Düğün Kına Gecesini Kız Tarafı mı Erkek Tarafı mı Yapar?

biz kınayı yemekli yapıcaz yaklasık bı 100 kişi olucak mekanı ve yemek parasını biz verdik onun dısında nişanlımın ailesi bindallımı tuvaletimi ayakkabımı aldılar.. Haricinde cerezi kınamı kına tepsimi ve işte kına için gereken herseyi aldılar..

Bizim ailede de yoktur öyle gelenek görenek filan. Ben de internetten filan araştırdım, biraz da kendime adapte ettim. Böyleceeee kınayı bizim evde yaptık. Erkekleri de sokmadık. :))
Kına tepsisini ve kına sepetini (kayınvalidem, annem ve ben seçtik beraber süpper ötesi güzel oldu, ayrıca sonra da kullanabileyim istedim.), kınayı, üzerine nazar boncukları iğnelenmiş lame ve dore keseler içinde minik kına paketleri ve yine süslü keseler içinde kuruyemiş paketlerini, özel dizayn minik bir sepet içinde pullu halay mendillerini (ne işe yaradığını bilmiyorum, kayınvalidem de bilmiyormuş ama eksik olmasın istemiş. :)), kına üzerine giyilecek kırmızı dantel kına eldivenlerimi ve koliyle meyve sularını kayınvalidem getirdi.
Bindallımı anneannemin kuzeni Nedret Teyzem getirdi, bir tanıdığından ödünç almış. Başıma örttüğüm örtüyü de rahmetli dedeciğimin yıllar önce Şanlıurfa'dan getirdiği şallar ve kumaşlar arasından seçtim. Kırmızı şifon, üzerinde lame payetlerle işlemeleri olan bir şal örtüm oldu.
Müziği bir arkadaşım ayarladı, fotoğrafları başka bir arkadaşım çekti. Makyajımı kendim yaptım, saçlarım uzun ve düz olduğu için onlara da hiçbir şey yapmadım. :)
Geri kalan hazırlıkları annemler yaptı. (Börekler, yaprak dolmaları ve kurabiyeler.. Aslı börek ve Hacı Sayit sağolsun. Kıkır kıkır..)
Yaniii benim kına gecemi kız tarafı ve erkek tarafı ve arkadaşlar topluca yaptık. Süper oldu! :)

X