- Konu Sahibi esra_karadeniz
-
Hepinize cok tsk ederim sizin fikirleriniz ve deneyimlerinizin sayesinde bizlerde bilgilenmis oluyoruz ve daha kolay karar verebiliyoruz...
hemencicik yazim yapmak istediklerimi
Hediye olarak kücük kirmizi kuutulara kina ve nazar boncugu koymak istiyorum... Üzerinede isimlerimizi yazdircam... "seskom " arkadasima tsk ederim"
Yine ufak bir jest olarak genc kizlarar kücük tüllerin icine kirmizi Oje koyup hediye etmek istiyorum... "crayzz11 " ye tsk ederim "
Masayi Beyaz masa örtüleri ve kirmizi mumlar ile süslemek istiyorum... ve son olarak kücük nazar boncuklari serpmek istiyorum.... "malesef isimlerinizi hatirlaymiyorum su an ama sizede tsk ederim"
tef? tefsiz olmazz .... teflerı ben kırmızı ve beyaz genıs organze kurdelerle yanyana ıkı kere kurdele yaptım uzun tullerı sarıyor uzerındede bırer tane nazsr boncukları var cengellı ıgnelı
Kızlar fikirler harika insan heves ediyo ama malesef benim kına için hazırlık yapıcak bu kadar vaktim olmayabilir. ben isvicrede yasıyorum kınamda istanbulda olucak ve malesef ben anca 10 gün öncesinden gelebilicem o zaman zarfında gelinlikti diğer alışverişlerdi derken yetmeyebilir bile bana. Ama masa üstüne nazar boncukları güzel fikirmiş böyle ufak zaman istemeyen detayları yapabilirim.
Ben birde açık büfe ikram düşünüyorum nasıl olur sizce çok karışıklık olurmu?
Biz kiz kardesimin kinasinda yapmistik acik büfe her gelen birseyler getirmisti ama pek yetmedi malesef millet düsünmeden aldi da aldi :26: Allaha sükür birde Pide ve salata siparisi vermistik yoksa millet ac kalirdi
Bu arada simdiden hayirli olsun
Bazı sebeplerden dolayı nişan yapamadığım ve evliliğiminde nikah töreniyle olacağı için kına gecemin çok çok güzel geçmesini ve herkezinde hiç eğlenmediği kadar eğlenmesini istiyorum.Bunun için bazı değişik şeyler tasarladım kafamda sizinle onları paylaşmak istiyorum. Umarım sizde bana yardım eder ve fikir verirsiniz.
Kına gecem için düğün salonundan biraz küçük üst katlarında balkon olan bir yer tuttum.
Keselere hazırlayacağım kına ve kuruyemiş ikram edeceğiz.
Ben karadenizli olduğum için 15-20 dk'lık bir karadeniz folklor ekibi tuttum.( sevgli eş adayım iç anadolulu olduğu için değişiklik olacağına düşündüm )
4 tane ayrı ayrı oyun cd'si hazırladım.Bunu özellikle ben karma yaptım çünkü organizasyonsuzluğu sevmiyorum.
1.CD Çiftetelli ( Kına Gecesi cdleri 3 tavsiye ederim eski ve şarkılardan oluyor ve genellikle sözlü değilde enstürümanlı şarkılar)
2.CD Halay ( Yine benim seçtiğim şarkılardan oluşuyor )
3.CD. Horon ( Buda yine eski şarkı ve enstürümanlı )
4.CD Roman ( Tam çingene işi şarkılar )
Kına yakılırkende fonda Candan Erçetin'den Yüksek Yüksek Tepeler çalacak ( Ben ağlamaktan duyarmıyım bilmiyorumda ). Arkadaşlarımada kırmızı tülden minderler yaptırdım.Kınam yakılırken ben onlardan daha yüksekte oturacağım ve onlarda etrafımda yerde minderlere oturacaklar.
Kınama erken saatte başlamayı düşünüyorum.Erkek tarafından gelen misafirler gittikten sonrada. Yakınımdaki erkekleride çağırıp küçük bir düğün havasında eğlenmeye devam etmeyi planlıyoruz.
Hadi sizde fikirlerinizi yazın lütfenn...
fatih ürek sus adlı parçasını da mutlaka koy derim sositososito
ooo süper.. gel öğretmeye çalışim ben sana kaydirigubbakcemile2
ohh ne güsel... sositososito ben hiç ağlamadım kınamda..arkadaşlarımda da ağlamadım..ama benim kınamda arkadaşlarım çok ağladılar..eşimin en yakın arkadaşı ( bay) o da etkilenip ağlamıştı kaydirigubbakcemile3
benden de size bi iki deişik fikir
kendi kınam için düşünmüştüm ama olmadı..hazırlıkalr uzadı onlara vaktim kalmadı
ben tekirdağ lıyım..biz de kına gecelerinde testi kırma adeti vardır...
kına gecesi başlar ..misal 1 saat sonra filan..gelinin arkadaşları ellerinde minik bi testi ile çıakrlar ortaya..bi de tülbent bağlanır testiye.. başlarlar testi ile oynamaya ...
aslen son anlarda kaynana alır testiyi kızlar yorulana akdar oynarlar..kaynanayı sıkıştırılar hadi artık yorulduk die..ve kaynana testiyi atar orta yere kırar..testinin içinde de bozuk para ve şeker vardır..çocuklar toplarlar vss kaydirigubbakcemile3
çok eğlenceli oluo sositososito
ayrıca gelinin tüm arkadaşları ve yakınları aynı renk yada benzer şalvar giyiyo gelin bindallı giydii zaman...
başka bi düşüncem ise şuydu ..olmadı yine tabi ...
kınayı misal saat 11 de sonlandırıcaz..sonrasında ise kot pantolon üzerine baskılı tişört giyicez ..gelin siyah diğerleri beyaz giyicek..üzerinde de komik neşeli bi baskı olucak günün anlamına ithafen kaydirigubbakcemile3 gelinin başındada mini bi taç ve tülden basit bi duvak kaydirigubbakcemile3 biraz da öyle döktürcez..güsel fikir ama ben yapamadım kaydirigubbakcemile3
kızlar sadace ılk sayfayı okudum digerlerini okumadım bu fikir soylendımı bılmem ama ben yıne yazıyım kına sarkısını (kınayı getır aneyyy ) olanı gelın hanım sesı guzelse daha önceden kayıt yaptırırsa ve kına gelırken onun sesınden bu parca calınırsa cok farklı olur bnce canlı soylemesı bıraz zor olabılır aglamaktan belkı
youtube da bı kına gecesı izledım guzel eglendırıyomus
KINA GECESİ.wmv - YouTube
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?