How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi kilo yapan bomba kahvaltı ve pekmezsiz bisküvimiz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
merhaba

oğlum iştahsız olduğunda ya da kilo alımı yavaşladığında aşağıdaki kahvaltıyı veriyorum. Denedim, bu ay 15 günde 200 gr aldık ki geçen ay hiç almamıştı.Bisküvi tarifini de buradan almıştım ama içinde pekmez vardı. pekmezin pişmemesi gerekiyormuş. tarifi geliştirdim. daha sağlam oldu, tam diş kaşıma bisküvisi...Kesinlikle bebeğin ağzında kırılmıyor, boğulma riskini bitirdik inşallah. Önce bisküviyi yazayım:

2 çay bardağı irmik
2,5 çay bardağı pirinç unu
1,5 çay bardağı buğday unu(esmer ya da beyaz farketmez)
4 kaşık tereyağı
1 su bardağına yakın kayısı püresi

kayısı püresi için 4-5 kayısı kurusunu 1 su bardağı suda iyice haşladım. haşlanırken su bittikçe ekledim. sonra blendırdan geçirdim. bu püreyi 1 su bardağı elde ettim ama hamurun kıvamına göre kattım. kendiniz azar azar katarak kıvamını ayarlayın.

hamuru merdaneyle 1 cm. kalınlığında açtım, dikdörtgen bisküviler kestim. 200 derecede altı üstü kızarana kadar pişti.

tadı pekmezliden daha nefis oldu. ben de bayılarak yiyorum.

bomba kahvaltımız

1 bebe bisküvisi (havanda dövdüm, ufalandı iyice)
1 ceviz içi (onu da havanda dövdüm)
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tahin
1 yumurta sarısı
kıvamını açmak için kaynar su

kaynar su yerine bebeğinizin ayına göre sulandırılmış inek sütü, anne sütü, kendi hazırladığınız meyve suyunu da kullanabilirsiniz ama zaten tatlı bir tarif olduğundan kaynar su yakıştı bence.

afiyet olsun bebişlereee:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım ellerine sağlık güzel tarifler vermişsin.Bomba kahvaltıyı ben her sabah veriyorum ama tek tek.Armut,şeftali,muzu püre yapıyorum içine çekilmiş ceviz,yumurta sarısı koyuyorum.Diğer yanda pekmez ve tahini karıştırıyorum.Zeytin,domates falan.Oğlum severek yiyor.

Back