• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kim haklı?

babanız siz evde yalnız kalmayın diye gelmenizi istemiştir belki ama ısrar etmesi doğru olmamış tabi siz artık evlisiniz

Bir şey olmaz ya, unutulur gider inşallah. Eşin haklı olarak bir şey söylemiş. Sesini çıkarmasa da kılıbık damat derler. Benim eşim numaracının teki. Bizimkilerin yanında ağzını açmıyor. Onlar yokken bana söylüyor. Bu yüzden de hep ben kötü duruma düşüyorum ailemin gözünde. Bana hiç inanmıyorlar. Hep eşime hak veriyorlar. Eşinin konuşması iyi olmuş bence. Politika yapmasından iyidir. :KK66:
Ablamin nişanlısı aynen söylediğin gibi karismaz sesini cikarmaz. Ve resmen babamlarla birlikte yasiyorlar şu anda. Babamlarda kaliyor yemek bulasik camasir hep birlikte yapiyorlarmis isleri.
Babam benimle düğün yeri bakmaya gelmemişti kız babasının ne işi var diye ama Ablamin nisanlisinin ailesiyle birlikte bir hafta boyunca düğün yeri aradılar. Bir hafta babamlarda kaldılar ki Ablamin nişanlısı halen babamlarda kalıyor. Haftasonu da tekrar düğün yerine gidip organizasyon yapıp ordan da pikniğe gideceklermis. Zoruma gitti ben de gitmek istemedim. Belki buna da tavır yapıyorlardır. Bilemiyorum sanırım olaylar birbirine girdi. Yada sadece ben buyutuyorum.

Allah Allah o kadar kolay mı şu durumda bir babaya bu sözü söylemek? Ne demek benim eşim çok kıskanç. Şu durumda bunu söylese bence çok büyük bir hakaret etmiş olur babasına. Ailesiyle bir yere gidecek. Ailesiyle yani. Kimden neden kıskansın onu kocası? Yorum yaparken biraz konu sahibesinin bulunduğu ortama göre yorum yapmak gerekmez mi? Neden böyle deyip de babasını ailesini üzsün ki?

Konuyla ilgili kendi yorumuma gelince de bir şey sormak istiyorum babanızın bu ısrarı, diğer tarafla ilişkileri çok iyi olduğu için dışlanmış hissetmeyin kendinizi eşiniz de yokken yalnız kalmayın diye olabilir mi? Ben burda yalnızım onlar orada hep birlikteler diye düşünüp üzülürsünüz diye bu kadar ısrar etmiştir belki de?

Bur da saygısızlık içeren bir cümle yok. Eşi neden tanımadığı birinin evine yatıya göndersin hemde 4 gün hatta haftasonu kendisi de evde olacakmış. Ben babama öyle desem güler geçeriz hiç saygısızlık yaptığımı da düşünmez. Sizin aile ilişkilerinize göre yorum yapmıyorum o yüzden sizde benden keşke alıntı yapacağınıza direk konu sahibine düşüncelerinizi yazsaydınız ve ayrıca bu yaptığını kurallara da aykırı...Bide çok abartıyorsunuz hakaret etmiş falan olur diye

Ablanızın nişanlısının babaannesinin ziyaretine gitmeniz şartmıymış yahu hemde 4 günlüğüne? Hemde bekarmışsınız gibi emri vaki yapıyor size :KK14:

Ben babama ölsem böyle birşey söyleyemem ki su an nasıl duzeltecegim diye şaşırmış durumdayim.
Babamın israrinda en ufak bi art niyet olamaz tabiki beni yanında görmek istediği içindi ısrarı ama benim oraya gitmek istememi tahmin edemedi hayir deyince israr etti sonra da eşim dahil oldu. Sacma sapan ortada birsey yokken gerildi. Kimsenin kötü bi niyeti yoktu ama yok yere arada kaldım.

Evet siz istemiyorum dediğinizde gerçekten istemiyor oluşunuzu anlayamadığını düşünüyorum ben de ama benim dikkatinizi çekmek istediğim nokta şuydu sanki babanızın bu ısrarında biraz suçluluk duygusu varmış gibi geldi bana. Eski tavırlarıyla şimdiki tavırları arasındaki farki kendisi de biliyor ve içten içe size haksızlık ettiğini düşünüyor olabilir mi? Böyle bir durum olunca da size gereğinden fazla ısrar etmiş olabilir, benim tahminim böyle.

Bur da saygısızlık içeren bir cümle yok. Eşi neden tanımadığı birinin evine yatıya göndersin hemde 4 gün hatta haftasonu kendisi de evde olacakmış. Ben babama öyle desem güler geçeriz hiç saygısızlık yaptığımı da düşünmez. Sizin aile ilişkilerinize göre yorum yapmıyorum o yüzden sizde benden keşke alıntı yapacağınıza direk konu sahibine düşüncelerinizi yazsaydınız ve ayrıca bu yaptığını kurallara da aykırı...Bide çok abartıyorsunuz hakaret etmiş falan olur diye

Şimdi şöyle ben bana göre yorum yapın demedim zaten, konu sahibesinin ortamına göre yapmak gerekir dedim. Biraz dikkatli okuyunca zaten sizin aile yapınız ve konu sahibinin aile yapısının farklı olduğu görülüyor. İşte o yüzdendi bu yorumum. Ayrıca burası Kadınlar Kulübü değil mi aramızda sohbet de edemez miyiz, farklı düşündüğümüz noktaları tartışamaz mıyız konudan ayrılmadan? Her zıt yorum polemik yaratmak için yapılmıyor, en azından ben yapmıyorum, yapmadım.

Evet siz istemiyorum dediğinizde gerçekten istemiyor oluşunuzu anlayamadığını düşünüyorum ben de ama benim dikkatinizi çekmek istediğim nokta şuydu sanki babanızın bu ısrarında biraz suçluluk duygusu varmış gibi geldi bana. Eski tavırlarıyla şimdiki tavırları arasındaki farki kendisi de biliyor ve içten içe size haksızlık ettiğini düşünüyor olabilir mi? Böyle bir durum olunca da size gereğinden fazla ısrar etmiş olabilir, benim tahminim böyle.

Şimdi şöyle ben bana göre yorum yapın demedim zaten, konu sahibesinin ortamına göre yapmak gerekir dedim. Biraz dikkatli okuyunca zaten sizin aile yapınız ve konu sahibinin aile yapısının farklı olduğu görülüyor. İşte o yüzdendi bu yorumum. Ayrıca burası Kadınlar Kulübü değil mi aramızda sohbet de edemez miyiz, farklı düşündüğümüz noktaları tartışamaz mıyız konudan ayrılmadan? Her zıt yorum polemik yaratmak için yapılmıyor, en azından ben yapmıyorum, yapmadım.

Bencede insanlar birbirleriyle yorumlaşabilir fakat site yönetimi buna müsaade etmiyor. Biz gerçek aileyiz çok şükür. O yüzden kimse kimseye ne kırılır nede ayrımcılık yapar. Konu sahibinin diğer yazılarını okursanız eğer kızını diğer kızından, damadını diğer damadından ayıran ve kızının eşini görmezden gelen bir baba profili var..İşte tamda buna göre yaptım yorumumu. Eşim izin vermiyor demek yeterli bence...karşımızdaki babalarda olsa saygılar karşılıklı diye düşünüyorum. O da damadına saygı gösterip o kadar insanın içinde bir fikrini sorabilirdi..neyse bu benim düşüncem seninkine de saygı duyarım

Ne olursa olsun, baba veya anneye dik dik konuşmak doğru değil. Belki yanlış anladım ama sanırım eşiniz sizin babanızı bozmuş. Eğer durum buysa her ne kadar babanızın ısrar etmesi çok yerinde bir davranış olmasa da, esinizin gösterdiği tavır tamamen hatalı.

Bence eşiniz hatalı hem sizin adınıza sizi hice sayarak konuşmuş hemde bir büyüğüne karşı bi saygısızlık olarak görürüm ben bunu . Ne demek 'yalniz' onlar ne oluyor o zaman diye sormazlar mi, ya tamam evli olabilirsin ama onlarda senin ailen seni büyüten kişiler merak etme başına bişey gelmez hey Allahm ya

ben olsam tartışmaya mahal vermeden ablamın nişanlısının babaannesine zaten gitmezdim.. ne işim var derdim ilk tekliflerinde.yani durumu eşime kadar taşıtmazdım..

Sana şunu söyliyeyim.
Eşin aslında iyi yapmış bensiz gidemez diye.
İlk evlendiğimiz yıllar ben de kızıyordum eşimin bu tarz hareketlerine ama sonra eşim sayesinde daha az kullanılan daha az yıpranan biri oldum.
Bu ailen de olsa başkası da olsa farketmez.
Eşin izin vermiyorsa gitmezsin o kadar. Bunu baban da olsa kabullenmeli. Artık esin daha çok hayatında.
Esin nasıl konuştu tavrı aşırı kırıcı mıydı orasını bilmem ama net ve kararlı bi şekilde konişmuşsa kırmadan bişey olmaz merak etme.
Benim eşim sülalemde çok saygı görür. Bazı akrabalarımın nişanına uzak ve bensiz gidemez diyip göndermemiş olmasına rağmen.
Kararlı ve dengeli bi kişiyse eşin hiç dert etme.
Çoğu zaman kendinin bile işine yarayan durumlar olur merak etme. Eşim istemiyor gidemem yapamam dersin.
Eşin de fazla yumuşak olursa çok kullanılabiliyorsun.

Ablamin nişanlısı aynen söylediğin gibi karismaz sesini cikarmaz. Ve resmen babamlarla birlikte yasiyorlar şu anda. Babamlarda kaliyor yemek bulasik camasir hep birlikte yapiyorlarmis isleri.
Babam benimle düğün yeri bakmaya gelmemişti kız babasının ne işi var diye ama Ablamin nisanlisinin ailesiyle birlikte bir hafta boyunca düğün yeri aradılar. Bir hafta babamlarda kaldılar ki Ablamin nişanlısı halen babamlarda kalıyor. Haftasonu da tekrar düğün yerine gidip organizasyon yapıp ordan da pikniğe gideceklermis. Zoruma gitti ben de gitmek istemedim. Belki buna da tavır yapıyorlardır. Bilemiyorum sanırım olaylar birbirine girdi. Yada sadece ben buyutuyorum.
Boşver. Babalar böyle. Bizde de benzer durumlar. Babam benim eşimi her durumda tutuyor, kız kardeşiminkini sürekli eziyor. Haklı olarak kız kardeşim de üzülüyor. Annemlere gelmiyorlar.

Sana şunu söyliyeyim.
Eşin aslında iyi yapmış bensiz gidemez diye.
İlk evlendiğimiz yıllar ben de kızıyordum eşimin bu tarz hareketlerine ama sonra eşim sayesinde daha az kullanılan daha az yıpranan biri oldum.
Bu ailen de olsa başkası da olsa farketmez.
Eşin izin vermiyorsa gitmezsin o kadar. Bunu baban da olsa kabullenmeli. Artık esin daha çok hayatında.
Esin nasıl konuştu tavrı aşırı kırıcı mıydı orasını bilmem ama net ve kararlı bi şekilde konişmuşsa kırmadan bişey olmaz merak etme.
Benim eşim sülalemde çok saygı görür. Bazı akrabalarımın nişanına uzak ve bensiz gidemez diyip göndermemiş olmasına rağmen.
Kararlı ve dengeli bi kişiyse eşin hiç dert etme.
Çoğu zaman kendinin bile işine yarayan durumlar olur merak etme. Eşim istemiyor gidemem yapamam dersin.
Eşin de fazla yumuşak olursa çok kullanılabiliyorsun.
Arkadaşa katılıyorum. Eşi yumuşak huylu olan kadınlar kız kardeşlerine göre daha çok kullanılıyor. Annemin ailesinden biliyorum. En küçük teyzemin eşi yumuşak huylu, anneannem bütün işini gücünü ona yaptırmak için onu yanına çağırıyor. Bir ay annesinde kalıyor teyzem. Babam sinirli diye annemi çağıramıyorlar. Böylece iş güç onun başına kalmıyor. Biri de dul zaten teyzemin. O da yan gelip yatıyor. Hiç bir iş beklemiyorlar.

tek kisi problemli degil bu konuda. oncelikle babanizin esinizden izin alarak gitmenizi soylemesi gerekiyordu. yani benim babam olsa oyle yapar. ne kadar ailen olursa olsun oda senin kocan fikrini almak zorundasin. tek sen degil karşılıklı olmali bu. ikinci olarak da kocanizin ailenizin yaninda lafa atlamasi yanlis. mahçup etmis sizi.

Baban seni de yanina goturmek istemis beraner olmak istemis ben bir haksiz tarafini goremiyorum,çokta normal.Bir erkek için babayi kirmaya degmez..Baba gelmek istemiyorum yada hastayim yada ne biliyim kucuk mazeretlerle (kirmadan) bir sekilde siyrilabilirdiniz.Ama kocaniz duruma atladigi icin,babaniz kocaniz izin vermedigi icin gitmediginizi dusunmus ve haliyle kirilmis.Yarin bir gun babaniz anneniz allah gecinden versin vefat ederler,istesenizde bulamazsiniz.Koca her zaman bulunuyor ama anne babayi her zaman bulamazsiniz.Bu benim fikrim..

Amann salla gitsin çokda üstüne düşme bu olayın düşersen de altından çıkamazsinz ağız tadinizi boyle şey
ler için bozmayın zaten eşin de babanızda dersini almışlardır fazlaca da kurcalamayın derim ben mutluluklar :KK28:

• Beğen
Reactions: anu
Sen evlisin ve bir yere giderken elbette kocana soracaksın hele ki yatılı bir yerse bu. Babanın bunu sorması başlı başına hata, eşinde gayet nazikçe söylemiş zaten saygısız bir tarafını göremedim..Eşine bu yüzden kızma, bırak bazı şeyleri o kontrol altına alsın..Evli olmanın güzel yanlarını yaşayın, bekar değilsiniz artık..

Es haksiz bana gore.
Ailenle konusurken "yalniz gidemez" diyerek aileni yok saymis, arkasindan "gelse benimle gelir", "aile neymis ki ben varken" der gibi... Densizlik ettigini dusunuyorum. Ayrica kendi adina kendin konus bence. Es de olsa hos olmuyor 3. kisinin araya girip koskoca kadinin adina konusmasi boyle. Babanin tek hatali yani fazla israr etmesi olabilir, bu da ustesinden gelinmeyecek bir sey degil. Kendi adina konusup kabul etmeyebilirdin de.

Back
X