• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolu olup tüp Bebek yaptıranlar

Bende kilolu başladım tedaviye tupbebek sürecinde ilaçlar vitaminler derken 6 7 kilo aldım çok şükür tuttu 28haftadayiz şuan beni doktorum böyle korkutmadi ama kan pihtilasmam varmış şuan iğne bide corasporin kullanıyorum kafana takma eğer olursa düzenli beslenmeyle kilo almazsın inşallah önemli olan senin moralin herkesin çok şükür çözümü var

Merhabalar eşimden kaynakli olarak bebeğimiz olmuyor ,sperm yetersizliği ve hareketsizligi var tek yolumuz tüp bebek. Geçenlerde ilk defa bir tüp bebek doktoruna gittim eşim tedavi olucak fakat benimde kilo vermem gerektigini söyledi doktor (kilom fazla ). Zaten bende sürekli vermeye çalışıyorum. Esin tedavi olana kadar ver yoksa tüp Bebek yapamam kan pıhtısı oluşabilir ölebilirsin , felç kalabilirsin dedi ve ben çok korktum. Kilolu olup tüp Bebek yaptıranlar var mı merak ettim.
Merhaba doktorunuza güvenin bodozlama size tüp bebek yapmamış paranızı Çar cur etmemeniz için size yol göstermiş bende başvurduğumda kesinlikle ikiniz zayıflamanız lazım dedi bende de var ve eşimde kilolu ve eşim aynı konudan sıkıntılı biz ama takviyelerle toparladık eşimin sperm olayını. Bu arada tüp bebekte kullanılan ilaçlar ağır ve şişirdiğini söyledi doktor ödem yapıyor veyatta kilo aldırıyor. Ayrıca düşüyor sebep olabilir transfer sonrası bunları önlemek adına kilo verin diyorlar. Aslında bunda kötü bir şey yok. Kilolu bir arkadaşım 7 defa kilo vermeden tüp bebek yaptı her defasında düşük ve ölü doğum gerçekleştirdi. Asla doktorunu da dinlemedi kafası sadece bebek doğurmalıyım kafasıydı..

doktorun strese sokar gibi konuşmasını ben de doğru bulmadım. ama kilo verme konusunda haklı. çünkü bir bebek getirecekseniz dünyaya en önemlisi sağlıklı bir vücuda sahip olmanız. ben burda kilo ver denilmesini de çok anlamlı bulmuyorum. sağlıklı kilo vermek önemli. Olabildiği kadar abur cuburu azaltın. Haftanın 2 3 günü et/tavuk/balık , 2 günü baklagillerden 2 günü de sebze yemeye özen gösterin akşamları. her gün kontrollü porsiyonlarla meyve tüketin ( daha çok kiraz, erik, yaban mersini, çilek, ahududu, böğürtlen gibi) mutlaka gün içinde ceviz badem fındık gibi kuru yemişlerinizi yiyin. ver her gün bol yeşillik, 1 yumurta yemeyi ihmal etmeyin. beyaz ekmeği de kesin.
Bence en önemlisi sağlıklı olmak. çok zayıf olup sağlıksız olmaktansa. hem kilo de verirsiniz bu süreçte. ve her gün mutlaka yürüyüş yapın 40 45 dakika en az.

Back