Kimya mühendisliği seçilir mi o puana

deryafr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2016
50
8
26
Evet ben de bu sene sınava girdim,puanım hiç yüksek falan da değil ama tercih yapmayacak olan arkadaşlarım benim tercihimle daha çok ilgileniyor ve sürekli başka şeyler yazabilirsin o sıralamaya neden kimya mühendisliği diyip duruyor açıkçası zaten zor bir yıl geçirdik bide böyle şeyler duymaktan yoruldum artık.

Lütfen bilen birileri,bir kimya mühendisiyseniz ya da çevrenizde olan varsa biraz bilgi verebilir mi? Ben kendim baktığımda gayet ilgimi çeken bir bölümdü ama tüm hevesimi kırmak üzere insanlar,yok iş bulamazsın,yok ne alaka kimya mühendisliği

Kimya mühendisi değilim de, cidden başka alternatifin varsa iyi olur

Makine,bilgisayar,endüstri çoğu mühendislik geliyor,ortalama üniversitelerde,ege,9 eylül gibi

kimya mühendisliği hangi ünide geliyor?
ege üni olarak kötü bir yer değil ben olsaydım kimya müh. okumazdım tabi bu ben olsaydım, endüstrinin çalışma alanı daha geniş mesela.

Makine,bilgisayar,endüstri çoğu mühendislik geliyor,ortalama üniversitelerde,ege,9 eylül gibi
Bilg. ve endüstri müh. olursan iş imkanın daha fazla olur. Makine müh. kadınlara çok uygun bir meslek değil. Ama sonuçta en çok hangi mesleği seviyorsan istiyorsan onu oku.

Dayım kimya mühendisliğinde okuyor ve çamura saplandı resmen. Uzadı da uzadı okulu, zaten iş alanı fazla yok. Kendin bilirsin.

ege üni olarak kötü bir yer değil ben olsaydım kimya müh. okumazdım tabi bu ben olsaydım, endüstrinin çalışma alanı daha geniş mesela.
Evet ama kimyaya göre 7-8 kat daha fazla mezun veriyor ve odtü boğaziçi itü gibi yerlerde okumak lazım onlar da gelmiyor bana

Arkadaşların senin iyiliğini düşünmüş bence...o kadar çok kimyager/kimya mühendisi var ki.

Tabii ki sen bilirsin sonuçta..severek okuyacağım, ilgi duyduğum bir alan diyorsan, kimseye söz düşmez.

ben kimyagerim kimya müh iş alanının iyi oldugunu düşünüyorum

Yıldız teknik düşünüyorum şuan,hacettepe marmara da olabilir

Yıldız teknik düşünüyorum şuan,hacettepe marmara da olabilir
yani karar sizin tabi. kimya mühendisi olmak istiyorum, bunu seviyorum diye düşünüyorsanız okuyun başkalarına kulak asmayın.
ama etrafta işsiz kimya müh. sayısı az değil, çalışma alanları kısıtlı, arkadaşların senin iyiliğin için konuşmuş olabilirler.
tabi herkes kendi şansını kendi yaratır o ayrı konu

Arkadaşların senin iyiliğini düşünmüş bence...o kadar çok kimyager/kimya mühendisi var ki.

Tabii ki sen bilirsin sonuçta..severek okuyacağım, ilgi duyduğum bir alan diyorsan, kimseye söz düşmez.
Mezun çokluğu her mühendislikte olan bi sorun değil mi ama 100-200 bindeki adam bile mühendislik okuyabiliyor bi yerlerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…