Kına gecesinde nedime?

Hiç anlamadım valla sizi ben. Kınamda düğünümde arkadaşlarım ve kardeşlerim için gelen yorumlar benim çok hoşuma gitmişti. Ki kardeşim için seninle yarışıyordu da dediler. Tabi yarışcak kimin kardeşi dedim Kompleksli gibi duruyor buna takılan gelinler bence.

Kardeşim evlenirse ben de düğünde çok güzel olmak ve ortaya çıkmak isterim elbette. Gelinin bir tanecik ablasıyım fark edilmem lazım:) ama ablan abartmış :) güzellikle söyleyebilirsin abartma diye

ben bir dugune gittim, arnavut ya da bosnak dugunu, suan tam net emin degilim,
onlarin yoresel kiyafetleri var ya, onlardan giydiler gelin ve yakin akrabalar dugunun ilerleyen zamanlarinda,
ama bir davetli bildiginiz isil isil bisey giymis,
hakikaten gelin kim, bu mu acaba diyorsunuz yani,
ki gelinin de yuzu acayip dustu o andan sonra,
biz bile cok ayipladik o kisiyi.

bence ablaniz da olsa boyle bir hakki yok.
nedime isini iptal edin madem yakin arkadaslariniz da olmayacakmis.

Nickinin hakkını son örneklemende vermişsin bacım

Bende de ücretsiz veriliyordu çıkarttırdım istemedim öyle herkesin üstüne çakma bindallı giyip ortada gezmesini anlamsız geliyordu bana. Çıkartabilirsiniz kimse de nedimelerde neden kıyafet yok demez

Nedime kelimesi hiç bize uygun düşmemiş hele kına organizasyonu gibi bir adetimize hiç hiç. Onun dışında gelinin dışındakilere verilen bindallilar geline verilenden farklı oluyor. Yani gelininki ayrı oluyor o yüzden içiniz rahat etsin.

isim, eskimiş (nedi:me) arapça

1 . hanım arkadaş.
2 . hanım sultanın, yüksek makamda bulunan kadınların yardımcısı olan hanım.
(kaynak tdk sözlüğü)

Gelinin de kına ve düğünde en yüksek makamda olduğunu düşünür isek "nedime" kötü bir şey değil ve tam da olması gereken şekilde kullanılmış demektir.

Ablanıza gelince; gelinlik gibi beyaz bir elbise giymediği sürece bırakın istediği gibi takılsın. O da en az sizin kadar mutludur eminim.

Ben erkek kardeşimin düğününde siyah abiye giymiştim(1,5 yaşında idi kızım ve hamilelikte aldığım 27 kilonun 10 kilosu falan hala kalmıştı) , kız tarafı bu sefer de "ne o görümce matemde mi?" diye dedikodumu yapmışlar. Konuşmak isteyen her şekilde konuşur.

zaten nedime de istemiyorum da şimdi gelin ne kadar ruhsuz dicekler die bişey diemedim..

Benim kınamda da nedimeler bindallı giydi. Ama benim ki kabarık onların ki düzdü. Ayrıca tac falan takıyorsun zaten. Senden gosterıslı bır bindallı seçmesi ımkansız.Ama eger gelinlik gibi bir kına elbisesi secmısse kendine orasını bılemıcem

Bende de ücretsiz veriliyordu çıkarttırdım istemedim öyle herkesin üstüne çakma bindallı giyip ortada gezmesini anlamsız geliyordu bana. Çıkartabilirsiniz kimse de nedimelerde neden kıyafet yok demez
evet bende de ücretsiz veririz dediler kaynanam fln da bilio olayı umarım karşı çıkmazlar hep beraber..

evet malesef o kendi zamanında bu hürrem modelleri yokmuş die onlardan giymek istio ama ben hiç mi hiç istemiyorum bi düğünde tek gelin olur özel olmak istiyorum yani.

evet malesef o kendi zamanında bu hürrem modelleri yokmuş die onlardan giymek istio ama ben hiç mi hiç istemiyorum bi düğünde tek gelin olur özel olmak istiyorum yani.
Ay yok artık olur mu oyle sey kırmadan bir şekilde izah edin. Ya da organizasyoncuyla konusun o soylesın sizden habersizmıs gıbı

Böyle birseyi görümce dese tamam diycem de ablanın demesi çok ilginc yerinde ben olsam o muhabbet döndüğü an sorardım hayırdır diye.. herkes kendi düğününün starı olmalı bu neyin yarışı? Çok sevimsiz bi durum

sordum ama bu sefer de ne oldu senden güzel olcam die korktun mu dedi.. Allahım milletn ablası destek olur benmki ne derdinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…