olmaktan ziyade folklor kıyafeti gibiler. Kimse para harcamak istemediğinden ucuz malzemeden yapılıyorlar, sanırım nedeni bu. Güzel bir bindallı diktirmeye verilecek parayı, ayrı bir abiyeye veriyoruz.

Ben osmanlı kıyafetlerine hayran biri olarak onları giyebileceğimiz tek gün olan kınanın böyle harcanmasına çok üzülüyorum. Keşke muhteşem yüzyıldaki gibi kıyafetler dikilse de hem bindallı hem abiye yerine geçse. Ne güzel olurdu...

Muhtesem-Yuzyil-81.jpg

Muhtesem-Yuzyil-37.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
hepsi mukemmel hele ki o kumaşları canım zevk senın kımse karışamaz zaten zevkıne bence gıy derımm

Son düzenleme:
bu fikre bayıldım canım suan heemn kafamda bısıler sekıllendı kınamda bındallı yerıne bunlardan dıktırmeye karar verdım. tesekkur ederım:21::46:

kıyafetler bir yana..saçlarındaki taç,toka neyse..aksesuarlar şahaneee..:21:
asıl ben onlara bitiyorum..:69:

Tamda kalbimi okumuşsun canım,akşam diziye bakarken, benimde gönlümden geçti. Bunların giydiği gibi bir giysi giysem, ne hoş olur diye. Hepsi çok hoşlar, sadece gögüs dekoltesini biraz kapatırsak, çok süper olacak:29:

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu da iyi haber ki, bir terzinin bu kıyafetleri dikmesi aslen kolay arkadaşlar. İstesem annem bile diker. Kumaşları benzer bulmak zor, özellikle bu ebru tarzı desen olanlarını. Ama yine de güzel bir şeyler kolay ortaya çıkar. Hem de bindallı artı abiye almaktan daha uygun fiyata...

Son düzenleme:
Bence kapalıçarşıda bu tarz kumaşlar vardır..
Cemil İpekçi bile kapalıçarşıdan aldığı kumaşlarla elbiselerini hazırlıyor..
tüm aksesuarları kapalıçarşı ve eminönünden....

Bu daha da iyi haber o zaman. Benim kınamda nişanlımın yıllar önce hediye ettiği kırmızı bir hint kıyafetini giyecektim aslında, uzun etek, kısa bluz ve şal üçlüsünden oluşuyor. ama bunlara baka baka kafam karışmadı değil. en azından, tesettürlü olacağım için kınaya giderken üstüme giyilmek üzere bu tarz bir cepken diktiririm, örneği burada yok ama mesela hürrem dışarı çıkarken önü düğmeli arkası uzun giden bir şey giyiyor dış örtüsü olarak. o şekilde ikisini birleştiririm belki :D

Ya benim anlamadığım, modaevi sahipleri neden bu popülariteden yararlanması akıllarına getirmiyor. Benim bir moda evim olsa, böyle bir kına giysisi serisi hazırlarım, bir de sosyal medyada, ulaşabilirsem de televizyonda haber yaptırtırım, muhteşem yüzyılın kaymağını yerim...

şunda evleniyo olsam bnde giyerdim bunlardan özellikle takıları kullanırdım çok güseller birde kesin bekarlığa veda partisi yapardımmmmm

şunda evleniyo olsam bnde giyerdim bunlardan özellikle takıları kullanırdım çok güseller birde kesin bekarlığa veda partisi yapardımmmmm

Bu iş işten geçti hali benim de canımı sıkıyor. Benim de nişan evde oldu, abiye giyemedim şimdi millete bakıp bakıp şimdi nişan olsa diyip duruyorum :D yaşını bilmiyorum ama eğer kardeşin, ablan veya çok samimi olduğun bir arkadaşın, kuzenin filan kına yaparsa onunla ittifak kurup bu tarz giyebilirsin bence...

canım vallahi dün diziyi izlerken hürremin kıyafetini çok beğenmiştim keşke çıkarsalar böyle modellerde bizde giysek

Kızlar, diktiren olursa ve burda paylaşmazsa bozuşuruz ona göre :D Bazen diyorum zamanım ve sermayem olsa bu gelinlik, abiye işlerine girsem... Ne seriler çıkarırdım o zaman...

gerçekten güzel bir fikir. bnmde aklımdan geçmedi değil:76: bazı bindallıları görüyorum,yorum bile yapamıyorum.sonuçta kiralık güzel ağır bindallı veren yerler olmalı :44: ben nette bi yer bulmuştum ama satıyorlardı, oda işime gelmedi

buarada kumaşlar vakko dekorun kumaşları. metreleri de 100-200 tl arasında değişiyor. tabiki bizde illa oradan alıcaz diye bişiy yok, eminönünden benzerlerini uyguna alabiliriz.

hatırlarsanız sıla dizisinden sonra,saça takılan altın tavus kuşları heryeri sardı.
ya hadi gerçek elması pırlantayı alamayız o ayrı da. şunların taktığı saç tokalarını,taçlarını bi yerler satsada bizde alsak. dizide sadece hürremin yüzüğü var sanki her yerde yüzük :45:

ee kime diktiriyoruz :52:

Son düzenleme:
gerçekten güzel bir fikir. bnmde aklımdan geçmedi değil:76: bazı bindallıları görüyorum,yorum bile yapamıyorum.sonuçta kiralık güzel ağır bindallı veren yerler olmalı :44: ben nette bi yer bulmuştum ama satıyorlardı, oda işime gelmedi

buarada kumaşlar vakko dekorun kumaşları. metreleri de 100-200 tl arasında değişiyor. tabiki bizde illa oradan alıcaz diye bişiy yok, eminönünden benzerlerini uyguna alabiliriz.

hatırlarsanız sıla dizisinden sonra,saça takılan altın tavus kuşları heryeri sardı.
ya hadi gerçek elması pırlantayı alamayız o ayrı da. şunların taktığı saç tokalarını,taçlarını bi yerler satsada bizde alsak. dizide sadece hürremin yüzüğü var sanki her yerde yüzük :45:

ee kime diktiriyoruz :52:

ben kendi gelinlikçime bu fikri önermiştim, o da kimse bindallıya o kadar para vermek istemiyor bunlar maliyetli kıyafetler demişti. ama sanırım ki o kına için ayrıyetten satın alınan abiyeyi hesaba katmamıştı. nerden baksan bu günlerde güzel bir abiye istanbulda 300-500 lira arası, o da alt sınırlar. buna bir de bindallı ekleniyor. bence o maliyete satılık bu tarz kıyafet bile çıkardı...

bende çok beğeniyorum bu tarz kıyafetleri ama kendi kınamda giymek hiç aklıma gelmemişti. böyle bir kıyafet diktirmek abiye+bindallıdan daha pahalıya gelir ama en azından istediğimiz gibi bir elbise giyeriz.
dizide kullanılan tüm aksesuarlar emnönünde var ama mahmutpaşada bir hanın içinde sırf takı boncuk satan bir yer taçlar, tokalar ve saçlarına takıtkları zincirleri satıyorlar.
ama oldukça pahalı mesela ben gelin tacı beğenmiştim sonra hatıce sultanın saçına takığı yandan gelen bir taç gördüm zincirli, kına için düşündüm ama gelin tacının 2katı fiyatıı

Back