- 16 Mayıs 2013
- 4.831
- 2.717
- Konu Sahibi sebebiumut
Yok canım kendiliğinden oldu.
Fakat tüp bebek yapmayı düşünüyordum.Belki oradan aklında kalmıştır.
Fakat tüp bebek yapmayı düşünüyordum.Belki oradan aklında kalmıştır.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım eğer çalışmıyorsan doktorundan tavsiye al yat yoksa çalışıyorsan doktorun rapor verir yine yatarsın. Bebeğin her şeyden önemlievet sanırım, ne güzel kendiliğinden kalabilmen şanslısın.Ben de bu ay inşallah tüp yaptıracağım.Tüp bebekten sonra ilk hafta yatmak gereklimi onu soracaktım bazıları diyo yat bazıları yatma kafam karıştı
Benim şu anda yaşadıklarımı anlatmissinizMerhaba arkadaşlar
Şu anda kimyasal gebelik yaşayıp bebeğini kaybedenlerden biriyim.
Hemde ilk hamilelik sürecinde yaşadığım için duyguları fazlasıyla yoğun yaşıyorum.
İlk duyduğumda 'a bende bebek mi var' sevinci yaşayıp 2 gün sonra 'maalesef kaybedeceksiniz' duyup ertesi günü kaybeden biri olarak yaşadığım bu sürecin benzerini yaşayan arkadaşlar olursa diye bu konuyu paylaşmak istedim.
Öncelikle bir çok kadının başına gelmesine rağmen pek bilindik bir durum değil. En azından yaşayan arkadaşlar olursa bilsinler ki çok üzülmeye gerek yok en azından bunu yaşadığınızda tüplerin tıkalı olmadığını, yumurta ve spermle alakalı sorun olmadığını öğrenmiş oldunuz. Allahın izniyle hamile kalabileceğinizi öğrendiniz.
Kimyasal gebelikte bhcg hormonu yüksek çıkıp 2 gün sonra 2 katı seviyesinde artış göstermezse veya tekrar ettiğiniz testlerde bir öncekine göre düşükse maalesef büyük bir olasılıkla düşük yapacağınız anlamına geliyor. Çünkü döllenme gerçekleşmiş olmasına rağmen yeterli sayıda bölünemeyip rahim duvarına tutunamayacağı için adet döngüsü yaşar gibi onuda vücunuz kendiliğinden atacaktır.
Çok üzülmeyin sağlıklı bir bebek olamayacağı için vücut tıbbi bir müdahaleye gerek duymadan (kürtaj yapılmadan) kendiliğinden sonlandırıyor. Sizin doktorun tavsiyelerine uymanıza rağmen ona iyi bakabilseydim olmazdı düşünceleriniz bir sonraki gebeliği geciktirmenize sebep olacağını unutmayın.
Düşük sonrası yine kaybettiğiniz canlının (bebek demek istemiyorum) ne kadarlık olduğu, kesenin görünüp görünmediği gibi etkenlere bağlı olmakla birlikte kişiye göre doktorunuz korunmanızı tavsiye edecektir. Benim kaybettiğim canlının kesesi oluşmadığı ve çok küçük olduğu için beklememize gerek olmadığını söyledi. Bir arkadaşıma ise 3 ay beklemesini tavsiye etmişti. Vücudunuzun toparlanma hızına göre değişebiliyor.
Akıntıya gelince öğrendiğim o ki kişiden kişiye değişiklik gösterse de bende normal adetten daha yoğun ve daha sancılı geçti. İlk başta koyu kahve rengi akıntım lekelenme şeklinde ( ölü hücreleri attığımız için bu renkmiş) akabinde kanama başladı. Birde sonraki adet döneminizde değişiklikler olabiliyor. Hemen hamile miyim diye sevinmemenizi tavsiye ederim. 28 günde 1 olan biri 35 gün sonra adet olabiliyor.
Eşimde bende hem şaşkınlık hem üzüntü içerisindeyken öğrendik ki bu durumu yaşayan insanların hamile kalma şansı daha yüksekmiş. Çünkü rahim kendini hamilelik sürecine daha hızlı hazırlayabiliyormuş. Üst üste birkaç kez kimyasal gebelik yaşayan arkadaşlar olursa öncelikle endişelenmenize gerek yok sebebini araştırmak için bir kaç test yaptırmanız gerekecek. Testler normalse tesadüfen denk gelmiştir.
Birde bilginiz olsun sigara kullanan kişilerde bu olayı yaşama ihtimali daha yüksekmiş. Bu olaydan sonra hamile kalan bir sürü kişi olmuş. Belki teselli olabilir diye yazayım dedim.
Tabii son cümlelerim Allah kimseye yaşatmasın ama yaşarsanız bile bilin ki bunda da vardır bir hayır.Dış gebelik ve bebeğin kalp atışları, tekmelerini hissettikten sonra kaybetmekten daha iyidir. Kürtaj olmuyorsunuz. Bunlar bile şükür için yeterli sebepler (ya da ben kendimi öyle avutuyorum) diye düşünüyorum.
Sonuç olarak Allah isteyen herkese hayırlı zamanda sağlıklı bebişler nasip etsin.
Arkadaşımın kandaki değeri 5000i bulduktan sonra düşük yaptı. İstisnalarda olsa daha yüksek çıkıp kaybedenlerde var. Ona doktor 3 ay beklemesini söylemişti. Kısa bir süre sonra da hamile kalmıştı. Sanırım 2,5 ay sonra falan hamile kaldığını öğrendik. Maalesef merdivenlerden düşünce o bebeği de kaybetti.Benim şu anda yaşadıklarımı anlatmissiniz
27 şubat cuma günü beta 74 dü
2 Mart Pazartesi günü 400 oldu
6 Mart Cuma öğlen 619 du doktor şüphelendi
6 Mart Cuma akşam yaptırdım 542 oldu
şimdi Bebeğimi yavaş yavaş kaybediyorum doktor zaten keseyi göremedi kimyasal gebelik geçiren bir çok kişinin değerleri bu kadar yüksek değilmiş gördüğüm kadarıyla benimki bayağı ilerledi
pazartesiden beri lekem geliyordu
artik Beta nin düşmesini ve kanamayı bekliyorum
sonra neler yapacagimi hic bilmiyorum
Cumartesi ve Pazar kırmızı lekeler geldi pazartesi de tam olarak adetim başladı pazartesi beta hcg 250 ye düşmüş Takip edilecek dedi doktor beta nin sıfırlanması lazımmış Yani Bebeğimi kaybettim Kendimi nasıl düzeleceğim bilmiyorumsuperisi_33, tatlım son durumun nedir ? umarın sende bebeğinde iyisinizdir ?
Cok üzüldüm arkadaşına Allah yardımcısı olsunArkadaşımın kandaki değeri 5000i bulduktan sonra düşük yaptı. İstisnalarda olsa daha yüksek çıkıp kaybedenlerde var. Ona doktor 3 ay beklemesini söylemişti. Kısa bir süre sonra da hamile kalmıştı. Sanırım 2,5 ay sonra falan hamile kaldığını öğrendik. Maalesef merdivenlerden düşünce o bebeği de kaybetti.
Benim şu anda yaşadıklarımı anlatmissiniz
27 şubat cuma günü beta 74 dü
2 Mart Pazartesi günü 400 oldu
6 Mart Cuma öğlen 619 du doktor şüphelendi
6 Mart Cuma akşam yaptırdım 542 oldu
şimdi Bebeğimi yavaş yavaş kaybediyorum doktor zaten keseyi göremedi kimyasal gebelik geçiren bir çok kişinin değerleri bu kadar yüksek değilmiş gördüğüm kadarıyla benimki bayağı ilerledi
pazartesiden beri lekem geliyordu
artik Beta nin düşmesini ve kanamayı bekliyorum
sonra neler yapacagimi hic bilmiyorum
Sana da gecmis olsun sen nsl toparlayabildin mi kendini hem psikolojik hem biyolojik olaraköncelikle cok gecmiş olsun gecen hafta bende seninle aynı durumu yaşadım biraz sancılı olsada duygusal olarak zor bir dönem sadece inş. kendiliginden düşer ve kürtaja gerek kalmaz
Cok üzüldüm arkadaşına Allah yardımcısı olsun
bana gelince cumartesi ve pazar kırmızı lekeler geldi ama adetim tam olarak pazartesi başladı pazartesi beta hcg 250 ye düşmüş Bebeğimi kaybettim yani
doktor takip edilecek beta nin 0 olması gerekiyor dedi
kendimi nasıl toparlayacagim bilmiyorum
vücudun için birseyler için mi bitkisel falan destek aldın mi
Kızlar merhaba ;
Bende geçen ay kimyasal gebelik yaşadım . 31 ocakta kanama başladı ,doktorum korunmaya gerek yok devam dedi. Yine yumurta büyütücü ilaç ictim, 23 şubatta büyüdü yumurtam,o gün catlattik. Dün kan tahlili verdim,iğnenin 15. Gününde beta hcg ; 21.88 çıktı.
doktorum yine pek olumlu konuşmadi,sanırım yine kimyasal gebelik gibi duruyor. Rabbim sen büyüksün,illa ki vardır bebegimin geleceği en doğru vakit. Şuan sadece dua ediyorum ,İnşAllah sağlıklı bir gebeliktir diye
Hakkımızda hayırlısı olsun ...
Sağol canım ,Rabbim bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşAllahKızlar kimyasal gebeliğin nedeni kalitesiz yumurta ve spermdi sanırım.
Aklınızda bulunsun sizin kullandığınız folik asitten eşinizde kullanırsa sperm kalitesi artar. Buda belki çözüm olabilir. Olacak mı olmayacak mı diye düşünüp kendinizi kötü etkilemeyin. Birde bilginiz olsun sigara kullananlarda kimyasal gebelik olayı daha fazla görülüyor. Stres ve sigaradan mümkün mertebe uzak durun.
İnşallah en kısa zamanda hakkınızda hayırlısı olur.
ve yine tekrar ediyorum kimyasal gebelik geçiren birinin hamile kalma olasılığı daha yüksektir.
folik asiti düzenli içiyorum eşim sigara kullanıyor inşallah bırakacak yani hayırlısı olsun tabii adaçayına başladım ben de temizlensin diye daha değerlerim sıfırlanmadı tekrar test yaptıracağım sen ne kadar bekledin ve de bitkisel bir destek aldın mıKızlar kimyasal gebeliğin nedeni kalitesiz yumurta ve spermdi sanırım.
Aklınızda bulunsun sizin kullandığınız folik asitten eşinizde kullanırsa sperm kalitesi artar. Buda belki çözüm olabilir. Olacak mı olmayacak mı diye düşünüp kendinizi kötü etkilemeyin. Birde bilginiz olsun sigara kullananlarda kimyasal gebelik olayı daha fazla görülüyor. Stres ve sigaradan mümkün mertebe uzak durun.
İnşallah en kısa zamanda hakkınızda hayırlısı olur.
ve yine tekrar ediyorum kimyasal gebelik geçiren birinin hamile kalma olasılığı daha yüksektir.
Ben beklemedim düşükten sonra 35. gündü yanılmıyorsam adet oldum. Ondan sonra çalışmalara başladık. Birde sonradan kanser gibi sağlık sorunları çıktı. bıraktım ama o zaman hamileymişim. Benimkisi biraz garip ve uzun bir hikaye Allah kimseye yaşatmasın.folik asiti düzenli içiyorum eşim sigara kullanıyor inşallah bırakacak yani hayırlısı olsun tabii adaçayına başladım ben de temizlensin diye daha değerlerim sıfırlanmadı tekrar test yaptıracağım sen ne kadar bekledin ve de bitkisel bir destek aldın mı
ovulasyon testini ben de kullanıyorum yardımcı oluyor
Allah yardımcın olsun Sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Ben de öyle düşünüyorum değerlerim sıfırlansın adet göreyim ovulasyon testi kullanacağım bir de doktora gidip yumurta takibine başlayacağımBen beklemedim düşükten sonra 35. gündü yanılmıyorsam adet oldum. Ondan sonra çalışmalara başladık. Birde sonradan kanser gibi sağlık sorunları çıktı. bıraktım ama o zaman hamileymişim. Benimkisi biraz garip ve uzun bir hikaye Allah kimseye yaşatmasın.
Bitkisel tedavi almadım. Gebeliğin başında kullanılmaması gereken bir sürü ilaç kullandım. İçlerinde söktürücüde vardı Rabbim bebeğin tutunmasını sağladı. Sıfırlandıktan sonra hemen başlayabilirsin dedi doktorum. İlk adetini bekle bitsin başla derim.
Canım ilkse genellikle bir sorun olmuyor eğer tekrarlarsa işte o zaman bazı tahliller yapıyorlar.Allah yardımcın olsun Sağlıkla ve hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Ben de öyle düşünüyorum değerlerim sıfırlansın adet göreyim ovulasyon testi kullanacağım bir de doktora gidip yumurta takibine başlayacağım
bu arada sen değerlerin sıfırlanınca test falan yaptırdın mı yani yapmam gereken tahliller var mı
hastane ücretini falan yazmışsın canım pardon ama anlamadım ne demek istediğini ama hastane masrafları tutuyormuş bayağı Allah yardımcın olsunBenim doktorum dışarıdan olacak canım
Hastaneye ve doktora ayrı para ödeyeceğiz. Doktoruma sezeryan veya normal aşağı yukarı 2500 ile 2000 arası ödüyorum hastanenin ücretini bilmiyorum. Onu doktor kontrolünde öğreneceğim. Doktorum Demet Engin Çankaya kesinlikle öneririm. Çok ilgili ve her konuda bilgi veren bir doktor.http://www.demetcankaya.com/ bak bu linki incelemek istersin belki
Canım başka birine yazacağımı sana yazdım. Sonra düzeltme yaptım yukarıyı tekrar oku istersen kusura bakmahastane ücretini falan yazmışsın canım pardon ama anlamadım ne demek istediğini ama hastane masrafları tutuyormuş bayağı Allah yardımcın olsun