kimse arkadaşım olmak istemiyor

palmo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
17
0
36
İzmir
çok üzülüyorum derdimi ancak buraya anlatmak istedim.
ailemden uzak gurbette yaşıyorum lojmanda kalıyoruz.apartmanda herkes birbiriyle sıkıfıkı
benimle karşılaştıklarında hafif bir tebesümle selamlaşıyorlar okadar.yan komşuma gittim o bana gelmedi yolda görüncede gülümüyor geçiyor üst komşumda öyle .
Dün başka apartmanda birisine uğradım çocuk parkında çocuklarımızı oynatırken karşılaşıp muhabbet ediyorduk hemde hemşeriyiz.Dün bakkal dönüşünde kızımla uğrayayım dedim belki oturur evinde sohbet ederiz diye.Kapıyı açtı şaşkın şaşkın yüzüme baktı neoldu dercesine yüz ifadesi vardı bende geçerken uğrayayım dedim dedim.O da telefonla konuşuyorum kusura bakma dedi kapıyı kapattı.
Ya bu ne böyle neden ama herkesin birsürü arkadaşı var bu lojmanda neden benim olmuyor.:çok üzgünüm:

onlar uzun zamandır bi aradalar büyük ihtimalle o yüzden seni aralarına almak zor geliyo böyle diyorum çünkü bende benzer şeyler yaşıyorum öyle dairede deyiliz iki katlı evde oturuyorum alt katta kayınvalidem üstte ben ee yıllardır burda oturuyo kayınvalidem haliyle bütün mahalleyi tanıyo hepsiyle arası iyi eşimin dedesi var ona bakmak için arada gidiyolar yanına o zaman ben ne komşularla görüşürüm nede beni bişeye çağırırlar kayınvalidem gelince canı isterse kahveye çağırdılar gel sende der bende o zaman gitmiyorum ne yapsam bilmiyorum geçen kış çağırdım sürekli gelin çay demledim gelin helva yaptım baktım kimse beni adam yerine koymuyo bende sokakta görürsem selam veriyorum ne yapayım başka

kendi binanızdai başka komşulara gitmediniz mi?

yerinizde olsam bir müddet ortalığı izlerim. sonra en cana yakın komşuyla iletişim kurmaya çalışırım. ondan sonrası zaten gelir:lepi:
evde helva ...vs. bir şey yapıp tüm dairelere dağıtarak da işe başlayabilirsinizfisfisfis

komsunuzun telefonla görüşüyorum diyip kapıyı kapatması çok sinir bozucu birşey.ama sende birzaman geçtikten sonra sıkıfıkı olursun canım.

ne lojmanında oturuyosun canım askeri lojmansa çoookkk normall.ben bilirim cüğerlerini...sırf o yüzden balkondan bakınca tam karşımda olan lojmanda oturmaktansa apartmanda oturuyorum.hoş burdakilerde selamsız bandosundan ama naparsın.herkesi kendin gibi bilme...bende bir senedir tayin için burdayım bi allahın kulu gelmezmi nerde...

onlarla görüşüncede acı çekebileceğini hesaba kattınmı ?boşver üzme canını bende bulundum yerde aynı şeyleri yaşadım yeni çevre edinmek zor oluyor bazen..bazen de bir sürü insan oluyor senle görüşmek için can atan bunaldığın oluyor :) herşey kararında güzel kapıyı kapayan arkadaşa diyecek kelime bulamıyorum ..

bende lojmandayım bu evime yeni taşındım
dediğin gibi bazı insanlar yeni birini aralarına almayı pek sevmiyolar o tiplerde var
ama şahsen ben kendim kimseyle sıkı fıkı olmuyorum canım.herkes kafana uymaz ki
ben öyleyim seçiciyim sanırımboshayallersmilehemen samimiyet kuramıyorum ama hep diyorum samimi olupda sonradan yüzgöz olacağıma ilişkimi daha az seviyede tutarım daha iyi
çünkü burda samimi olupta sonra düşman olanda çok.aklinialirimsmilehiç gereği yok:umursamaz:
seninle görüşmek istemeyenle sen hiç görüşme salla gitsin:1closedeyes:

önceden samimiyet kurmuş insanların arasına kabul edilmek genellikle daha zor olur.
sizinki de bununla ilgili olabilir ama ben olsam "bir yerde hata mı yapıyorum acaba?" diye kendi kendime sorar, öz eleştiri yapmaya çalışırdım.

bende marmarise gelin geldim lojmanlar uzak diye merkezde ev tuttuk hiç komşuculuk yok. bir hayırlı olsuna gelen olmadı. bende görüyorum millet balkonlarda toplanıyor kakara kikirii... ama napalım bende zorla aralarına girecek değilim ya. zorla komşuculuk olmaz. ayrıca parkda çocuklarımız oynadı sohpet ettik diye ben şahsen çıkıpda gitmezdim. kadında çok kaba karşılamış zaten. bence kendi halinde takıl. ben halk eğitimin güzellik uzmanlığı kursuna yazıldım mesela. orda çevre edindim kendime. sonra eşimle tango kursuna gidiyoruz falan. artık kimseye ihtiyaç duymuyorum. ilk zamanlar karşı binadan bir teyzeye bile laf attım kolay gelsin falan diye balkon yıkarken. buyrun gelin bir kahve ikram edeyim size dedim komşuyla gelcez bir gün dedi 1 sene olacak 10 ay oldu hala gelecek. artık umrumda da değil doğrusu...

aynen askeri lojmandayım.apartmandaki komşularla aynı ayda taşındık.ama onlar hemen sıkıfıkı oluverdiler.ya ben öyle kolay kolay çat kapı ben geldim diyemem millet öyle değil işte hadi birkerecik deniyeyim dedim oda telefonla konuşuyorum deyiverdi oysa 3 snedir o kadınla arasıra parkta konuşurduk.
eşim bana genelde şunu söyler çekingensin birde etrafındakilerden güzelsin kadınlar arasında kıskançlık çok olur falan der.Aslında bana sıcak yaklaşan kişilere çabuk ısınırım devamı geliverirdi. ama buraya taşınınca öyle dışarıda sıcak kanlı bulduklarımla buluşma falan olmadı birtürlü bana diyecekki karşımdaki telini versene ok çok kişide aldı ama arayacak hadi gel şurada görüşelim falan diyecek.ama yok işte.Ya böyle gelenin gidenin olmayınca çevre seni kibirli gibi görüyor sanki halbuki hiç değil

dünya işte benneyaptımki
benim durumum seninkinin aksi arkadaşım
bende lojmandayım her fırsatta birileri gelir uygun olmuşum olmamışım bebek uyuruyanır kadın iyidir hastadır düşünmeden
2 senedir burdayım ama alışamadım alışamıycam ve allah alıştırmasın
bikaç kişi hariç garip buranın insanı ya
gelenin başımın üzerinde yeri vardır ama her gelişlerinde sağdan soldan birilerinin ardından konuşmaları
birilerinin bişeler satmaya çalışıp evi pazara çevirmeleri....
akannehir

12 sene lojmanda oturdum benim şansıma çok iyi insanlarla karşılaştım tamamen sizin şansızlığınız bu.
Tamam herkes aynı olmaz ama yinede çok ayıp etmişler size karşı..
8 sene istanbulda kaldım 2 yıl eşim yoktu yanımda görev nedeniyle bir günüm bile boş geçmedi hiç yanlız kalmadım gecenin bir yarısı rahatsızlandım tüm apartman ayaklandı resmen hemen revire kaldırdılar ameliyat oldum hiç bırakmadılar ve hala görüşüyoruz telefonda

bende senin gibiyim canım çat kapı kimsenin evine gitmem yada kolay kolay arayıp geliyorum demem.beni arayıp gel demelerini isterim.aynı yapıdayız sanırım
ama çok da herkesle samimiyet kurmaya çalışma boşver gitsin canım ben böyleyim
herkes görüşünce birbirlerini çok mu seviyorlar sanıyorsun.dedikodu kıskançlık onu bunu çekiştirme çok oluyo maalesef
zaten böylelerini görünce ben uzaklaşıyorum.2 defa bayanlar toplanıp evime geldiler ben geri gitmedim.çünkü herkesle samimiyet kurulmaz :1no2:

bak canım böyle örneklerde çok
arkadaş benim anlatmak istediklerimi güzelce anlatmış
yani fazla gelenin gidenin olmasıda iyi birşey değil herşey kararında güzel
birde insanları iyi seçmek gereka.sa.s

çok doğru bundan önceki tayin yerimizde günde kaç defa kapım çalardı evin içi çoluk çocuk dolardı.ama komşularım iyi insanlardı.gerçi birtanesi bizden 1 yıl sonra buraya taşındı ama nedense 2 sene içinde sadece 1 defa geldi ysa eskiden günde kaç defa bana gelirdi tabi bende ozaman çocuk yoktu çok baktım komşu çocuklarına.:çok üzgünüm:

yapılan büyük haksızlık ama takmamak lazım ilerde o komşunla konuştuğunda büyük ihtimal telefonda birine sinirlendiğini öle davranmak istemediğini söleyecek:lepi:

çok ağrıma gidiyor azevvelde tam dış kapıyıaçtım karşı komşumda kapı önüne çöp bırakıyormuş kapadı hemen kapısını insan selam verir canı isteyince veriyo .

kapına kadar gitmiş olduğun kişinin telefonla konuşuyorum deyip kapıyı kapatması gerçekten çok ama çok ayıp...
hayatımda böyle şey duymadım
senin yerinde olsam onun yüzüne bakmam ayıp denen bişey var

bence değmez üzülmene,senelerce komşu,can ciğer olup birbirinin arkasından ne işler çevirenler var...üzüleceğine kendi başka uğraş bul.bir arkadaşın dediği gibi kursa falan git hem kafan rahatlar hemde çevre edinirsin.zaman öyle bir zaman olmuş ki insanlar artık birbirlerine güvensizlikle bakıyor...boşver bunlar için sıkma güzel canını... opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…