Kilo Vermemiz Durursa Ne Yapmalıyız?

Selam kızlar bende bunun cevabını arıyordum uzun zamandır..!
Yakalış 3 Aya gelicem spor ve diyette..
2.Ay bitiminde 7 kilo verdim...3.ayın başlangıcında 1 kilo daha verdim...
sonra regl dönemim başladı şişlerim oldu...hatta bir kilo fazla göstermeye başladı tartı..
regl oldum bu sefer 2-3 kilo fazla göstermeye başladı tartı...bugün yarın biterim...
ama verdiğimi hiç sanmıyorum...
benimde metobolizmam yavaşladı anlıcağınız..
o kadar 5 i bir yerde çay içiyorum yeşil çay içiyorum ama banamısın demiyor...
benimde acayip canım sıkkınn.. :KK43:

mrb kızlar, benim sorunumda bu metabolizma hızım sıfıra yakın neler deniyorum neler.....duyduğum her şeyi: hoodiia , beşli çay, solgar krom, yeşil çay, ılık su, lahan diyeti .... beş yıldır yoyo gibi bir ver baş al....
şimdide selahattin dönmez in metabolizma hızlandırıcısını deneyeceğim uygulayan var mı?...

mrb kızlar, benim sorunumda bu metabolizma hızım sıfıra yakın neler deniyorum neler.....duyduğum her şeyi: hoodiia , beşli çay, solgar krom, yeşil çay, ılık su, lahan diyeti .... beş yıldır yoyo gibi bir ver baş al....
şimdide selahattin dönmez in metabolizma hızlandırıcısını deneyeceğim uygulayan var mı?...

asla deneme canım yani çay güzel de matabolizmayla ilgisi yok topiğe bakanilirsin:KK66:
yavaşlamanın sebebi zaten bu diyetler.sen bi hafta ara ver herşeye sonra 6 öğün sağlıklı beslenme spor ve bol suyla onu hızlandracaksn emin ol bak ben de sonunda bu noktaya geldim.boşuna vakit kaybetme.umarım düzelir...

Bilinçsizce yapılan diyetler sonucunda bazal metabolizma hızı yavaşlar ve bunun sonucunda bir günde harcadığınız enerji de azalır. Bu durum sonucunda ise ya diyet yaparken kilo verme hızımız düşer ya da daha az yememize rağmen daha çabuk kilo alır hale geliriz.

Peki bu kadar önemli olan metabolizma hızımızı düşürmemek için neler yapmak gerekir? İşte metabolizmamızı hızlandırmak için yapılması gereken çok basit ama çok önemli şeyler:

* 6 öğün:
Tüm diyetisyenlerin özellikle üstüne basa basa önerdikleri 6 öğünün en önemli nedeni; metabolizma hızının yavaşlamasını engellemektir. Bu nedenledir ki almanız gereken enerjiyi 6 öğüne bölerek hem daha az acıkmış, hem de sık sık ve azar azar yemek yiyerek vücudu sürekli çalıştırıp, bazal metabolizma hızı yavaşlatmamaktır. Uzun süre aç kalınması sonucunda bazal metabolizma hızı düşer. Bu nedenle, diyet yaparken ara öğünlerde önerilen meyve, ayran ve diyet bisküvi ürünleri tüketilmesi büyük önem taşır.

* Sıvı tüketimi:
Gerek bazal metabolizmanın yavaşlamaması, gerekse vücut çalışma sistemlerinin (dolaşım, sindirim, solunum gibi) düzenli olarak sağlanması için günlük 2-2,5 litre sıvı alınması gerekir.

* Yürüyüş:
Bazal metabolizmamızın çalışmasında en önemli faktörlerden birisi de yürüyüş. Özellikle hareketsiz yaşam, zaman içerisinde metabolizma hızımızı düşürür. Bu nedenle günde 30 dakika sizi yormayacak bir tempoda yürüyüş yapın.

* Aynı saatte yemek yememek:
Bilimsel olarak kanıtlanmasa da her gün aynı saatte aynı yemeğin yenilmesi de metabolizma hızını yavaşlatır. Bu nedenle yemek saatlerinizi biraz değiştirebilirsiniz. Örneğin, kahvaltı saatinde meyve yeme alışkanlığınız yok ise bazı sabahlar meyve yiyin. Akşam yemeğinizi ise her gün aynı saatte olmasa da 15-20 dakika kadar öne veya geri kaydırın.

* Bol bol meyve yiyin:
Metabolizmayı hızlandırmaya destek olan bir yöntem acıkılan zamanlarda bol bol meyve yemektir. Özellikle karpuz, kiraz gibi kalorisi düşük yaz meyvelerini tercih edebilirsiniz.

METABOLİZMA HIZLANDIRICI DİYET
Sabah : 4-5 adet erik, 1 avuç fındık veya ceviz, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 1 dilim kepek ekmeği ve istediğiniz kadar domates, salatalık, yeşillik.
Ara : 1 adet meyveli yoğurt.
Öğle : 1 kase çorba (kremasız), 1 dilim kepekli ekmek, 4-6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği, salata.
Ara : 1 adet meyve (elma, armut gibi) ve 1 kase yoğurt veya 1 bardak süt.
Akşam : 1 kase çorba, 100 gram balık veya 3 adet köfte, salata, 1 dilim kepekli ekmek.

Öneriler
* Günde mutlaka en az 2,5 litre sıvı tüketmeye özen gösterin.
* Kesinlikle öğün atlamayınız.
* Diyette yer alanlar dışında fazla veya eksik yemeyiniz.
* Zeytinyağlı sebze yemek tercihinizi yaparken az yağda pişmiş olmasına dikkat edin. Kesinlikle kızarmış sebze yemeklerini tercih etmeyin.
* Çay, kahve şekersiz olmak şartıyla istenilen miktarda tüketilebilir.
* Açlık hissi duyduğunuz anda 1 küçük havuç veya 1 küçük avuç beyaz leblebi yiyebilirsiniz.
* Günde bir su bardağından fazla soda tüketmeyiniz.
ALINTIDIR.

• Bir de günde bir yumurta yemek de metabolizmayı hızlandırmaktaymış tabii kolesterol sorununuz yoksa .

Umarım faydam olmuştur,BİRİMİZ HEPİMİZ,HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN !

a.s. mrb dilenci,
teşekkürler , umarım düzelir
çay ile ilgili açıklamaya baktım , mide problemi olanlar kullanmasın diyordu
zaten mide problemimin sebebi de diyetler...(bilinçsiz yapılan diyetler)

merhaba canım eminim vücudun toparlanmasına bi izin versen geçecektr bak aşğıdaki yazıda güzel:)) hiç bi yararı yok çayın emin ol sadece su kaybı dikkat etmezsen hemen geri alırsın ee dikkat edeceksen zaten çaysız da oluyo çok denedm ben sonuç sadece sporla alınıo:))

uzun süreli diyetlerde bi süre sonra illaki kilo kaybı duruyo. bence yapılacak 2 şey var: ya yediklerini biraz azaltmak ya da egzersiz, spor vs. artırmak. veya her ikisi birden. ama asıl önemlisi diyeti bırakmamak. vücut bi süre direniyo sonra kilolar kaldığı yerden devam.. tecrübeyle sabittir.

Diyetle olucak iş değil bu. Azar azar yemeği alışkanlık haline getirmek lazım. Eczanelerde ciddi paralara satılan o zayıflama çayları inanın bir işe yaramıyor. Yeşil çay daha ekonomik ve faydalı...

Son düzenleme:
benim de durmuştu 1 hafta aynı kiloda kaldım sonra yine başladım çok şükür vermeye
ilk bi kaç gün taktım daha az yedim spor yaptım yok aynı 1 gr bile gitmiyo
sonra yedim her zaman yediğimden biraz daha fazla ama çok çok az ha abartı değil yani
sonra sabah kalktım salı günü o da ne tarı düşmüş bu gün baktım aa gene düşmüş
çok şükür dedim ve şimdi yine aynı rejimime başladım
anlıcanız vücudumuz mükemmel yaratılmış hemen korumaya almış kendini
kasmamak lazım marttan beri rejimdeyim bebeğim doğduğundan beri aldığım 15 kilo gitti 1 kilo da aşagı indim çok şükür inşallah böyle devam eder

arkadaşlar sporsuz olmuyor aslında ikiside olacak hem diyet hemide spor. sağlıcakla verelim şu inatçı kiloları

sporla verilen kilolar hem kolay geri alınmıyor hemde vücutda sarkma olmuyor

sevgili miska eger hem belirli bir diyet yapip hemde sporla kilo veriyor isen ozaman yemek saatlerini yarim saat ileri veya geri almalisin ve kücültmelisin ve ayrica spor tarzini degistir.mesela hergün yürüyüs yapiyorsan kosmalisin vaya bisiklet sürmelisin.vücudun birden kilo vermeye baslayinca hemen korumaya geciyormus ve vucut yagini korumaya aliyor bu cok dogal yani aslinda vücudun herseyin yolunda oldugunu hissetmesi icin günlük aliskanliklarinda birkac degisiklikler yapmalisin.ben yaptim mesela hergün kosuyordum ve belli saatlerde yemek yiyordum degistirdim.simdi hizli yürüyüs yapiyorum ve merdive cikiyorum.yemek saatlerimidedegistirdim ve 1,5 kilo daha verdim biraz sabirli olursan sende basarirsin inan.

X