Kimler Evlilikte Mutlu Olur?

Duygu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
3.755
5
156
Diğer
dugunperisi.jpg

İyi Bir Evlilikte Karekter özellikleri rol oynar.

Evlenen Çiftlerin evliliklerinden en büyük beklentileri mutlu bir ortama kavuşmaktır. İşte bu noktada herkes ortak düşünür. Daha da önemli olan insanların mutluluğu birlikte aramasıdır. Birliktelikte mutluluk haricinde sosyal konum, koruma - korunma, destek sağlar. Unutmayalım ki, çok köklü psikiyatrik çalışma evliliğin psikiyatrik rahatsızlıkları için koruyucu bir yapı olduğunu göstermiştir. Bazı fiziksel rahatsızlıklarda da yine evlilik koruyu bir faktördür. Doğal olarak burada da bahsedilen iyi ya da ortalama evliliklerdir.

O zaman iyi bir evliliğin ölçütü nedir?

Çiftin birbirini sevdiği Tartışmaları sınırlayabildikleri ve etkisini unutabildikleri. Geleceğe ait ortak plan yapabilmeleri.

Kendi ailelerinden ayrışıp ilişkiye önem verdikleri .
Sıkıntıları beraberce aşabildikleri .
Birbirilerinin duygularını anlayabildikleri .
Kendilerine özel zaman ayırabildikleri .
Bireysel çalışmalarını ilişkide çatışmaya dönüştürmedikleri zaman ortala iyi bir çift özelikleri oluşmuştur.
Mutluluk çalışma ile olur.

Mutluluğu yakalamak için çaba göstermek gerekir. Evet, sevginiz birinci basamaktır. Ama bağlanabilme özelliğin esastır. Bazı insanlarda güçlü bağlanabilme özelliği vardır. Bunu şuradan anlayabilirsiniz. Bu insanların uzun süreli iyi, kopmayan, ailelerin dışında ilişkileri vardır. Severler
dostları tarafından sevilirler. İşlerinden sık sık ayrılmazlar. Buradaki bağlılıkları bir bağımlılık değildir. Yani kopmaktan korktukları için balıklıkları devam ettirme yoluna gitmezler.Kopmalarını gerektiren iyi olan dostlarında da kopabilirler. Eşinizde bu özellik varsa sizin için iyi bir başlangıç diye düşünebilirsiniz
.

Doc. Dr. Armağan Y. Samancı

Hemen açıklayayım..Eşinin ailesinde çoook uzakta olanlar mutlu olur..

ah ah bi de bunu esim anlasa..boshayallersmile İki tarafin(annem-kayinvalidem) evi 10 dakika yurume mesafesi..:hulya:

anlasalar olur mu be güzelim onlara söylesen hayat biter..Daha dün dedim eşime elimde imkan olsa 2 dk durmam burda biz altlı üstlü oturuyoruz canım 10 dk 10 dk dır herhalde..Üstelik canım annem antalya da oturuyor ben ist da :'(

ufffffffffffff arkadaşlar bende kaynanamla alt üstlü oturcaz ama çalışan bi bayanım çok sıkıntı olmaz inşş

ufffffffffffff arkadaşlar bende kaynanamla alt üstlü oturcaz ama çalışan bi bayanım çok sıkıntı olmaz inşş

inş. canım benim eşim tek maaşlı ama bir ara para çok istiyorlardı..Kayınvalidem ha bire laf sokuyordu bana..Maaşı ona verecekmişiz de vermiyor isek güveniyormuşuz kendimize sanki ben hiç çalışmadım ev geçindirmedim parayı tutamam ya tövbe tövbe..dikkat et güzelimm baştan nasıl gider ise sonu da öyle olur..Ben iş bulamadım die hep üzüldüm sızlandım şimdi diyorum ki iyi ki bulamamışım yoksa ne para biriktirektim ne de başka bişey ha bire isteyeceklerdi..

bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyom çok şükür iyiyiz de üstelik 1 aylık evliyim çalışıyorum diye yemek yaptırmaz hazır önümüze koyar öyle fesatlığı neyin yok 3 senedir bi kötülüğünü görmedin :nazar:

evet ama nasıl alıştırırsan öyle gider ona katılıyorumm

irenaeftur hayırlısı olsun hakkında...

bende kayınvalidemle altlı üstlü oturuyom çok şükür iyiyiz de üstelik 1 aylık evliyim çalışıyorum diye yemek yaptırmaz hazır önümüze koyar öyle fesatlığı neyin yok 3 senedir bi kötülüğünü görmedin :nazar:

evet ama nasıl alıştırırsan öyle gider ona katılıyorumm

irenaeftur hayırlısı olsun hakkında...

Maşallahhh :nazar: :nazar: ilk zamanlar bizde öyle idik birlikte yiyelim bir kaç dedi eşim tamam dedim..Sonra insan hali ile yeni evliyiz arada evde yemek istedim eşime yemek yapıp güzel güzel giyinmek istedim kayınvalidem bambaşka biri oldu..Birşeye karışmadan duramaz ille onun istediği olmalı onun istediği gibi giyinmeli yemeli gezmeliyiz..Hali ile buna katalanamadım..1,5 ay sonra evde yemeye başladık ve ipler kopmaya başladı..Aşırı kıskançtır kendisi eşimle el ele oturalım kin ile bakar..

bitanem ben bayagı bi uzagım mesela farklı sehırlerdeyız ve senede 2 3 defa ancak gorusebılıyorduk. ama esım neredeyse her gun 40 dk tel konusuyordu ve benım yanımda hıc acık vermıyordu.. sureklı onaylıyordu karsı tarafı .. bı gun dedım acaba ben ewde yokken ne konusuyorlar ... ewden cıkıyormus gıbı kapıyı kapttım dısarda bekledım ve sana yemın ederım.. dakkasında aradı.. ve o kadar cok konustular kı .. evet doru bır söz kedının bacagını bastan ayıracaksın.... bunu esım soyluyor.. en sonundada basardılar karıstırdılar suan annemdeyım ve kafam cok karısık.. napcam bılmıyorum... bosanma olarak acık olan bır konu var oradada ayrıntılı yazıyor neler yasadıgım. demek ıstedıgım fark etmıyor esınız uydum akıllı oldugu surece... ve sizi asıl aılesı gıbı gormedıgı surece.. olmuyor.. olmuyor..onemlı olan aıleyıde bızıde ayrı tutabılmelı ve asıl aılesını es olarak kabullenmelı...:delphin:

Maşallahhh :nazar: :nazar: ilk zamanlar bizde öyle idik birlikte yiyelim bir kaç dedi eşim tamam dedim..Sonra insan hali ile yeni evliyiz arada evde yemek istedim eşime yemek yapıp güzel güzel giyinmek istedim kayınvalidem bambaşka biri oldu..Birşeye karışmadan duramaz ille onun istediği olmalı onun istediği gibi giyinmeli yemeli gezmeliyiz..Hali ile buna katalanamadım..1,5 ay sonra evde yemeye başladık ve ipler kopmaya başladı..Aşırı kıskançtır kendisi eşimle el ele oturalım kin ile bakar..

hmm anladım canım sizinkide bi alem evlisiniz tabiki elini tutcak o da kıskanıyosa kocasının elini tutsun:))

bende ara ara istiyorum evimde kocama yemek yapmak ama iş saatlerim uymuyo aynı anda evde oluyoruz eşimle o aç ben açım hemen gömülüyoz yemeğe sonra iniyoruz evimize...bisüre böyle gitsin daha yeniyim sonra bende ayırcam bi küslük yada dargınlık olacağını sanmıyorum inş olmaz:Saruboceq:

ay öldürdün beni süpersin yaa uslübun çok hoş bende uzaklıktan yanayım biz yarım saatlik mesafedeyiz ama o sürekli oğluna baskı yapar buraya taşının diye ne sömürüler yaptı ailemizde huzur kalmadıydı inanki allah tan eşim beni kırmadıda benim istediğim yere taşındık ama yine taşınma işi gündeme çıktı başlamaları yakındır ayyy dönmek istemiyorum o kabus günlere ıyyğğğmafoldumben

aileler uzak mesefe olcak...arada ziyaretler filan tadında bırakılcak..kendi hayatınızı yaşıcak kendi kararlarınızı kendiniz vericeksiniz..yeri gelicek kendi ailene bile karışmayın bu bizim hayatımız demesini biliceksin...herşey karşılıklıdır öyle diil mi? hep onun ailesi demek olmaz.
çok fazla beklentilerin olmayacak öyle..ne eşinden ne ailesinden..sonra göremiyorsun beklediklerin gelmiyor sana...hüsran üzüntü sıkıntı...yansıyor ev haline...
pozitif olucaksın gülümseyeceksinki gülmek bulaşıcıdır karşındakinede bunu yansıtacaksın..

sonra kadınlar zekidir akıllıdır.. istedikten sonra kıvama getiremeyeceği erkek yoktur...bu doğamızda olan bişi...sonuna kadar kullanıcaksın ki sevgili kocan istediklerine hayır diyemesin... sadece istemesini bilceksin...
bide zaman diyorum evlilikte önemlidir... zaman geçtikçe kadın ağırlığını koyar.. yaşıyla birlikte tecrübeleri artar ve mutlu olmanın yolunu bulur... boşanmak en son düşünülmesi gereken bişidir... boşanmak için çok ağır sebepler olmalıdır evlilikte...şiddet,aldatma,hakaret,kumar gibi...

bitanem ben bayagı bi uzagım mesela farklı sehırlerdeyız ve senede 2 3 defa ancak gorusebılıyorduk. ama esım neredeyse her gun 40 dk tel konusuyordu ve benım yanımda hıc acık vermıyordu.. sureklı onaylıyordu karsı tarafı .. bı gun dedım acaba ben ewde yokken ne konusuyorlar ... ewden cıkıyormus gıbı kapıyı kapttım dısarda bekledım ve sana yemın ederım.. dakkasında aradı.. ve o kadar cok konustular kı .. evet doru bır söz kedının bacagını bastan ayıracaksın.... bunu esım soyluyor.. en sonundada basardılar karıstırdılar suan annemdeyım ve kafam cok karısık.. napcam bılmıyorum... bosanma olarak acık olan bır konu var oradada ayrıntılı yazıyor neler yasadıgım. demek ıstedıgım fark etmıyor esınız uydum akıllı oldugu surece... ve sizi asıl aılesı gıbı gormedıgı surece.. olmuyor.. olmuyor..onemlı olan aıleyıde bızıde ayrı tutabılmelı ve asıl aılesını es olarak kabullenmelı...:delphin:

pu tatlım ya hayırlısı olur inş. çok üzüldüm daraldım inş. herşeyin hayırlısı olur nasip kısmet Allah bildiği yapsın yapsın onları alsanaalsanasmile alsanaalsanasmile alsanaalsanasmile

hmm anladım canım sizinkide bi alem evlisiniz tabiki elini tutcak o da kıskanıyosa kocasının elini tutsun:))

bende ara ara istiyorum evimde kocama yemek yapmak ama iş saatlerim uymuyo aynı anda evde oluyoruz eşimle o aç ben açım hemen gömülüyoz yemeğe sonra iniyoruz evimize...bisüre böyle gitsin daha yeniyim sonra bende ayırcam bi küslük yada dargınlık olacağını sanmıyorum inş olmaz:Saruboceq:

yok yok olmaz inş. ayırma şimdi iyiyseniz..Hem sana da kolaylık iyi olduktan sonra ayırma güzelim benim ki çok farklı ya oturup hepsini yazsam dudağınız uçuklar tatlım boşver sen bunu değerlendir senin için daha iyi hem iş hem ev çok yorulursun şimdilik değerlendir iyiler ise..Yİne de çok sıkı fıkı olma ne olur ne olmaz :1ninca:

Öncelik sırasını belirleyen kişiler mutlu olur..Şükürki bizde belli o çizgilerimiz,Allahım aksini yaşatmasın:nazar:

ay öldürdün beni süpersin yaa uslübun çok hoş bende uzaklıktan yanayım biz yarım saatlik mesafedeyiz ama o sürekli oğluna baskı yapar buraya taşının diye ne sömürüler yaptı ailemizde huzur kalmadıydı inanki allah tan eşim beni kırmadıda benim istediğim yere taşındık ama yine taşınma işi gündeme çıktı başlamaları yakındır ayyy dönmek istemiyorum o kabus günlere ıyyğğğmafoldumben

Allah korusun ayyy Allah'ımm yazdı ise bozsun güzelim iyi iken kötü olmaya gerek yok :bbo: :bbo:

uslup için de hayat şartları he he :dance::dance::dance: kötü kaynana sayesinde fena gelin oldum :roflol: :roflol: :roflol:

Back