Gebeliğe Hazırlık Kimyasal gebelik sonrası kürtaj gerekli mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

murakami1987

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2019
23
20
3
37
Arkadaşlar merhaba . Geçen ay benim bir kimyasal gebeliğim oldu değerim 163 ken iki gün sonra 54 e düştü kimyasal olduğunu söyledi doktor.Ancak vajinal ya da ulturasonla bir muayene yapmadı kürtaja gerek yok dedi. Sizleri kimyasal gebelik sonrası kan değeri dışında muayene etti mi doktorunuz? Kürtaj oldunuz mu? Acaba başka bir doktora mı gitsem ?

Canım benim doktorum gerek yok kendi düşüyor demişti kürtaj olmadım

Merhaba benim doktorum düştüğü zaman kürtaj yapalım dedi.Ben de zaten düştü ne gerek var dediğimde yapmazsak vücut onu atmak için uğraşır kanaman devam eder halsiz kalırsın dedi.Kürtajdan sonra hiç kanamam olmadı.

Çok teşekkürler benim doktorum gerek duymadı tereddütte kaldım sonraki adetim çok yoğun oldu ondandır belki.

Canım kimyasal gebelikte kürtaj olmaz çünkü kese oluşmaz..
sadece beta hcg değerinde yükseliş olur daha sonra düşüşe geçer buna da kimyasal gebelik deniyor.. herhangi bir embryo ya da kese oluşumu olmadığından kürtaj işlemi zaten yapılamaz..
2-3 günlük bir kanaman olabilir hepsi bu..

rahat olabilirsin

Bende birşey sormak istiyorum bugün tam 6 haftalık gebeyim doktora gittim ama kese 19 mm bebek yok başına böyle gelen var mı boş gebelik olabilir dedi içim acıyor

Bende birşey sormak istiyorum bugün tam 6 haftalık gebeyim doktora gittim ama kese 19 mm bebek yok başına böyle gelen var mı boş gebelik olabilir dedi içim acıyor
Canım hemen umutsuzluğa kapılma.. geç döllenme olabilir.. 1 hafta daha bekle..
olmazsa başka doktora git. hemen 1 doktorun ağzı ile hareket etme 1 hafta daha bekle haftaya cuma gibi başka bir doktordan randevu al ona görün.
hakkında hayırlısı olsun inşallah

İnşallah ama içim acıyor ya ilk gebelik birde inşallah bebek görünür haftaya

İnşallah ama içim acıyor ya ilk gebelik birde inşallah bebek görünür haftaya
İçin acımasın canım.. herşey allahtan.
ben 12 haftalık ikizleriimi kaybettim, karnımda öldüler.
kalp atışlarını duydum, ellerini ayaklarını oynarken gördüm :) üstelik henüz 29 gün oldu..

hemen umutsuzluğa kapılma.
1 hafta bekle, başka doktora git.

hakkında hayırlısı

5+5 de gittigimde benimde sadece kese vardı 7+3 de gittigimde hep bebegi gordüm hemde kalp atisini duydum. Kesesi normal olçüdeyse sıkıntı yapmayın. Allah ın izniyle bir daha gittiginizde gorürsunuz

Oyyy kıyamam kuzum senin için daha zor tab ne diyeceğimi bilemedim i

5+5 de gittigimde benimde sadece kese vardı 7+3 de gittigimde hep bebegi gordüm hemde kalp atisini duydum. Kesesi normal olçüdeyse sıkıntı yapmayın. Allah ın izniyle bir daha gittiginizde gorürsunuz
19 mm kuzum işte tam 6 haftalık normal mi bilmiyorum ki doktor boş gebelik olabilir deyince birşey soramadım sustum kaldım inşallah bende haftaya görürüm

Çok teşekkürler canım valla doktorlar böyle güzel açıklamıyor :)

Canım benim Allah sabır versin. Nasip işte. Rabbim sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah tez vakitte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…