• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kim haklı?

ben olsam tartışmaya mahal vermeden ablamın nişanlısının babaannesine zaten gitmezdim.. ne işim var derdim ilk tekliflerinde.yani durumu eşime kadar taşıtmazdım..
Eşime tasimadim herkesin olduğu bi ortamda teklif etti babam ben de gelemeyecegimi anlatırken eşim araya girdi babam ısrar edince.

Baban seni de yanina goturmek istemis beraner olmak istemis ben bir haksiz tarafini goremiyorum,çokta normal.Bir erkek için babayi kirmaya degmez..Baba gelmek istemiyorum yada hastayim yada ne biliyim kucuk mazeretlerle (kirmadan) bir sekilde siyrilabilirdiniz.Ama kocaniz duruma atladigi icin,babaniz kocaniz izin vermedigi icin gitmediginizi dusunmus ve haliyle kirilmis.Yarin bir gun babaniz anneniz allah gecinden versin vefat ederler,istesenizde bulamazsiniz.Koca her zaman bulunuyor ama anne babayi her zaman bulamazsiniz.Bu benim fikrim..
Benim annem hayatta değil. O yüzden belki de babama çok düşkünumdur. Beni çok üzdü bu konu. Allah korusun tabiki ama şimdi bunları düşünüp vicdan azabı çekiyorum zaten.

Eşime tasimadim herkesin olduğu bi ortamda teklif etti babam ben de gelemeyecegimi anlatırken eşim araya girdi babam ısrar edince.
hmm anladım. baban ısrar etmekte eşinde araya girmekte haksız.
böyle şeyleri birebir söylemeli yada ısrarsız olmalı..
eşinede söyle ben gereken cvbı veriyorum sen konuşup aranı kötü etme diye.

Es haksiz bana gore.
Ailenle konusurken "yalniz gidemez" diyerek aileni yok saymis, arkasindan "gelse benimle gelir", "aile neymis ki ben varken" der gibi... Densizlik ettigini dusunuyorum. Ayrica kendi adina kendin konus bence. Es de olsa hos olmuyor 3. kisinin araya girip koskoca kadinin adina konusmasi boyle. Babanin tek hatali yani fazla israr etmesi olabilir, bu da ustesinden gelinmeyecek bir sey degil. Kendi adina konusup kabul etmeyebilirdin de.
Evet işte bence de ailemi yok saydı ve beni küçük düşürdü. Benim takıldığım nokta da tam olarak bu. Bu yüzden aralarına ister istemez sogukluk girecek biliyorum ama herkesi kontrol etmeye çalışmaktan çok yoruldum.

hmm anladım. baban ısrar etmekte eşinde araya girmekte haksız.
böyle şeyleri birebir söylemeli yada ısrarsız olmalı..
eşinede söyle ben gereken cvbı veriyorum sen konuşup aranı kötü etme diye.
Söyledim canım inşallah bir daha yaşanmaz ama kırıldı işte babam bi kere. Eşimle dün tekrar konuştum. Kendisinin Yok sayildigini söylüyor. Belki de karsilastiklarinda sıkıntı yasanmaz. Insallah yani.

Söyledim canım inşallah bir daha yaşanmaz ama kırıldı işte babam bi kere. Eşimle dün tekrar konuştum. Kendisinin Yok sayildigini söylüyor. Belki de karsilastiklarinda sıkıntı yasanmaz. Insallah yani.
inş. ama eşin biraz empati yapmalı. kendi ailesi bu teklifi verse yalnız başına demiycektii değil mi..

Esiniz ayip etmis. Ne demek yalniz gitmesini istemiyorum. Yahu adam kizin babasi babasi. Bunun uzerine soz soylemeye gerek bile yok. Ayrica israrci olmasina da sasirmamak gerek. Evladi gezsin, birlikte vakit gecirsinler istemis. Ne olur kocasi olmadan anne babasiyla gezmeye gitse.buradaki sorun adamin esine guvenmemesi mi ailesine guvenmemesi mi yoksa kendisine guvenmemesi mi? Evlilik eslerin birbirinin hayatini bu denli ipotek altina almasi demek degildir. Birak karin ailesiyle vakit gecirsin mutlu olsun sen de o mutlu oldugu icin mutlu ol.
Su, kocayi bas ustunde tasima, her seyin ustunde tutma, hayatini sadece onun isteklerine endeksli yasama olayini anlamiyorum.
Birbirinin isteklerine saygi duyarak ve birbirinin mutlulugundan mutlu olarak omur daha guzel gecer.

Son düzenleme:
Bencede insanlar birbirleriyle yorumlaşabilir fakat site yönetimi buna müsaade etmiyor. Biz gerçek aileyiz çok şükür. O yüzden kimse kimseye ne kırılır nede ayrımcılık yapar. Konu sahibinin diğer yazılarını okursanız eğer kızını diğer kızından, damadını diğer damadından ayıran ve kızının eşini görmezden gelen bir baba profili var..İşte tamda buna göre yaptım yorumumu. Eşim izin vermiyor demek yeterli bence...karşımızdaki babalarda olsa saygılar karşılıklı diye düşünüyorum. O da damadına saygı gösterip o kadar insanın içinde bir fikrini sorabilirdi..neyse bu benim düşüncem seninkine de saygı duyarım
Biz de gerçek bi aileyiz çok şükür ama bana gore baba kocam kıskanç gelemem demek babaya saygısızlık. Ben bir bireyim ve kendi düşüncelerim var. Kocam benim sahibim değil yol arkadadim. Zaten bu konuda benim canımı sıkan eşimin benim adima konuşmuş gibi olmasi. Kocam kıskanç baba deyip gulup gecememek gercek aile olmadigimizi göstermez. Saygıyla alakali tamamen. İnsanlara bu kadar kolay etiket yapistirmayiniz. Bizim aramızda bi babam var dengeyi kurmaya çalışan. Belki bu yüzden zorlanıyor da olabilir. Ben babama da eşime de kiyamiyorum. Ikisi de benim canım ve hep iyi olsunlar istiyorum. Siz konuyu yanlış anlamissiniz. Ben ikisinden birisine ağzının payını verip konuyu kapatmak ve sözde huzurumu korumak için konu acmadim.

Esiniz ayip etmis. Ne demek yalniz gitmesini istemiyorum. Yahu adam kizin babasi babasi. Bunun uzerine soz soylemeye gerek bile yok. Ayrica israrci olmasina da sasirmamak gerek. Evladi gezsin, birlikte vakit gecirsinler istemis. Ne olur kocasi olmadan anne babasiyla gezmeye gitse.buradaki sorun adamin esine guvenmemesi mi ailesine guvenmemesi mi yoksa kendisine guvenmemesi mi? Evlilik eslerin birbirinin hayatini bu denli ipotek altina almasi demek degildir. Birak karin ailesiyle vakit gecirsin mutlu olsun sen de o mutlu oldugu icin mutlu ol.
Su, kocayi bas ustunde tasima, her seyin ustunde tutma, hayatini sadece onun isteklerine endeksli yasama olayini anlamiyorum.
Birbirinin isteklerine saygi duyarak ve birbirinin mutlulugundan mutlu olarak omur daha guzel gecer.
Kesinlikle çok çok haklısın. Benim düşüncem eşimin bu tavrı biraz kiskanclik içeriyor. Şöyle söyleyim eğer gidilecek yer başka bi yer olsaydı yani ablamin nişanlısı olmasaydi konu ben eşimin böyle bi çıkış yapacağını zannetmiyorum en azindan oyle inanmak istiyorum. Sanırım biraz zaman geçmesi gerek. Ben ailemin o insanı ziyarete gitmesini o aileyi bu kadar baş üstünde tutmalarini anlayamazken hiç alakasız yere beni de götürmek istiyorlar. Bakın ben evliyim ve benim eşimin ne dedesiyle ne de annanesiyle ailem tanışmadi bile ve bize bir saat uzaklıkta oturuyorlar. Ama on saatlik yola ablamin nisanlisinin babannesinin ziyaretine gidiliyor. Benim ailemden yana canımı sıkan olay bu. Ama eşime çok çok kizginim bu konuda. Benim adima konuşup beni küçük düşürdüğü için. O çok farkli bi yerde ama eşimin bu cevabi vermesinin altında başka şeyler aramaya çalışıyorum. Kendisini dislanmis hisaetmis ve bi anlık bi tepki vermiş. Sonuç olarak ben babam kırıldığı için ve buna eşimin çıkışı sebep olduğu için çok uzgunum.

ben de eşimin ablasının nişanlısının babaannesine bensiz gitmesini istemem.
dıdısının dıdısı yani.
hem izin alabilecek olsanız eşinizle şehir dışına gidersiniz beraber.
bence eşiniz haklı.

ben de eşimin ablasının nişanlısının babaannesine bensiz gitmesini istemem.
dıdısının dıdısı yani.
hem izin alabilecek olsanız eşinizle şehir dışına gidersiniz beraber.
bence eşiniz haklı.
Evet ben de aynen böyle düşünüyorum ama sorun eşimin cevabı işte. Ailemi yok saymış gibi oldu. Keşke karismasaydi ben zaten gitmezdim ki. Benim adima konusmamalaydi. Insallah babam çok kırgın degildir.

Arkadaslar merhaba. Size ailem ve eşimle ilgili bi konuda fikir danışmak istiyorum.

Benim bi ablam var. Kendisi nişanlı. Geçenlerde benim ailem ablamin nişanlısı ve eşim bi ortamdaydik. Eşim iş seyahati için şehir dışına çıkacak. o tarihlere yakın bi tarihte de ailem ablamin nisanlisinin babannesini ziyarete gideceklermis ki ben bunu o gün öğrendim. Babanne bize bayagi uzak bi şehirde ve dört gün kadar orda kalacaklarmis.

Babam seni de götürüyum isten izin al da dedi. Ben de alamam baba dedim. Haftasonuyla birleştiririz diye ısrar etti. eşim de benden için yalnız başına gitmesini istemiyorum dedi. Bizimkiler bozulup yalnız degil ki bizle gidecek dediler. Eşim de yalnız derken bensiz gitmesin zaten gelebilecek olsa benim gideceğim yere gelir dedi. Ben de zaten haftasonları eşim eve gelecek ki ben zaten sizinle oraya gelmek istemiyorum diye belirttim en son. Babam bize kızdı farkındayim. En cok da eşimin tavrına. Su an kardeşlerim bana tavırlilar babamla da konuşmadim olaydan sonra.

Şimdi kim haklı kim haksız arkadaşlar. Esimle tartıştım eve geldigimizde cok sinirliydim. Benim adima konuştuğu ve beni zor durumda bırakıp ailemi yok saydığı için ama babamin beni ısrarla oraya davet etmesi ne kadar doğru herkesin içinde.
Babanın tutumu doğru olmayabilir ama eşin haksız.Büyükler bazen düşünmeden konuşabilir.Eşinin orda yalnız gitmesini istemiyorum lafı çok absürt ve gereksiz bir çıkış olmuş.Karar vermesi gereken kişi sensin.Sen kendini kendin de gayet net açıklayabilirdin.Eşinin olayı uzatıp farklı boyuta taşımasının gereği yoktu.

Arkadaslar merhaba. Size ailem ve eşimle ilgili bi konuda fikir danışmak istiyorum.

Benim bi ablam var. Kendisi nişanlı. Geçenlerde benim ailem ablamin nişanlısı ve eşim bi ortamdaydik. Eşim iş seyahati için şehir dışına çıkacak. o tarihlere yakın bi tarihte de ailem ablamin nisanlisinin babannesini ziyarete gideceklermis ki ben bunu o gün öğrendim. Babanne bize bayagi uzak bi şehirde ve dört gün kadar orda kalacaklarmis.

Babam seni de götürüyum isten izin al da dedi. Ben de alamam baba dedim. Haftasonuyla birleştiririz diye ısrar etti. eşim de benden için yalnız başına gitmesini istemiyorum dedi. Bizimkiler bozulup yalnız degil ki bizle gidecek dediler. Eşim de yalnız derken bensiz gitmesin zaten gelebilecek olsa benim gideceğim yere gelir dedi. Ben de zaten haftasonları eşim eve gelecek ki ben zaten sizinle oraya gelmek istemiyorum diye belirttim en son. Babam bize kızdı farkındayim. En cok da eşimin tavrına. Su an kardeşlerim bana tavırlilar babamla da konuşmadim olaydan sonra.

Şimdi kim haklı kim haksız arkadaşlar. Esimle tartıştım eve geldigimizde cok sinirliydim. Benim adima konuştuğu ve beni zor durumda bırakıp ailemi yok saydığı için ama babamin beni ısrarla oraya davet etmesi ne kadar doğru herkesin içinde.
su haksız bu haksız dıyemem babanız sızı hala korunmaya muhtac ufak bır kız cocugu olarak goruyor ve sıze olan sevgısınden sızı evınızde yalnız bırakmak ıstemıyor, ıstıyorkı sızde yanında olun bu onu daha da mutlu edecektır emınım.
esınız ıse kendısı olmadan bır yere gıtmenıze ızın vermıyormus gıbı bır tavır takınmıs, belkı kotu nıyet yok ılıskınızı bılemıyorum ızın alma gıbı durumlarınız var mıdır? yoksa herkes ozgur mudur bılemem?ama bu da babanızı kızdırmıs olabılır. sonucta sız aılenız ıle gıdeceksınız eger kı gıtme tercıhınde bulunursanız.
tabıkı sız en basından gelemeyecegınızı ve aslında gıtmekte ıstemedıgınızı de belırtmısınız.
burada ne babanızın ne esınızın fıkırlerı onemlı degıl benım kanımca! sızın ne ıstedıgınız onemlı. keske boyle bır konuda esınızle babanızı karsı karsıya getırmeseydınız,esınızı bır sekılde sustursaydınız mesela... konuyu uzatmadan ve babanızı da kırmadan benım ıslerım var esımle alakalı da degıl baska zaman ınsallah deyıp konuyu kapatsaydınız..
bence aılenızın gonlunu alın, esınızle de bu mevzuyu fazla buyutmeyın. ablanızın nısanlısın babaannesı ıcın gonul kırmaya degmez ıdısının bıdısı tovbe tovbe ;)

Biz de gerçek bi aileyiz çok şükür ama bana gore baba kocam kıskanç gelemem demek babaya saygısızlık. Ben bir bireyim ve kendi düşüncelerim var. Kocam benim sahibim değil yol arkadadim. Zaten bu konuda benim canımı sıkan eşimin benim adima konuşmuş gibi olmasi. Kocam kıskanç baba deyip gulup gecememek gercek aile olmadigimizi göstermez. Saygıyla alakali tamamen. İnsanlara bu kadar kolay etiket yapistirmayiniz. Bizim aramızda bi babam var dengeyi kurmaya çalışan. Belki bu yüzden zorlanıyor da olabilir. Ben babama da eşime de kiyamiyorum. Ikisi de benim canım ve hep iyi olsunlar istiyorum. Siz konuyu yanlış anlamissiniz. Ben ikisinden birisine ağzının payını verip konuyu kapatmak ve sözde huzurumu korumak için konu acmadim.

Canım senin anlattıklarına göre yorum yapıyoruz. Dolayısıyla ben yanlış anlamadım siz yanlış anlattınız. Babanızın ayrımcılığı, kardeşleriniz tavrı, eşinizin kıskançlığı..bunları siz söylediniz ben değil. Elbette sizde gerçek ailesinizdir ama bizim ailede bu tarz şeyler olmadığı için yorumu ona göre yaptım. Çok şükür hiç saygısızlık yapmayız biz birbirimize ve eşler tabiki hayat arkadaşı sahibin değil ama sonuçta babanda ona saygısızlık yapmış fikrini sormadığı için. Eğerki konu açıp aileniniz kötü yanlarından bahsediyorsanız yorumlara da açık olacaksınız ki kötü bir yorumda yok ortada...

Canım senin anlattıklarına göre yorum yapıyoruz. Dolayısıyla ben yanlış anlamadım siz yanlış anlattınız. Babanızın ayrımcılığı, kardeşleriniz tavrı, eşinizin kıskançlığı..bunları siz söylediniz ben değil. Elbette sizde gerçek ailesinizdir ama bizim ailede bu tarz şeyler olmadığı için yorumu ona göre yaptım. Çok şükür hiç saygısızlık yapmayız biz birbirimize ve eşler tabiki hayat arkadaşı sahibin değil ama sonuçta babanda ona saygısızlık yapmış fikrini sormadığı için. Eğerki konu açıp aileniniz kötü yanlarından bahsediyorsanız yorumlara da açık olacaksınız ki kötü bir yorumda yok ortada...
Benim eleştiri kaldiramamakla ilgili bi problemim yok. Sorun şu ki baska birisine açıklama yaparken gerçek bi aile oldugunuz için kocam kıskanç sözünün normal karsilanacagini yazmissiniz. Benim aile ortamimim gerçek bi aile olmadığı anlamı çıkıyor burdan. Tabiki eleştiri olacak ama saygı çerçevesinde olursa sevinirim. Ben bana yaptığınız diğer yorumları okudum ve size hak verdiğim noktalar da oldu. Bu yuzden tesekkur ederim. Burda bazi insanlar babami bazı insanlar da eşimi haklı buldu ki konuyu acma sebebim de buydu. Size olan tepkimin sebebi babami yada eşimi savunmaniz degil. Tek sorun gerçek aile kavramı. Neye göre kime göre gerçek?

Eşiniz ayıp etmiş . Pekâlâ sizde halledebilirdiniz bu durumu. Yıllardır size babalık yapan biri var. Kızını ondan rica minnet istiyor, sonra bu adam kalkıp sizinle göndermem diyor; ben buna müsaade etmezdim. Gerçekten sizi zor durumda bırakmış.

Babanızın hatası ısrardan çok damat adayının yanında söylemesi.
Sanırım onun yanında da ret edilmek incitmiştir onu .

Biraz büyüklerimize karşı politik olsak , onları kırmasak. 3 günlük dünya. Ne emeklerle büyütüyorlar bizleri.

Kv.niz birşey istese eşinizden , sizde hayır bensiz yapamaz müsaade etmiyorum deseniz , ne yapardı eşiniz merak ediyorum.

Benim eleştiri kaldiramamakla ilgili bi problemim yok. Sorun şu ki baska birisine açıklama yaparken gerçek bi aile oldugunuz için kocam kıskanç sözünün normal karsilanacagini yazmissiniz. Benim aile ortamimim gerçek bi aile olmadığı anlamı çıkıyor burdan. Tabiki eleştiri olacak ama saygı çerçevesinde olursa sevinirim. Ben bana yaptığınız diğer yorumları okudum ve size hak verdiğim noktalar da oldu. Bu yuzden tesekkur ederim. Burda bazi insanlar babami bazı insanlar da eşimi haklı buldu ki konuyu acma sebebim de buydu. Size olan tepkimin sebebi babami yada eşimi savunmaniz degil. Tek sorun gerçek aile kavramı. Neye göre kime göre gerçek?

Neye görenin cevabı herkesin kendi yaşantısına göre. Sizde gerçek aile olduğunuzu söylüyorsunuz bende...Senin konunun üzerinden konuşmuş olabiliriz ama sizi düşünerek yazmadım o cümleyi. Çevremde çok farklı aile yaşantıları var ve en yakınım ablamın eş tarafı. Hala torunlarını ve oğullarını yıllarca görmemiş insanlar ve biz hep bu yüzden gerçek bir aile olduğumuz için şükrediyoruz...Benim babamla ilişkilerim, kardeşlerimle ilişkilerim çok iyidir ve haksız olduklarında bunu onlara söylemekten çekinmem..

EDIT: arkadaslar az önce babamı aradım. Gayet sıcak konuştu. Hatta eşimi sordu nasıl diye. Eşimin babası rahatsizdi. Onun telefon numarasini istedi aramak için. Vee bu haftasonu için başka bir yere davet etti. Ben de esimin de burda olduğunu ona soracagimi işimiz olmazsa eğer gelebileceğimizi söyledim. Gider miyiz bilmem ama babam açısından sorun yok gibi algiladim. Yoksa yeni bi teklifle gelmezdi herhalde değil mi? Hepinizedeğerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Back
X