Merhaba,
İlk gebeliğimde 15 ocakta 5. haftamda düşük yaptım. Kimyasal gebelik geçirdiğimi öğrendim. Yani bebek ultrasonda hiç gözükmeden düştü.Yalnızca beta hcg değeri ile tespit edilen bir gebelik bu. Aranızda kimyasal gebelik geçiren var mı? İlk bebeğini düşüren var mı? Düşük yaptıktan ne kadar süre sonra regl oldunuz? Ne kadar süre sonra hamile kaldınız. Yaşayanlar benimle paylaşabilir mi?
Sanırım o şu anda güzel telaşlarda. İnşallah bizlerin de o güzel günleri göreceği zamanlar olur. Ben de bu sabah kanamayla düşük yaptım. Kimyasal gebelikmiş, ilk gebeliğimdi. Üzüldüm fazlaca 18 Kasımda öğrenmiştim halbuki, 22 çıkmıştı sonucum, 4 gün sonra 32 çıkmıştı. Artış azdı ama içimde umudum vardı, dualar etmiştim ama olmadı. Sabah kanamayla hastaneye gittik, 6 ya düşmüş değer. Hastaneden gelince sancım başladı, parol içtim hemen. 1 saat sonra da çok fena pıhtılar düştü maalesef. Ne diyeyim Rabbimin bildiği vardır elbette. İnşallah sağlıklı bir gebelik nasip eder hayırlı zamanda...Oncelikle tebrik.ederim bebeginizi allah size bagislasin. Bende bugun 5 haftalik kimyasal gebelik oldugunu ogrendim ve kanamayla gebeligim sonlandi. Ne kadar sure sonra hamile kaldiniz acaba neler yaptiniz nelere dikkat ettiniz tavsiye edebiliceginiz.birsey varmi tesekkurler
Sanırım o şu anda güzel telaşlarda. İnşallah bizlerin de o güzel günleri göreceği zamanlar olur. Ben de bu sabah kanamayla düşük yaptım. Kimyasal gebelikmiş, ilk gebeliğimdi. Üzüldüm fazlaca 18 Kasımda öğrenmiştim halbuki, 22 çıkmıştı sonucum, 4 gün sonra 32 çıkmıştı. Artış azdı ama içimde umudum vardı, dualar etmiştim ama olmadı. Sabah kanamayla hastaneye gittik, 6 ya düşmüş değer. Hastaneden gelince sancım başladı, parol içtim hemen. 1 saat sonra da çok fena pıhtılar düştü maalesef. Ne diyeyim Rabbimin bildiği vardır elbette. İnşallah sağlıklı bir gebelik nasip eder hayırlı zamanda...
Aynen çok şükür, beterin beteri vardır ondan korusun Rabbim . Sen düşükten sonra tekrar doktora gittin mi, korunuyor musunuz?
Ben de öyle düşünüyorum aslında, benim değerler fazla yükselmemişti de sadece ilk tahlil 22 ve 4 gün sonraki 32 ydi, sonra kanama için acile gidince de 6 ya düşmüştü. Sağlıkocağının hemşiresi korunun dedi; sen aslında hamile kaldın ve düşük yaşadın dedi, tekrardan da kadın doğumcuya gidesim gelmiyor benim de. Şimdi içimde bi ses korunma diyor. Korunmazsam da tekrar aynısı olursa kendimi dağıtırım diye korkuyorumCanim ben kanamam basladigi an hemen dr a gittim o zaman test yaptilar 255 den 20 ye dusmustu iste. Dr bana 5 de gormek daha iyi olur dedi degeri tekrar tahlil istedi ama ben eve gidince 2 parca dusurunce dedim o 20 de dusmustur artik tekrar tahlil yaptirmadim. Cunku icimde o parcalar oldugu an tahlil yapildi 20 cikmasi normal diye dusundum. Aslinda gitmem lazimdi pek dr islerini sevmedigim icin gitmedim. Korunmuyoruz canim biz dr korunun demedi. Zaten kimyasal gebeligin iyi yanida kurtaj olmadigin icin korunma gerekmiyor.
Ben de öyle düşünüyorum aslında, benim değerler fazla yükselmemişti de sadece ilk tahlil 22 ve 4 gün sonraki 32 ydi, sonra kanama için acile gidince de 6 ya düşmüştü. Sağlıkocağının hemşiresi korunun dedi; sen aslında hamile kaldın ve düşük yaşadın dedi, tekrardan da kadın doğumcuya gidesim gelmiyor benim de. Şimdi içimde bi ses korunma diyor. Korunmazsam da tekrar aynısı olursa kendimi dağıtırım diye korkuyorum(((
daha 1 hafta oldu reglim biteli yani bat a daha 3 haftam var, normalde hep düzenliydi reglim. Şimdi korunsam mı korunmasam mı ona karar veremedim. Bir de kan pıhtılaşması falan onları duyunca doktora gitsem diyorum belki de test yapar varsa önlem alıp çocuk deneriz. Yani anlayacağın benim kafa çok karışıkCanim benim cevremde cok bunu yasayan var ve korunmadilar. Kurtajli dusuklerde korunma gerekli rahimin toparlanmasi kendine gelmesi icin ama bizim regli gibi sonlandigi icin korunmana gerek yok. Bosuna kendini sartlama korunmak lazim diye senin adetinde duzensizlik oldumu peki. Dusuk kananmandan sonra adetin duzenlimi geldi gun olarak
daha 1 hafta oldu reglim biteli yani bat a daha 3 haftam var, normalde hep düzenliydi reglim. Şimdi korunsam mı korunmasam mı ona karar veremedim. Bir de kan pıhtılaşması falan onları duyunca doktora gitsem diyorum belki de test yapar varsa önlem alıp çocuk deneriz. Yani anlayacağın benim kafa çok karışık(((
Aslında kafam çok iyiydi dedim bu çok normal hatta kanamanın ertesi gün işe bile gittim hiçbir şeyi değiştirmedim. Fazla da üzülmedim. Hatta çok şükür dış gebelik yaşamadım dedim. Korunmayı da düşünmedim işte sağlıkocağındaki hemşire öyle dedi ablam da hemşire o da korun mutlaka dedi doktora git deyince kafamın rahatlığı bozuldu. Ne güzel yaşamıma devam edip, korunmadan Rabbim ne zaman verirse verir diyecektimBende gecen ayin 10 unda kanamam baslamisti dusuk oldugu gun yani. Bana dedilerki kanamanin ilk gununden itibaren hesaplamak lazimmis adetini bende oyle hesapladim dogal olarak. Normalde ben 27 28 gunde bir olurum yani her ay 2 3 gun one atar reglim. Suan takvime gore 1 gun gecikti adetim ama kimsayaldanmi kaynaklandi bu gecikme yada hamile kaldim onu anlayamiyorum suan ondan sordum sanada duzensizlik oluyormu diye. Sen bir dr a git ozaman icin rahat olsun. Yada birkac ay korun kafan rahat olmazsa zaten cocukta olmaz. Kafanin rahat olmasi lazim boyle stresle olmaz oyle
Aslında kafam çok iyiydi dedim bu çok normal hatta kanamanın ertesi gün işe bile gittim hiçbir şeyi değiştirmedim. Fazla da üzülmedim. Hatta çok şükür dış gebelik yaşamadım dedim. Korunmayı da düşünmedim işte sağlıkocağındaki hemşire öyle dedi ablam da hemşire o da korun mutlaka dedi doktora git deyince kafamın rahatlığı bozuldu. Ne güzel yaşamıma devam edip, korunmadan Rabbim ne zaman verirse verir diyecektim
Randevu aldım Pazartesi gününe, doktor muayenesinden sonra karar vereceğim korunma durumuna. Başka türlü içim rahat etmeyecekti galiba :) Rabbim inşallah sana bana ve bizim gibi isteyen herkese nasip etsin anneliği. Amin ...Ben oyle diyorum valla canim cunku hersey allahtan verirsede ondan vermezsede ondan. Ablan oyle dediyse korun ozaman ama benim cevrende dr da dahil kimse korun demedi. Hamile oldugumu ogrendigimde sadece 1 aylikti ozaman dikkatli olun demisti iliskide ilk aylar tehlikeli olabilir demisti. Suan vucudun senin rahmin yenilenmis tertemiz olmus kimyasal gebelikte rahim kendini yenilermis hatta cogu kisi dr larda dahil diyorki hemen hamile kalma sansin dahada yukseliyormus rahik yenilendigi icin. Internettende arastir ben cok araatirdim daha dusukten sonra regl olmadan tekrar hamile kalan dunya kadar insan var. Onlarda korunmamislarki hemen hamile kalmislar. Senin kararin tabiki ben korunmuyorum ama
Randevu aldım Pazartesi gününe, doktor muayenesinden sonra karar vereceğim korunma durumuna. Başka türlü içim rahat etmeyecekti galiba :) Rabbim inşallah sana bana ve bizim gibi isteyen herkese nasip etsin anneliği. Amin ...