• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimler nerede ortodonti tedavisi yaptırdı? Fiyatlar nedir?Doktor tavsiyeniz var mı?

azeri_gelini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2012
250
4
46
İstanbul
Arkadaşlar ben 17 Ocakta tel taktıracağım. Güvenebileceğim bir hekim bulana kadar ( ve tabii uygun fiyat) canım çıktı. :50: Hala da karar vermiş değilim :14: Bence ortodonti yaptıran arkadaşlarımız nerede yaptırdıklarını tavsiyelerini yazarsa iyi olur. Yukarıda bi başlık var ama biraz karışık şahsen ben pek faydalanamadım :49: Hadi bakalım bilgilenelim

Arkadaşlar ben 17 Ocakta tel taktıracağım. Güvenebileceğim bir hekim bulana kadar ( ve tabii uygun fiyat) canım çıktı. :50: Hala da karar vermiş değilim :14: Bence ortodonti yaptıran arkadaşlarımız nerede yaptırdıklarını tavsiyelerini yazarsa iyi olur. Yukarıda bi başlık var ama biraz karışık şahsen ben pek faydalanamadım :49: Hadi bakalım bilgilenelim

canımmm bu konuda çok fazla bilgiye sahibim ama öncelikle nerde oturuyosun istanbuldaysa yönlendirebilirim

sana ,ilk tavsiyem özel diş kliniklerine haftada 1 yada 2 kez gelen ortodontistlere güvenme özellikle sadece ortodonti yapan mütevazi küçük muaynane tarzı klinikleri herzaman hem daha uygun olur hemde bi sıkıntın olduğunda anında yardımcı olurlar çünkü ilk tel taktığında çok zorlanırsın o teller yanağına batıp duruyo ve ortodonti uzmanının devamlı seni görmesi ve rahatsız eden telleri kesmesi lazım yada ortodontik mum vermesi gerekir bu konuda alanında başarılı çapa mezunu cihan yöndem var tavsiye ediyorum bahçeşehirde bi kliniği var çok güler yüzlü ve iyi bir doktor fiyatlarda vakaya göre değişiyo ama çok pahalı değil diğerlerine göre ben kesinlikle muayne ol derim canım geçmişş olsun şimdiden

sana ,ilk tavsiyem özel diş kliniklerine haftada 1 yada 2 kez gelen ortodontistlere güvenme özellikle sadece ortodonti yapan mütevazi küçük muaynane tarzı klinikleri herzaman hem daha uygun olur hemde bi sıkıntın olduğunda anında yardımcı olurlar çünkü ilk tel taktığında çok zorlanırsın o teller yanağına batıp duruyo ve ortodonti uzmanının devamlı seni görmesi ve rahatsız eden telleri kesmesi lazım yada ortodontik mum vermesi gerekir bu konuda alanında başarılı çapa mezunu cihan yöndem var tavsiye ediyorum bahçeşehirde bi kliniği var çok güler yüzlü ve iyi bir doktor fiyatlarda vakaya göre değişiyo ama çok pahalı değil diğerlerine göre ben kesinlikle muayne ol derim canım geçmişş olsun şimdiden

senin ne kadar tuttu peki canım?

canımmm benim ileri vakaydı alt çene gerideydi damak dardı 2 senelik tedavim toplam 3000 tl tuttu ama dediğmm gibi benimmm çok ileri vakaydıı halada apereyy kulanıyorum kaymasın diye tekrar

Ben su an halihazırda Ortodonti tedavisi görüyorum. Doktorumdan çok memnunum. Kendisi Kızılay da çalışıyor ama kendi muayenehanesi de var. Adı Berna Turası. Tedavim 3500 TL tutuyor. Ortalama 1,5 sene dendi bana.
Ben senelerce kaçtım aman sen kaçma. Başlamak bitirmenin yarisidir derler gerçekten çok hızlı geçiyor zaman ve dislerinde ki değişim insanı hem mutlu ediyor hemde iyi hissettiriyor. Diş tellerim ağzımı yara yaptığında kusuyoruz ama sıklıkla kardes kardeşe dolasiyoruz. Varlıklarını bile hissettirmiyor keratalar

canımmm benim ileri vakaydı alt çene gerideydi damak dardı 2 senelik tedavim toplam 3000 tl tuttu ama dediğmm gibi benimmm çok ileri vakaydıı halada apereyy kulanıyorum kaymasın diye tekrar

babak bende de aynı sorun var ve çok ümitsizim. Sana nasıl bir tedavi uygulandı biraz anlatabilir misin ?

Sarıyer/Maden. Dentshine'da.
Dolgular, diş taşı falan hepsi dahil 4.300 4.500 gibi bir şey tuttu.

Ortodontik tedaviler genel olarak ortalama 1,5–2 yıl sürmektedir. Tedavi süresi boyunca, 4 ila 6 hafta arası zaman aralıklarında hekime kontrole gitmeniz gerekir.

Bir ortodonti tedavisi şu aşamalardan ibarettir:

Ortodontik Tedavi

İlk muayene aşaması
İlk randevuda ortodontist, detaylı bir ortodontik muayene yaparak ortodontik tedaviye ihtiyaç duyup duymadığınızı tespit eder ve muhtemel tedavinizin ne kadar süreceği ile maliyeti bilgilerini size iletir.

Ortodontik tedaviye başlamadan evvel ağzınızda çürük diş olmamalı veya diş eti kanamanız bulunmamalıdır. Yine ortodontist tedavisine başlamadan önce diş hekiminize tüm dolgularınızı ve diş taşı temizliğinizi yaptırmış olmanız tavsiye edilir. Hemen belirtmek gerekir ki, ağız için hijyeni kötü durumda olan veya fırçalama esnasında diş etleri kanayan hastalara braket yapıştırılması veya aparey takılması mümkün değildir.

Tedaviyi planlama aşaması
Ortodontik tedavi yaptırabilmeniz için gerekli şartlar mevcutsa muayene aşamasından sonra planlama aşamasına geçilir. Bu aşamada bazı kayıt ve veriler toplanır. Bunlar,

Ağız iç ve dış fotoğrafları
Alt ve üst çene ölçüleriniz
Yan kafa (Lateral sefalometrik) filminiz,
El ve bilek filminiz,
Gerek duyulduğu taktirde ön ve arka yön kafa (Postero-anterior ) filminiz,
Genişletme apareyi kullanacaksınız veya hareketli aparey tedavisi görecekseniz, ikinci bir ölçüdür.
Yukarıdaki kayıtların toplanmasının ardından bu veriler ışığında ortondist o gün ya da başka bir tarihe randevu vererek tedavi sürecinizi planlar. Bu noktada ortodontistinize yardımcı ve katılımcı olmanız önemlidir.

Tedavi aşaması
Muayene ve planlama aşamalarının ardından asıl aşamaya geldiniz…

Tedavi aşamasıyla ilgili öncelikli belirtmemiz gereken durum, bu tedavinin can yakan bir tedavi olmadığıdır fakat tedaviden birkaç saat sonra ağrınız olabilir. Bunun dışında tedavi aşamasında yapılan işlemleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

Eğer braket yapıştırılan bir tedavi görüyorsanız, tedaviye genelde üst çeneden başlanarak alt çeneye birkaç seans sonra geçilir.
Tedaviye başlandığında, ortodontistin kendi tercihine göre bir ya da daha fazla azı dişinize tüp veya bant geçirilir.
Sonrasında sırasıyla, braketler yapıştırılır.
Braketler yapıştırıldıktan sonra ark telleri takılır.
Son olarak ark telleri küçük ligatür telleri veya elastik ligatürlerle braketlere bağlanır.
Tüm bu işlemler itibariyle ortodontik tedaviniz başlamış demektir. Ortodontistiniz bir sonraki randevu tarihini söyleyerek dikkat etmeniz gereken diğer hususlar konusunda sizi bilgilendirecektir.

Hemen belirtmek gerekir ki, ortodonti tedavisi yukarıda saydığımız aşama ve süreçten ibaret olmayıp tüm tedavi bittikten sonra gerçekleştirilen ve “pekiştirme tedavisi” adı verilen pasif tedavi sürecini de içinde barındırır.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaslar ben burun operasyonu gecirdim ve tel taktırmak istiyorum ust cenem darmıs yasım 21 ve ameliyt dediler normal amleiytda burun kayabilrms bnmki zaten operasyonlu ve basarısız bi opresyon bi sakıncası olabilrmi ve cenede en iyi dr lar kim ?maliyet ve skıntıları nelerdir? ozelden msj atarsanız sevinirm bildrmler gelmiyo bazen

sadece ortodonti 3500 tl erzurumda yaptırıyorum 3 ayım doldu. Çok memnun sayılmam doktorun pek ilgilendiği yok üstelik çocuk gibi azarlıyor

ben tedavimi çapa ortodontide yaptırdım. hem fiyatları uygun, hem de güleryüzlüler. yalnız baştan söyleyeyim tedavi çok uzun sürüyor. burayı internetten buldum. web adresi .................. şu an için bir problem yok.

ben tedavimi çapa ortodontide yaptırdım. hem fiyatları uygun, hem de güleryüzlüler. yalnız baştan söyleyeyim tedavi çok uzun sürüyor. burayı internetten buldum. web adresi .................. şu an için bir problem yok.

melisaakay bende çapa ortodontiye gitmek istiyorum ssen hangi doktora gittin orda ve ilk fiyat almaya gittiğinde muayene ücreti var mı bilgi verirsen çok memnun olurum artık bir anönce bende başlamak istiyorum yaşım 25 :( .

bende şu ramazandan sonra başlamayı düşünüyorum anadolu yakasında güvenebileceğim çok iyi burası diyeceğiniz yerler var mı? mesela konuşmak için gittik diyelim tamam o doktora yaptırcam diyelim karar verdikten ne kadar süre sonra ilk adım atılıyor yani tam olarak görüşmeye gittikten ne kadar süre sonra başlanıyor tedaviye??

bende şu ramazandan sonra başlamayı düşünüyorum anadolu yakasında güvenebileceğim çok iyi burası diyeceğiniz yerler var mı? mesela konuşmak için gittik diyelim tamam o doktora yaptırcam diyelim karar verdikten ne kadar süre sonra ilk adım atılıyor yani tam olarak görüşmeye gittikten ne kadar süre sonra başlanıyor tedaviye??[/QU

Anadolu yakasında Deniz İnce ye dişlerimi yaptırdım.kızıma da bu sırada diş teli takıldı,dişleri baya güzel düzeldi,bu arada sorunuza cevap olarak önce bir kaç dolgusu vardı onlar yapıldı sonra başlandı.orayı bir ara derim bütün tedavileri iyi yapıyorlar.Her şeyden önce sıcak yaklaşım, Güleryüz,uygun fiyat burda var,deniz hanım gereken tedaviyi detaylı anlatıyor zaten ,Dentince kliniği

Erzurum'da üniversite hastanesinde yaptırıyorum çok güzel gidiyor, kız kardeşim tedavisi bıraktı, 3 ay ancak taktı ama onun bile cok güzel dişleri oldu. ben 2 sene doldurdum, yakın zamanda çıkaracağım inşallah ben de alt çene ilerdeydi ve dişlerimin önü çok ayrıktı ustelık çenemi kapattığımda alt ve üst dişlerimin arasında sol tarafta baya açıklık vardı şimdi hepsi düzeldi. tel taktırırken malzemeler için 250 tl civarı bir şey ödedim, sonra da her muayeneye gittiğinde sağlık kartını açtırıyorsunuz, o da işte 10 tl civarı bir şey sanırım benim babam da doktor oldugundan tanıdığı bir doçent tedavimi yapıyor, o yüzden kartımı actırmıyorum. özelde yaptırmayı düşündüm ama emin olun üniversiteler daha tecrübeli hocalarda dolu babamdan biliyorum :) üstelik buraya birçok ilden hasta Akın ediyor tedavi için randevu almak sıraya girmek zor bir tanıdık bulmak lazım önerim böyle

Back