• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endokrinoloji Kilo

Reaktif hipoglisemi var büyük ihtimal ( Düzensiz şeker düşüklüğü) toklik 100 çok düşük çünkü ki açlık kan şekeride 70 altı çok düşük . Dahiliye ve diyetisyen ile beslenmeni düzenlemek lazım . Uzun süreli ac kalmalar olmamalı şeker dengesi icin 2 3 saatte bir minik bir sağlıklı ara öğün alman lazım yoksa işte böyle şekerli tatlı şeyler ile sorun yaşarsın . Bu arada reaktif hipoglisemi önemlidir. Diyabet başlangıcı olabilir yada mesela şekerin 40 a düşer ama.sen farketmezsin zamanla gibi tehlikeli sonucları olabilir .onemsemelisin bu durumu .Dahiliye ve diyetisyen ikilisi çözecek bu sorunu seninle beraber. Geçmiş olsun :)

Hipoglisemiyi düzene koyunca kilo sorununuz hallolacak zaten .ama sakın karbonhidrat alimini birakayim hep et yiyeyim ot yiyeyim isine girmeyin kalici zarar verirsiniz nedeninize diyabet öyküsü ailede varmış zaten diyabete çevirir. Bir araştırın ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Kilom yüzünden psikolojim bizim bozuldu iyice , 2 Ogün yememe rağmen 12 kilo fazlam var , 6 ogun yesem bu kaça çıkar Allah bilir.yinede tafsiye icin saolun
Hayır işte sizin şeker düşüklüğünüz olduğu icin cok sık ac kalmamanız lazım 2 öğün sizin icin özellikle pankreas icin cok zararlı . Gerçekten sizin sık sık elbette az yiyerek şeker dengenizi sağlayarak zayiflamaniz lazım . Alanım bu emin konuşuyorum .lütfen araştırın bu şekilde bedeninize zarar veriyorsunuz. Diyetisyen ve dahiliye birikte gitmelisiniz

Bilgi eksikliği 🤭 merak etmeyin biliyorum herşeyi örnek veriyorum sadece
Ahh nolur bana kırılmayın ben burda sağlık ile acilen konuları önemsiyorum çünkü bir sağlık uzmanıyım . Ama gerçekten çok ciddi bilgi eksikleriniz var lütfen araştırın bu durumu yanlış bir beslenme modeli belirlemişsiniz . Kilodan önce bu sıkıntı sizin icin

Ahh nolur bana kırılmayın ben burda sağlık ile acilen konuları önemsiyorum çünkü bir sağlık uzmanıyım . Ama gerçekten çok ciddi bilgi eksikleriniz var lütfen araştırın bu durumu yanlış bir beslenme modeli belirlemişsiniz . Kilodan önce bu sıkıntı sizin icin
Yaşam tarzım olmuş aslında bilincindeyim herşeyin yanlış yaptığıminda farkındayım . bı aliskanlikmi desem adını siz koyun .kirilmadim buarada tesekurler

Annem şeker hastası insülin kullaniyor. İkinci nedende zamanında onun şeker için kullandığı ilaçları intihar etmek için kullanmış olmam
1.si etken olabilir de ikincisi değil.
Sizde şekerden çok hipoglisemi olabilir. Şekeriniz yüksek değil düşük. 70'in altına düşmez pek normal insanlarda.

Kilom yüzünden psikolojim bizim bozuldu iyice , 2 Ogün yememe rağmen 12 kilo fazlam var , 6 ogun yesem bu kaça çıkar Allah bilir.yinede tafsiye icin saolun
Yanlış besleniyorsun öncelikle o konuyla başlamak.istedim altı öğün yemelisin ama bu öğün demek yemek degl annenden bilmen gerek öğünlerde elma yoğurt vs. Bunu burfan anlatmam imkansız bu şekilde kilo almazsn ve şeker hastasi da olmazsn benimde şekerim düşük seyreder önemli bir şey degl ama SK sk. Yerim işte bahsettgm altı öğün meselesini yapmaya çalışrm bence. On beş yirmi güne hastanelere gidilir sosyal mesafe ile maske ile el dezenfektani vs uygulayın biz sağlık ilarda gidiyrz nede olsa ama sizde şeker yok sadece. Bu şekilde beslenirseniz yatkınlık artar. Doğru beslenme onemli

Şeker yersen şeker istersin.
Undan yapılmış, şeker eklenen her şeyi hayatından çıkartmalısın.
Ben dondurma üzerine pasta her şeyin yanında da kola içen biriydim. Şimdi bakkala gidip almak haftada bir aklıma geliyor. Evde olmadığı sürece yemiyorum bunları.

Şeker şekeri çeker. Bağımlılık.

Meraba ergenlik caglarindayken annemin 2 paket seker hastalığı için kullandığı ilaçları içtim intihar ettim yani , çok pişmanım tabi keşke yapmasaydim ama en deli caglarimdi , kustum zaten bişi olmadı ailem hala bilmiyor ,asıl konuya gelicek olursak annem şeker hastası zaten insülin kullanıyor şuan , cihazı falan var şekerini ölçmek için , bende bisilerin bende ters gittiğinin farkındayım aç karnına ölçuyorum 64 çıkıyor , tokluk büyük bı fark almıyor 100 ulasmaz hiçbir zaman , sürekli canım şekerli içecekler istiyor , günde kaç bardak şekerli şeyler içerim ben bile sayamam , ve sonuç kilo olarak dönüyor bana , hastaneye gitmeye düşünüyorum ama malum salgindan dolayı gidemiyorum . Acaba bende bu sıkınti varmıdır benmi boşuna dert ediyorum
Merhaba reaktif hipoglisemi rahatsızlığım var benim aynu bu değerler Dr bakar ilaç verir merak etmeyin şekeri düzenleyen ani iniş çıkış yapmasını engelleyecek ilaçlar var tedirgin olmayın ama mutlaka insülin baktığım a1c1 baktirin. ..endokrin ve iç hastalıkları uzmanı değerlendirir ...geçmiş olsun

İnsülin direnciniz olabilir belki. Bilemem tabiiki doktora gitmeniz daha sağlıklı. Benim annemde de şeker hastlaığı var ama benim ölçümlerimde (hastanede olsun evde olsn) hep normal çıkar ama çok acıtır aşırı tatlı isteyen biriyim haliyle kilo almam çok kolay. Doktora gidip kontrollerimi oldum şuan insülin tedavisi görüyorum endokrinoloji bölümünde

Ablacim 2 ogun cok az. Butun gun ac gezersen tabi sekerin duser. Ben aciktigimda duruma gore ara ogun yaparim ya da ana yemege otururum ama asla ac gezmem.

Magnesium sizde cok az var ozaman, eger caniniz durmadan tatli isterse. Günde 400-600 mg kullanin. Eger cok hareket ve Spor yapiyorsaniz, daha da fazla magnesium lazim. Ben Günde 600-800 mg aliyorum, cünkü cok hareketliyim.

Sağlıksız beslendiğiniz için vucudunuz yaş tutuyor az az sık sık en sağlıklısı mutlaka bi uzman ile görüşün üzülmeyin sağlıklı olalımda herşeye çare var

Ben instagramda Zum_Akademi sayfasini takip edip onun listesini uyguluyorum.saglosun her sorumu cevapliyor. Sıkıntılı surecte cok kilo aldim

Meraba ergenlik caglarindayken annemin 2 paket seker hastalığı için kullandığı ilaçları içtim intihar ettim yani , çok pişmanım tabi keşke yapmasaydim ama en deli caglarimdi , kustum zaten bişi olmadı ailem hala bilmiyor ,asıl konuya gelicek olursak annem şeker hastası zaten insülin kullanıyor şuan , cihazı falan var şekerini ölçmek için , bende bisilerin bende ters gittiğinin farkındayım aç karnına ölçuyorum 64 çıkıyor , tokluk büyük bı fark almıyor 100 ulasmaz hiçbir zaman , sürekli canım şekerli içecekler istiyor , günde kaç bardak şekerli şeyler içerim ben bile sayamam , ve sonuç kilo olarak dönüyor bana , hastaneye gitmeye düşünüyorum ama malum salgindan dolayı gidemiyorum . Acaba bende bu sıkınti varmıdır benmi boşuna dert ediyorum
Bütün hastaneler kapalı değil biz gidiyoruz doktora sıkıntı yok. Sadece bazı hastaneler pandemi oldu. Ertelemeyin bence

Merhaba, bana da bugun reaktif hipoglisemi teşhisi kondu ve diyetisten bir liste verdi. Yarın başlayacagım inş ama listeye bakınca aç kalacakmışım gibime geliyor:( hipotroidi, hashimato ve ankilozan spondilit ve alerjik rinit hastasıyıım. Kahretsinki hepsi birbisiyle baglntılı. Bir de bu eklendi şimdi. Yeme içme düzenim tamamen değişecek. Nasıl uyacagım bu listeye hiç blmiyorm:(

Back