• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo vermenin ardından gelen hala şişman hissetme durumu...

randomlife

bu sefer olacak!! hedef55
Kayıtlı Üye
15 Mart 2010
3.630
8
358
Ankara
Merhabalar arkadaşlar,

nasıl anlatsam bilemiyorum. ama burda anlatmak ve içimi dökmek, belki de bir çare bulmak istiyorum durumuma.

ben çok kilolu bi kızdım. 24 yaşındayım. 9 aydır diyetteyim ve 27 kilo verdim.
şimdi 62 kiloyum ve artık "şişman kız" olmaktan kurtuldum. bedenim kurtuldu ama beynim kurtulmuyo işte, sorun orda. aynaya bakınca kendimi hala kocaman görüyorum. göbeğim kocamanmış da herkes ona bakıyomuş gibi geliyo. şişmanlığın verdiği eziklik psikolojisinden hiç kurtulamadım. bunun sebebi hedeflediğim kiloya henüz inememiş olmam olabilir. 55 kilo olmak istiyodum aslında ama eskisi kadar dikkatli gitmediğim için hızlıca veremiyorum ve git gide de hırsımı kaybediyorum.

şu an en büyük korkularımdan biri verdiğim kiloları geri almak.
bu yüzden hala ağzıma bişey koyarken korkuyla yiyorum. yesem bile hemen kilo aldım, şiştim, kocaman oldum sanıyorum.
aylardır canımın istediği şeyleri yemedim. artık dayanamıyorum çok canım çekiyor. yiyemedikçe deliriyorum ve ağlamaya başlıyorum.
ağlasam da zırlasam da gene de yemiyorum ama bu sefer psikolojim bozuluyo.
böyle böyle delircem sanıyorum bazen.
her şeye sinirlenen çekilmez bi insan oldum.
diyetim bozulcak diye rahat rahat dışarı bile çıkamıyorum. çünkü sık acıkıyorum ve dışarda zararlı şeyler yemek zorunda kalıyorum, bu sefer de pişmanlıktan ölüyorum.
sürekli evdeyim ve dışarı çıkmadıkça da kafayı yiyorum.

yani arkadaşlar psikolojim yerlerde. erkek arkadaşımla sürekli kavga ediyorum. hiç alttan almıyorum. bazen bilerek en ufak şeylerden kavga çıkartıyorum.
o da artık hafiflet şu diyeti, sen zayıfsın artık güzelsin dedikçe, beni kandırma diyorum inanmıyorum ona.
kilonun benim için bi önemi yok, gene 90 kilo olsan da farketmez benim için diyo. sen yemedikçe ben üzülüyorum diyo.
onu da yoruyorum yani.

annemi de deli ediyorum. kadın şaşırdı artık napıcanı. evde bişey yese vicdan azabı duyuyo ben yemediğim için.
benim yiyemiyceğim şeyleri yapmamaya çalışıyo.
aylardır babam istemesine rağmen pilav pişmedi evde ben yemiyorum diye.

yani arkadaşlar durum bu. bu diyet beni alt üst etti.
ne yapmam gerekiyor?
kalan 7 kilomu nasıl akıl sağlığım bozulmadan verebilirim?
bu şişmanlık psikolojisinden nasıl kurtulcam?

randomlife maşallah çok güzel kilo vermişsin tebrik ederim.
nefsin seni dürtüklüyo artık
zaten şunun şurasında 7 kilon kalmış
artık abartmadan belli şeyleri yiyebilirsin bence
sonuçta dozunda olursa bir şey olmaz.
sen de insansın ister istemez sevdiğin şeyleri yemek istersin
mesela tatlı istiyor canın
bir porsiyon yeme yarısını ye.
yarısını ertesi gün yersin atıyorum
sporuna da yap güzel güzel

canım selam,
beni biliyorsun bende seni az çok biyerlerden tanıyorum,hemen hemen aynıyız senle,bende çok kilo verdim hedefim olan 55e inemedim hiç ama 56yı görüp eşimle olan iddaamı bitirince bende ne stres kaldı nede sinir,2aydır herşeyi yiyorum hemde hi kasmadan,bu durumdan hem ben hemde eşim memnun,niyemi anlattığın herşeyi iddaa süresince yaşadım evde pilav pişmez börek pşmez kek pişmez akşamları 6dedinmi yemek işi bitmiştir,eşimle sırf akşam yemeği erken yenicek diye dünya kavgamız olmuştur,ben stresteyim eyvah çayıma şeker attım akşam:18:acaba kilo yapıcakmı veremicekmiyim,sonra misafirliğe gideriz,herkez herşey yer ben öylee bakarım,neden yemiyorsun derler diyetteyim bu saatte bunlar yenirmi,kilodan başka bişey olmuyo ıyylar falan:25:
inan psikolojim alt üst olmuştu,bi ara baş dönmelerimi bi görcen çok fena hasta gibi bişey olmuştum ruh gibi dolaşıyodum görenler ne bu halin bırak ne zayıflaması felaket görünüyosun aman bişey olur sur artık :5:
inan eşimin gancıkcılık yapmasının ardından iddayı bitirmiştim 55olamadım ama 56yı gördüm ve ben kazandım dedim,,:12:
ee peki sonrası 2 aydır benden rahatı yok,hiçbişeyitakmıyorum herşei yedim bu süreçte,eşim akşam yeri geldi geç geldi yemek geç yendi,daha geçen hafta içi annemin ev tamiratı işleri vardı eşim yardım amaçlı hallettik eve akşam 9-10larda geldik 3gün boyunca ,eve gelince yemek yap o bu derken 11-11.30larda yemek yedikve hiçte eski psikolojimden eser kalmadığı içn,akşam yemek yersem ama kilo yapar erimez falan filan hiç düşünmeden yedim içtim,çekirdeğimi abur cuburumu ne varsa yedim:27:
inan bana çok sıkmakla hem kendini hemde aileni sevdiğini üzüyorsun ,verdiğin kiloları almazsın bunu bikere kafana yaz iyice,imkansız zaten 27kiloyu geri almazsın,baktın

2-3kilo aldınmı hemen paçaları sıyırıp tekrardan biraz gayret dengeli beslenme hooop 3kilo gitti,,ama devamlıda kendini bu yola adarsan başarısız olursun,,
:34:
benim şuanki sıkıntım kendimi koyvermemin nedenide taşınıcak olmamız,2aydır ev arıyoruz halende bulamadık:37: toplandık eşyaların çoğu paketlendi düzenimiz bozuldu,sadece mutfak eşyalarımla oturma odası kaldı oda normal eşyalar,süsler duvardakiler hepsi toplandı ,buda canımı sıkıyo bomboş kaldı heryer,koltuklar tv ve pc kaldı odada ooff,,benim düşüncem:51: amaaan ye gitsin aldığın 3kiloyu taşındıktan sonra tekrar düzenli bi beslenmeyle hoop verirsin,şuanın keyfini çıkar modundayım,bi taşınalım düzenimi oturtayım tekrardan sağlıklı beslenmeye geçicem:56:

ve bu sefer aklımda olan rakamı 55i görücem,hem vücudu çok fazla şaşırttığım için bence sıfırdan başlamış gibi hızlı kilo vericem buna inanıyorum,,:23:

canım baya uzun olmuş,
:17:ama sana anlatmak istedim bunları,dedim ya senle hemen hemen aynıyız,bende 24 yaşındayım(tek fark ben evliyim ve 2 çocuğum var):33:neyse işte bende 79.8den 56.9a inmiştim,ve inanırmısn 8aydır 62yi hiç tartıda görmedim,bu 8ay içinde üst üste akşamları geç yiyince sabah 61i gördüm sanırım ama 62yi hiç görmedim,bu sıralar tartılma işindende uzağım takmıyorum,arada aklıma gelirse çıkıyorum üstüne:24:benim ideal kilom 60 görünüyo hep hesaplamalarda ve ben inanıyorumki bu kilonun altına inerim diyetle fakat diyet yapmasamda 60ın üstüne çıkmam:32: yani anlıycan okadar çok sağlıksız beslenmeme rağmen verdiğim kilolar kalıcı geri almıyorum,bunada çok seviniyorum,artık sağlıklıbeslenmeyi biliyorum kazıdık beynimize pişman olma yedikklerinden bitraz ara ver kendine,bak ben 2aydır aradayım ve çokmutluyum...

dipnot=yazım çok uzun olduğu için büyük yazı tipi kullandım göz yormaması açısından umarım iyi yapmışımdır:))

Son düzenleme:
Canım eskiden ben de aynı senin gibiydim kafama takmıştım kilo vermeyi ne alsam kalorisine bakar 1 tanesinde ne kadar kalori olduğunu hesaplardım ama yine de yemezdim.O kadar az yerdim ki yürüyecek enerjim olmazdı.artık ruh gibi gezer olmuştum ben de.Sonra kendime baktım ve ne yapıyorum ben dedim.Hayatta hiçbir şey mutluluğumdan önemli değil.Ve eğer yediklerimi kısıtlayarak mutsuzsam, her istediğimi yiyerek mutlu olmayı yeğlerim dedim.Ve öyle yaptım.kısacık hayatımız onca şeyi düşünmeye yetmeyebilir.156 boyumla 32 kilolara düştüm sağlık problemlerim başladı.sinirlerim bozuldu.Bunların hepsi düzensiz ve yetersiz beslenme ile ve zayıflama ile ilgili.En önemli şey mutlu hissetmek.Kendini mutlu hisset her şeyden ye.Çok fazla yemezsen zaten kilo almak imkansız şuan ben 47 kiloyum alana kadar canım çıktı inan bana.Midem çatlayana kadar yemek yedim.Her istediğinden yesen pilav makarna bile yesen en fazla 2 tabak yersin.Ki bu asla kilo aldırmaz sakın korkma :)

evet bende aynı dertten muzdaribim arkadaslarr 6 7 aydır dıyet yaptıgım ıcın 2 saatte bır yedıgım ıcın sureklı suanda 2 saatte bı yemek zorundaymısım gıbı hıssedıyorum kendımı. tam 15 kılo verdım ıdeal kıloma geldm ama dedıgım gıbı ara ogun yapma mecburıyetınde hıssedıyom hep kendımı.dıyet psıkolojısınden cıkamadım cok mutsuzum

öncelikle tebrik ederm hayatına cok güzel bi yön vermissin.sisman kiz olmak zor olmalı yani biraz balık etli oldgundab ile insanlar koca popolu falan diye dlaga geciyo her giydigine laf yapıyolar .. sismanken direk acimasizliga maruz kalıyo olmalısın. bence neleri basardigini gör ve asla o kiloları geri alma. bi psikolga yada diyetisyene git. spora basla ama ne olursan ol tekrar sisman olma

Back