Bende de 50 gr lık şeker yüklemesinde 154 çıkmıştı, o yüzden 100 gramlık yapıldı ama onun sonuçları düşük çıktı.(Açlık 77 ) Yırttım şimdilik diyetten filan. Bizim gelin sizin yaşadığınızın aynısını yaşadı. İnsüilin verdi doktor. Düzenli olarak kullandı insülini ve de şekerli yiyeceklerden uzak durdu. Şükür yeğenim paşalar gibi doğdu. Bizde insülin konusunda tereddüt etmiştik zararlı olmaz mı diye filanda çok şükür herhangi bir zararı olmadı. Zaten zararlı olsa doktor vermezdi sanırım diye düşünüyorum.
Merhaba arkadaşlar. Sanırım hamilelik ilerledikçe sorunlar daha çok benzerlik gösteriyor. İşin kötü tarafı araştırdıkça insanın kafası daha çok karışıyor. Benden yüksek olanları görünce kendi adıma biraz rahatladım, tabi onlara duamı da esirgemiyorum. Sorun şu ki bugün yaptırdığım şeker yüklemesi sonuçlarım OGTT(açlık) 50gr'da 88mg, yüklemeden 1 saat sonra 153,1 çıkmış. Buradaki benzer başlıklarda kimisi, sonuçları benimkilerle üç aşağı beş yukarı benzerlik gösterenler, değerlerin yüksek olduğunu kimisi hamilelikte açlık değerinin 2 katına kadar normal oluğunu yazmış. sonuç raporumdaki referans değeri aralığını da 70 - 110mg göstermiş. Lütfen sizler de yardımcı olup yorumlarınızı esirgemeyin. 100gr yüklemesi yatırır mı acaba doktorum, sizce sonuçlarım yüksek mi? :18: :44::26:
acil yardım deyince ben de ciddi bişey var sandım arkadaşım bu 2 . hamileliğinmiş tecrüben var gebelik şekeri dediğin şey hamileleikte nerdeyse 2 kadındna birinde çıkan bişey merak etme dr. nu dinle devamlı kontrol altında tut kendini allah beterinden saklasınn ne kötü hamileleikler ne kötü hastalıklar var hayırlı doğumlar
Bende 32. haftamdayım canım, bende de gebelik şekeri çıktı. İlk testimde açlık 115 tokluk 204 çıktı. Doktor diyet verdi 1 hafta diyet yaptım yine düşmedi, insülin vermek istedi ben korktum tabi istemedim diyetimi sıkılaştırayım dedim tamam dedi doktor deneyelim. Ben diyetimi sıkılaştırdım sonrada başka bir endokrin uzmanı prof. doktora göründüm. Sıkı diyetle biraz daha düşürdüm ama istenen seviyeye gelmedi. Doktorumda korkulu rüya görmektense insülini vurul dedi. Ki haklıydıda sonuçta insülin geçici bir durum, doğumla birlikte sona erecek ama şekerin yüksek seyrederse bebeğininde pankreası o denli çalıştığı için onunda şekeri yükselecek. Ve doğduğunda bir takım problemleride beraberinde getirecek. Bence korkacak bişey yok insülinse çözümü vur gitsin. Onunla mı uğraşacaksın sürekli stres olacaksın acaba çıktımı şekerim diye. O zaman hem katı diyete de gerek kalmayacak. Vallahi ben bu gazla 20 günde 6,6 kilo verdim. Allah çözümü olan hastalık versin gerisi hikaye bak çözümün var ya bir de olmasaydı. Doktoruna güven bence o ne derse onu yap.
Bende 32. haftamdayım canım, bende de gebelik şekeri çıktı. İlk testimde açlık 115 tokluk 204 çıktı. Doktor diyet verdi 1 hafta diyet yaptım yine düşmedi, insülin vermek istedi ben korktum tabi istemedim diyetimi sıkılaştırayım dedim tamam dedi doktor deneyelim. Ben diyetimi sıkılaştırdım sonrada başka bir endokrin uzmanı prof. doktora göründüm. Sıkı diyetle biraz daha düşürdüm ama istenen seviyeye gelmedi. Doktorumda korkulu rüya görmektense insülini vurul dedi. Ki haklıydıda sonuçta insülin geçici bir durum, doğumla birlikte sona erecek ama şekerin yüksek seyrederse bebeğininde pankreası o denli çalıştığı için onunda şekeri yükselecek. Ve doğduğunda bir takım problemleride beraberinde getirecek. Bence korkacak bişey yok insülinse çözümü vur gitsin. Onunla mı uğraşacaksın sürekli stres olacaksın acaba çıktımı şekerim diye. O zaman hem katı diyete de gerek kalmayacak. Vallahi ben bu gazla 20 günde 6,6 kilo verdim. Allah çözümü olan hastalık versin gerisi hikaye bak çözümün var ya bir de olmasaydı. Doktoruna güven bence o ne derse onu yap.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?