Kimsesiz çocuklar

Ben tam olarak bilmiyorum ama kesinlikle ekonomik durumun iyi olması gerekli olduğunu biliyorum ama en sağlıklı bilgiyi çocuk esirgeme kurumundan alırsınız arkadaşlar.

canım benim yaşım 39 ama mayısta 40 olacak ben aşılamayı üniversite hastanesinde yaptırdım raporla güya ama raporum kabul olmucakmış bakalım belli olacak önümüzdeki ay geri geleck raporun dedi dr ilaç parasını ödeyeceksin dedi bizim olmaz herhalde çünkü biz ikinci aşılamayı yaptırmadık paralı olacak diye sen bunu nerden duydun o sizler için geçerlidir benim için değil keşke olsaydıda bende yaptırsaydım ama dr bizi kandırdı canım aklıma geldkçe üzülüyorum çok :teselli:

Hiç öyle şey olurmu ya ?Bizim için gecerli olan sey senin için de gecerlidir.Bence bu konunun peşini bırakma.Yaş sınırının kac olduğunu bilmiyorum fakat 2 asılamadan sonra devletin tüp bebe ödediğine eminim.Cünkü doktorum üniversite hastanesinde bölüm baskanı.o söledi bize de.
Sadece evlilik süresi konusunda problem yasayabilirsiniz ama yine de sor soruştur canım.Ben olsam devletle baglantılı baska bi doktorla da görüşürdüm emin olmak için.Umudunu kaybetme sakın.İnşallah tüp bebege gerek kalmadan hamile kalırsın.Yaşın sana engel gibi gözükebilir ama senin yasında doğal yolla hamile kalan cok insan var.

GÜZELİM BU ARADA İZMİRDE YASASAYDIM DOKTOR ÖNERİRDİM SANA.fAKAT BEN İSTANBULDA YASIYORUM.yANLIŞLIKLA SECTİM İZMİRİ ÖLE KALDI.

öncelikle cok güzel bi konu olmuş belirteyim tesekkürler
arkadaslar bencede mutlaka düşünün
ben düşünmeye basladım 2 kez daha kendıme sans verdım
1 basarısız tüp bebek denemem var 2 kez daha deneyip olmassa evlat edınmeyi düşünüyorum
bu kararı almaktakı en büyük sebebim teyzem ve eniştem oldu 25
senelik evliler ve bebekleri olmadı 5 sene once kız cocuk almak için cocuk esirgeme kurumuna baş vurdular
kız cocukun özel bi nedeni yok eniştem cok istedi kız olsun saclarını koklayım evlat hasretim bitsin saclarını örüyüm gezdiriyim diye cok seviyodu kız cocuklarını ki bize hep kendi cocugu gibi davrandı bu 25 senede
neysekı kızımız geldı 1.5 sene once kızımız cok tatlı bi görseniz :asigim:
bugun balıkları cok sevdıgı için akvaryum aldım ona ıstanbuldan ta ankaraya gondercem düşünün yani:1hug:
kuzenim o benim oyle güzelki öyle tatlıki anlatamam
inanın önemli olan dogurmak degilmiş bunu anladım
o teyzemle eniştemin güzel yüreklerinde büyüyo :asigim:
sevilmicek gibi degilki
öyle masum öyle güzelki :asigim:
kesinlikle düşünün bende mutlaka istiyorum
kendi bebegim olsa bile istiyorum :teselli:
bi cocugu büyütmek
onun büyüdügünü izlemek kadar güzel bi duygu yoktur heralde bu dünyada:1hug:
teyzeme öyle bi anne deyişi varki
teyzem annen ölsün sana yavrum deyınce gmzlerimiz doluyo
o bizim ecem
o bizim güzel kızımız
o bizim hayatımız artık:asigim:

arkadaşlar size katılıyorum çok güzel bi durum ama bence bunu yapabilmek de yürek ister. annemlerin komşusunun 10 sene bebekleri olmadı ve evlatlık aldılar 1 sene kadar sonra kadın hamile kaldı ve iyi insanlar olmalarına rağmen sorun yaşadılar ilk çocuk bebeği çok kıskandı anne baba öz evlada farklı hisler besledi. pişman oldular. elbette öyle olmamalı ama yine de ben şahsen cesaret edemem. büyük bi hak olur ona haksızlık eder miyim acaba diye korkarım. yine de çaresiz kalırsam düşünürüm galiba..

bizim afrikada bi kizimiz var worl wision araciligiyla cocugumu kendim secdim o dönem hamileymismisimde haberim yokdu yeni tasinmisdim annemlede konusuyodum afrikadan bi cocuga yardim etmek ve onu okutmak istiyorum diye kalbim cok temizmis demekki kapima bi kiz geldi oturduk epey konusduk aklimada yatdi 2005yilindan beri maddi yardimimiz oluyo cam sakizi coban armagani kizimin ismi kiyarra o dönem 9yasindaydi nerdeysse genc kiz oldu
keske elimizden daha fazlasi gelse maddi imkanim suan iyi diil yoksa onu bi ara isvicreye getirmek istiyodum ama kaderrr isde yada yanina gitmeyide cok isterdim insallah birgün olur
mektuplarini aliyorum kizimin
fotografini bulursam eklerim insallah
dedigim gibi keske elimizden daha fazlasi gelse neler yapmak istemezdim

konuyu açan arkadaşa tşklr 15 - 16 yaşlarımdan beri hep bunu söylemişimdir.bir çocuk evlat edinmeliyim yeni bir çocuk dünyaya getirmektense dünyaya gelmiş bir çocuğa hayat verebilmek tabi bu fikre beraberindeki kişi pek sıcak bakmayabiliyor eğer olmaz evlat edinebiliriz diye düşünebiliyor ama ben aynı anda aynı yaşlarda biri evlatlık biri kendimin olmasını da isterim 2 çocuk doğurmaktan çok daha güzel bişey olacağına inanıyorum.
ve bence annelik bu benim değil diyerek bir çocuğu itelemek değildir.bir başka çocuğa da aynı gözlerle bakabilmektir.bu sayfada az önce okuduğum yazılar çok acımasızca ve çok şükür ki böyle düşünen kişiler evlatlık edinmek istemiyorlar diye de şükrettim deneme yanılma değil bu olursa olur olmazsa iade ederiz de değil.gözlerinde gözlerinizi görebileceğiniz dünyanın en masum en şirin en sevgi dolu minikleri ve inanın günün birinde o çocuklar için düşündüğünüz herşey kendi evladınızdada olabilecek şeyler.

Allah görüyor ve biliyor eminim ki o çocuklar o masumlar en güzel hayata layık olanlar tek şanslıkları hayatları farklı akıyor...

tekrar teşekkürler konuyu açan kişi ve onun gibi düşünenler...sanırım biraz üzüldüm ben...

harikasın bıravo lafı otutturmuşsun bütün yüreğimle söylüyorum helal olsun sana:teytey:

harikasın ya buna söylenecek laf bulamıyorum ALLAH sen ve senin gibilerinden razı olsun:Saruboceq:

kızlar yazılanları okudum kimsenin kimseye kızmaya hakkı yok bu evlatlık düşüncesiyle ilgili herkesin kendi fikri. asıl kızılması gereken öz evlatlarını oraya bırakan iğrenç insanlar.
annesi babası ölmüş akrabası olmayan çocukları anlıyorum da öz annesi babası yaşarken onlara bakabilecek konumdayken evladını başka karı veya koca bulmak için bırakanları öldüresim geliyo.
sen o bebeye sordun mu dünyaya getirirken ne suçu var ne günahı var.kendi zevkleri için çocuklarının hayatlarını karartanlar bu dünyada da öbür dünyada da rahat edemezler inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…