• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kimyasal gebelik

gocmenkuslar

Üç silahşör & anne baba
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
1.033
12
318
merhaba arkadaşlar. ben geçen ay 21 ocakta adet olacaktım ve olmadım 2 gün sonra idrar testinde pozitif çıktı. ve adetimi 5 gün geçmişti sağlık ocağında aile hekimim kan testi verdi. ve 2 gün sonra sonucu aldım. evet pozitifti ama bir aksilik vardı gibi geldi bana. sonuç 63.55 ti. doktor gebelik var dedi. ben değerim çok düşük değilmi sizce dedim. doktorum geç döllenme olabilir ama kadın doğuma görünmelisin dedi. bende kadın doğum doktoruna gittim.
doktor ultrasonla baktı. kese görünmez daha ama kan testi yapalım dedi. çünkü adet gününü 1 gün geçince normalde 100 ve üzeri olması gerekiyormuş. kan tahlilini aldım. 19.34tü. doktora göstermeden anladımki düşük yapacağım. :5: :5: dünya başıma yıkıldı sanki. 2 gün kar yağdığı için doktora gidemedim. ve 2 gün lekelenmem oldu 3.gün yoğun şekilde adet oldum ve 4 gün sürdü.kanamam olunca doktora geç gittim. doktor sonucu görünce kimyasal gebelik geçirmişsiniz düşük yapıyorsunuz dedi. bende kanamam olduğunu söyledim. ve çok küçük olduğu için parça kalmaz dedi. ve 2 ay gebeliği yasakladı. o kadar çok üzüldümki hala etkisinden kurtulamıyorum. bir hafta önce bebeğim karnımdaydı şimdi ise bomboş kaldım. :14: :14:
benim gibi kimyasal gebelik geçiren arkadaşlar yaşadıklarınızı burada paylaşmak istermisiniz.

Son düzenleme:
canım benim yazını okuyunca inan çok üzüldüm.herşeyde bir hayır vardır. RABBİM sana da bana da herkese de sağlıklık sıhhatli eli ağağı düzgün akıllı evlatlar nasip etsin inş

merhaba arkadaşlar. ben geçen ay 21 ocakta adet olacaktım ve olmadım 2 gün sonra idrar testinde pozitif çıktı. ve adetimi 5 gün geçmişti sağlık ocağında aile hekimim kan testi verdi. ve 2 gün sonra sonucu aldım. evet pozitifti ama bir aksilik vardı gibi geldi bana. sonuç 63.55 ti. doktor gebelik var dedi. ben değerim çok düşük değilmi sizce dedim. doktorum geç döllenme olabilir ama kadın doğuma görünmelisin dedi. bende kadın doğum doktoruna gittim.
doktor ultrasonla baktı. kese görünmez daha ama kan testi yapalım dedi. çünkü adet gününü 1 gün geçince normalde 100 ve üzeri olması gerekiyormuş. kan tahlilini aldım. 19.34tü. doktora göstermeden anladımki düşük yapacağım. :5: :5: dünya başıma yıkıldı sanki. 2 gün kar yağdığı için doktora gidemedim. ve 2 gün lekelenmem oldu 3.gün yoğun şekilde adet oldum ve 4 gün sürdü.kanamam olunca doktora geç gittim. doktor sonucu görünce kimyasal gebelik geçirmişsiniz düşük yapıyorsunuz dedi. bende kanamam olduğunu söyledim. ve çok küçük olduğu için parça kalmaz dedi. ve 2 ay gebeliği yasakladı. o kadar çok üzüldümki hala etkisinden kurtulamıyorum. bir hafta önce bebeğim karnımdaydı şimdi ise bomboş kaldım. :14: :14:
benim gibi kimyasal gebelik geçiren arkadaşlar yaşadıklarınızı burada paylaşmak istermisiniz.

Canım biara seni takip ediyordum. Ağustos gibiydi sanırım. Bat larımız aynıydı. Bende kimyasal gebelik geçirdim ekim ayında. Banada aynen 2 ay korun dedi doktorum. Benim batım birgün geçtikten sonra değerim 43 çıktı. Kendi doktorum dışında bi doktordan da yorum aldım, her ikiside değer çok normal dedi. 4-5 gün sonra düştü. Yalnız benim kanamam çok sancılıydı, yoğundu ve 10 gün sürdü. Embriyo sağlıksız olduğu için düşüyomuş canım. Bu yüzden hiç sıkma canını. Yüce rabbim öyle güzel bi mekanizma yapmışki hayran olmamak mümkün değil. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize. Tekrar olur yeterki inan canım.

çok geçmiş olsun. ben de aralık ayında yaşadım kimyasal gebeliği. değerim 10 gün boyunca yükseldi fakat olması gerektiği kadar değildi. ilk kan testinde değerin olması gereknden düşük olduğu için bi terslik olduğunu anlamıştım. o yüzden çok fazla hayal kırıklığı yaşamadım. bana doktor kimyasal da olabilir dış gebelikte demişti. ben dış gebelik ihtimalini düşününce kimyasal olduğuna sevindim bile..battan 11 gün sonra da kanamam başladı zaten. gerçekten çok ağrılı ve yoğun geçti...herhangi bi müdahaleye gerek kalmadı. hücrelerde sorun olduğu için gelişmiyor zaten. sen de olaya bu acıdan bakmaya calış. allah sağlıklı ve hayırlı evlatlar versin

arkadaşlar çok sağolun yorumlarınız için. size birşey daha sorucam. doktorum bana 2 ay korunun dedi peki tekrar hamile kalırsam bir daha düşük yapma ihtimali oluyormu. ben şimdi onu düşünüyorum ve korkuyorum açıkçası. birde bazı yerlerde okudum kimyasal gebelikte hemen hamile kalınabiliyormuş. siz ne dersiniz.

Son düzenleme:
Canım biara seni takip ediyordum. Ağustos gibiydi sanırım. Bat larımız aynıydı. Bende kimyasal gebelik geçirdim ekim ayında. Banada aynen 2 ay korun dedi doktorum. Benim batım birgün geçtikten sonra değerim 43 çıktı. Kendi doktorum dışında bi doktordan da yorum aldım, her ikiside değer çok normal dedi. 4-5 gün sonra düştü. Yalnız benim kanamam çok sancılıydı, yoğundu ve 10 gün sürdü. Embriyo sağlıksız olduğu için düşüyomuş canım. Bu yüzden hiç sıkma canını. Yüce rabbim öyle güzel bi mekanizma yapmışki hayran olmamak mümkün değil. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize. Tekrar olur yeterki inan canım.

evet arkadaşım. idrar testinde hamiş olduğunu görüyorsun. birde bakıyorsunki kanda değer düşük ve sonrasındada düşük yapıyorsun. bende dua ettim dış gebelik olmasın diye. kimyasal oldu ama müdahale gerekmediği için şükrettim. kötünün iyisi yani.

tatlım 1.5 ay önce ben de aynı şeyleri yaşadım çok ağladım uzuldum ama gecti çok şukurki bende senin gibi kurtaja gerek kalmadan vucudum kendi attı kese olmadığı için dr um korunma vermedi istediğin zaman hamile kalabilirsin dedi o yuzden bence korunma kurtaj olmadıysan hem umut olur netten de araştırdım ama bi sonraki adeti gecikmeli olabilir umutlanma hemen bben 43.gun adet oldum

tatlım 1.5 ay önce ben de aynı şeyleri yaşadım çok ağladım uzuldum ama gecti çok şukurki bende senin gibi kurtaja gerek kalmadan vucudum kendi attı kese olmadığı için dr um korunma vermedi istediğin zaman hamile kalabilirsin dedi o yuzden bence korunma kurtaj olmadıysan hem umut olur netten de araştırdım ama bi sonraki adeti gecikmeli olabilir umutlanma hemen bben 43.gun adet oldum

aslında bende korunmak istemiyorum. belki hemen hamiş olursam biraz olsun üzüntümü hafifletmiş olurum. ama rahim kendini toparlayamazsa yine düşürürüm diye korkuyorum. demekki düşükte lohusalık gibi birşey 43 gün..hııı bakalım ben ne zaman adet olucam. sağol canım. Allah bize bir daha böyle acılar göstermesin.

öncelikle geçmiş olsun canım.bende geçen sene eşimle bebek yapamaya karar verdik ve ilk ay ki denememizde başarılı olduk...betahcg değerime baktırdım.1 gün geçmişti adetim ve değer 30.05 çıkmıştı.Dr um sadece bana 1 hafta sonra bi daha bakalım dedi.ve 1 hafta dolmadan kanamam başladı.yani biyokimyasal gebelik oldu.yani kese oluşmadan düşük oldu.aslına bakarsan böle olmasına üzülmemek gerek.zaten düşmesinin nedeni hasta olması....iyi bir spermle yumurtanın döllenmemeş olmsıdır.emin ol zaman geçtikçe içinde hissettiğin zaman düşmesi daha acı bi durum...hem şuna da sevin kürtaja gerek kalmamış. sağlıkla kal canım.en azından tüplerin açık,yumurtan oluyo ve spermlerde dölleyebiliyooo::)))

arkadaşlar selam,
kayıplarınız için çok üzgünüm, allah bir daha yaşatmasın.
bende bu ay kimyasal gebelik geçiriyormuşum meğer,
2 gün önce bebeğim benimle diye sevinirken, dünkü testimde değerimin düştüğünü gördük,
fazla yükselmemişti zaten, yerleşmeden düşecek dedi doktorum,
henüz kanamam başlamadı, yarın tekrar kan testi vereceğim sıfırlandığından emin olalım dediler...
2 gün içinde öyle alışmışım ki, yeni yeni anlıyorum..kısmet böyleymiş...
rabbim bir daha hiçbirimize yaşatmasın, umarım en kısa zmnda tekrar bebeğimize kavuşuruz...
bu arada doktor bana korunmana gerek yok dedi, kimyasal için genelde korunma vermiyormuşlar...

Son düzenleme:
arkadaşlar selam,
kayıplarınız için çok üzgünüm, allah bir daha yaşatmasın.
bende bu ay kimyasal gebelik geçiriyormuşum meğer,
2 gün önce bebeğim benimle diye sevinirken, dünkü testimde değerimin düştüğünü gördük,
fazla yükselmemişti zaten, yerleşmeden düşecek dedi doktorum,
henüz kanamam başlamadı, yarın tekrar kan testi vereceğim sıfırlandığından emin olalım dediler...
2 gün içinde öyle alışmışım ki, yeni yeni anlıyorum..kısmet böyleymiş...
rabbim bir daha hiçbirimize yaşatmasın, umarım en kısa zmnda tekrar bebeğimize kavuşuruz...
bu arada doktor bana korunmana gerek yok dedi, kimyasal için genelde korunma vermiyormuşlar...

geçmiş olsun canım. insan hamile olduğunu öğreninde ve aksilik olduğunu görünce çok üzülüyor. hala unutamadım inan. eğer tekrar hamile kalırsam ve her şey yolunda giderse ancak o zaman biraz teselli olurum.
evet bende nette doktora danıştım korunmaya gerek yok dedi. benim doktorumda 2 ay korunun dedi. ama kimyasal gebelikte korunmaya gerek yokmuş. ben sadece bir adet geçirdikten sonra çalışmalara devam edicem.
seninde İnşallah aksilik olmadan temizlenirsin. bana doktorum küçük olduğu için parça kalmaz demişti. adetimi 1 hafta geçtikten sonra kanamam başladı. bir hafta devam etti. kısmet böyleymiş napalım. doğanın kanunu bu. herhangi bir aksilik olunca vücut bebeği atıyormuş. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız.

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım. insan hamile olduğunu öğreninde ve aksilik olduğunu görünce çok üzülüyor. hala unutamadım inan. eğer tekrar hamile kalırsam ve her şey yolunda giderse ancak o zaman biraz teselli olurum.
evet bende nette doktora danıştım korunmaya gerek yok dedi. benim doktorumda 2 ay korunun dedi. ama kimyasal gebelikte korunmaya gerek yokmuş. ben sadece bir adet geçirdikten sonra çalışmalara devam edicem.
seninde İnşallah aksilik olmadan temizlenirsin. bana doktorum küçük olduğu için parça kalmaz demişti. adetimi 1 hafta geçtikten sonra kanamam başladı. bir hafta devam etti. kısmet böyleymiş napalım. doğanın kanunu bu. herhangi bir aksilik olunca vücut bebeği atıyormuş. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız.

ahh canım çok zor 1 gün bile olsa o duyguya alışıp sonra vazgeçmek..
bazen diyorum keşke hiç öğrenmeseydim adetim gecikti deyip geçecektim
anlamayacaktım belkide birdaha erken test yapmamaya ders oldu bu bana :(
bencede korunmamıza gerek olmaz cnm, ben bu adeti atlatayım sonra yola devam
sonraki ay hemen hamile kalan da çok olmuş o yüzden umutluyum...
şuan o kdr sancım varki ztn bugün yarn gelecek gibi hissediyorum,
inş bi aksilik çıkmaz canım, inş en kısa zmnda burdan hamile haberimizi duyururuz,
ve bu defa sağlıkla kucağımıza almak nasip olur...

evet canım sana aynen katılıyorum. gebelik testi deyip heyecan yaptık. bir daha adetimi 1 hafta geçsin kan tahliline o zaman bakıcam. sonuçta bebeğim ordaysa haberini alırım. banada ders oldu. :(((

bende kimyasal gebelik yaşadığımda çok harap ettim kendimi bu acı hiç geçmiycek sandım o kendimi hamile zannettiğim 2 gün bile çok güzeldi sonra değerim düştü zaten 65 çıkmıştı ama ilk olunca bi terslik olduğunu düşünmemiştim ve hüsran ilk gebeliğimdi benimde doktor korunma vermedi ve 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ilk değerim 500dü ama emin olamadık ve 2 gün sonra tekrar tahlil ve 1530 çıktı şimdi kızım 10 aylık oldu
kimyasal gebelikten sonra daha kolay hamile kalınır diye okumuştum ben darısı senin başına...

bende kimyasal gebelik yaşadığımda çok harap ettim kendimi bu acı hiç geçmiycek sandım o kendimi hamile zannettiğim 2 gün bile çok güzeldi sonra değerim düştü zaten 65 çıkmıştı ama ilk olunca bi terslik olduğunu düşünmemiştim ve hüsran ilk gebeliğimdi benimde doktor korunma vermedi ve 2 ay sonra tekrar hamile kaldım ilk değerim 500dü ama emin olamadık ve 2 gün sonra tekrar tahlil ve 1530 çıktı şimdi kızım 10 aylık oldu
kimyasal gebelikten sonra daha kolay hamile kalınır diye okumuştum ben darısı senin başına...

canım öyle güzel moral oldu ki bu yazdıkların
allah kızını sana bağışlasın, maşallah :nazar:
inş darısı bizim başımıza ilk gebelikte böyle bir hüsran yaşamak insanı gerçekten yıpratıyor
ama işe iyi tarafından bakmaya çalışıyorum artık
umarım bizde o kısa süre sonra bebeğine kavuşanlardan oluruz...

bende kaybedenler kulübündenim ama ne yazıkki sizin gibi doğal gebe kalamıyorum tüp bebekle kalıyorum.değerler çok güzel çıkıyo ve sonrası kabussss....:( son olarak kasım ayında dondurulmuşlarımızı denedik rakamlar ikiye katlandı 2güne bir testi tekrarladık artık tuttuğuna emindik ve 2 gün sonra şiddetli bir biçimde kanamam oldu merkezle görüştük olabilir dediler fakat ben umudumu kestim çünkü büyümüş bir parça düştü benden ve anladımki gitti...ve tekrar test yaptık biraz düşük çıkınca tekrarlamamızı söylediler ben o iğrenç iğneyi vurulunca o kötü testleri görünce çok üzülüyordum eşim izin vermedi ve bu konuda burda kapanmış oldu ve ben düşünün 10 yıldır bi dolu tedaviye rağmen acılara rağmen tekrar etmek istiyorum rabbim bu acıları kimseye yaşatmasın çok üzgünüm...

bende kaybedenler kulübündenim ama ne yazıkki sizin gibi doğal gebe kalamıyorum tüp bebekle kalıyorum.değerler çok güzel çıkıyo ve sonrası kabussss....:( son olarak kasım ayında dondurulmuşlarımızı denedik rakamlar ikiye katlandı 2güne bir testi tekrarladık artık tuttuğuna emindik ve 2 gün sonra şiddetli bir biçimde kanamam oldu merkezle görüştük olabilir dediler fakat ben umudumu kestim çünkü büyümüş bir parça düştü benden ve anladımki gitti...ve tekrar test yaptık biraz düşük çıkınca tekrarlamamızı söylediler ben o iğrenç iğneyi vurulunca o kötü testleri görünce çok üzülüyordum eşim izin vermedi ve bu konuda burda kapanmış oldu ve ben düşünün 10 yıldır bi dolu tedaviye rağmen acılara rağmen tekrar etmek istiyorum rabbim bu acıları kimseye yaşatmasın çok üzgünüm...

çok çok geçmiş olsun canım. benimde kanam olduğunda dikkate almadılar olabilir dediler ama 2 gün sonra çoğaldı. dua etmekten başka elimizden birşey gelmiyor. Rabbim İnşallah sana nur topu gibi bebekler versin.

Son düzenleme:
arkadaşlar çok sağolun yorumlarınız için. size birşey daha sorucam. doktorum bana 2 ay korunun dedi peki tekrar hamile kalırsam bir daha düşük yapma ihtimali oluyormu. ben şimdi onu düşünüyorum ve korkuyorum açıkçası. birde bazı yerlerde okudum kimyasal gebelikte hemen hamile kalınabiliyormuş. siz ne dersiniz.

ilk bebeğimde preeklampsi oldum.8 aylık doğdu,şu an 6 yaşında...
3 yıl kadar sonra kimyasal gebelik yaşadım...
bundan 5-6 ay sonra tekrar hamileydim..2 aylık bebeğimin kalp atışları durdu:43:
sonra araştırma hastanesine gittim..uzun süreli testler yapıldı..genetik test,protein c vs..
hamilelikte,kanda pıhtılaşma çıktı sonuç olarak...
testler sonuçlanıp,dr.um tekrar hamile kalabilirsin,dediğinde 4.kez hamileliliği yaşadım,her gün bebe aspirini içip karnımdan ya da kolumdan iğne olarak...
şu an bu hamilelikten olan bebeğim yaklaşık 17 aylık...
özetlersem...
benim gibi sorunlar yaşamayabilirsiniz..ilk gebelik ve ilk hamilelikse sorun yoktur umarım..
inşaallah dilediğiniz anda anne olursunuz yeniden:34:

dayımla yengemin 10 yıl bebekleri olmadı..tedavileri bıraktıktan sonra bir oğulları oldu..iki yıl sonra da kızları..kızları ilkokula giderken yengem 3. kez anne oldu:1:
biliyorum,kolay değil ama pozitif düşünün..imtihan dünyası burası,kimisi var olan evladıyla imtihan olurken,kimisi olmayan evladıyla imtihan oluyor...gönlünüze göre versin rabbim...

benim de ekim ayında adetim 4-5 gün gecikti. ve testimde silik çizgi çıktı çok sevindim tabi.testi cuma yaptım pazartesi doktora giderim dedim.bir baktım cumartesi sabahı adet olmuşum. ama çok ağrılı bir adetti.sanırım benim de kimyasaldı.

Back
X