• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo, regl, pcos?

Wanderlust_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
63
55
88
29
Herkese selamlar, ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli aşırı kiloluyum ve ilk regl olmaya başladığımdan beri düzensiz ilerliyor. Hatta öyle ki, yılda 1 kez oluyorum diyebilirim.

Doktora gittiğimde ise, hormonlarıma bakıldı ve haşimato teşhisi konuldu. Bunun için levotiron kullanıyorum. Ayrıca yüksek kiloya bağlı insülin direncimde var onun içinde glifor kullanıyorum. Her zaman regl olamamamı kiloya bağladı doktorlar (obezite doktoru ve endokrin doktoru) ve kadın doğuma göndermedi.

2 kez ultrason yapıldı, hiçbir şey çıkmadı kist vs. Hormon sonuçlarımı da yazıyorum:
T4 0,91
Tsh 5.055
Fsh 5.35
Lh 4.32
Estradiol 46
Prolaktin 11.86
Progesteron 0.44

4 ayda da yaklaşık 20-25 kilo verdim kendi çabamla ama hâlâ bir hareket yok. Virüs yüzünden hastaneye de gitmek istemiyorum.

Haşimato da regl sorunları yapıyor diye biliyorum. Bana hiç pcos teşhisi konmadı. Benimle aynı durumda olan var mı? Sizce bende pcos var mıdır, yoksa haşimatonun etkisi mi bunlar?

Ben de adet düzensizliği yaşayan haşimato hastasıyım maalesef. Ben de pcos yok ve düzensizliğim bundan maalesef aynı şekilde.

Pko var gibi durmuyor. Hormonlar normal. Ama tsh değeriniz yüksek. Muhtemelen levotiron dozu eksik geliyor. Tekrar bi endokrine gidin derim. Dozu ayarlarlar
Benimde hormonlarim hep normaldi fakat yumurtalik kistleriyle pco teshisim var.

Konu sahibi bence kadin dogum doktoruna gitmelisiniz. Bende asiri duzensizlik olmamasina ragmen ilk çocuğuma tedaviyle gebe kaldim. Sadece pco degil baska sorununuzda olabilir. Mesela benim yumurtam buyuyordu fakat çatlama problemi yasiyordum. İlk çocuğuma gebe kalmak icin 6 kg verdim, ilac tedavisi ile gebe kaldim.

Vücutta biriken yağlar ile kadınlık hormonları ters orantılı çalışır canım.

Kilo yani yağ arttıkça kadınlık hormonlarının düzeni bozulur, dolayısıyla adet problemi yaşarsın.

Kilo verir, BKİ ye göre normal sınıfına gelirsen adetlerin düzene girer.

Bilgisi olan yok mu?
Pko değerleri değil. LG, fsh değerleri değerlerimle hemen hemen aynı hatta. Ama ben düzenli adet oluyorum, dakika bile sekmez. Başka bir problem olmalı.
Ama bakın şunu biliyorum, kilo problemi insanın vücut dengesini bozuyor, annemde hafif kilolu (68) 15 günde bir regl oluyor. Zayıfken 30 32 gün aralıklarında olurdu.

Benimde hormonlarim hep normaldi fakat yumurtalik kistleriyle pco teshisim var.

Konu sahibi bence kadin dogum doktoruna gitmelisiniz. Bende asiri duzensizlik olmamasina ragmen ilk çocuğuma tedaviyle gebe kaldim. Sadece pco degil baska sorununuzda olabilir. Mesela benim yumurtam buyuyordu fakat çatlama problemi yasiyordum. İlk çocuğuma gebe kalmak icin 6 kg verdim, ilac tedavisi ile gebe kaldim.
Evet doğru. Ben ultrason yapıldı kist yok diye okuyunca yumurtalıklara bakıldı sandım

Bende de vardı. Zamanla düzelir. İlaçlarınızı düzenli şekilde kullanın ama.

Karın bel bölgesindeki yağlanma gebe kalmayı zorlaştırıyor. Hormon değerlernizi en iyi endokrin doktoru yorumlar. Ama polikistik over muayene olmadan sadce hormonla anlaşılır mı bilmiyorum. Bir kadın doğuma da görünün. Ekmek , şeker , hazır gıdlar vs bunları tamamiyle bırakınca düzelecektir. Tükettiğiniz yağ miktarı , türü , meyve paketlenmiş ürünler hepsi pco ve insülin direnci için olumsuz 👎 kardeşim pco lu kilo vermesi zor oluyor. İnşallah şifa bulursunuz

Ben baslarda kabullenememistim. Hormonlarim normal ne pcosu diye. Ama sonra usg de inci gibi gostermisti kistlerimi doktorum

Usg çekildi, hem de farklı tarihlerde 2 ya da 3 kere. Hiçbirinde pataloji izlenmedi yazıyor raporda. Ben de sordum doktora yumurtalıklarda bir şey var mı diye, sorun yok dedi

Ben baslarda kabullenememistim. Hormonlarim normal ne pcosu diye. Ama sonra usg de inci gibi gostermisti kistlerimi doktorum
Benim yumurtalıklarımda da o inci gibi bir sürü yumurta görüntüleri var aynı pco gibi ama regl düzenli tüylenmem yok hormonlarımda normal.
Bence konu sahibinin kilodan kaynaklanan başka bir problemi var.

Vücutta biriken yağlar ile kadınlık hormonları ters orantılı çalışır canım.

Kilo yani yağ arttıkça kadınlık hormonlarının düzeni bozulur, dolayısıyla adet problemi yaşarsın.

Kilo verir, BKİ ye göre normal sınıfına gelirsen adetlerin düzene girer.

Onun için uğraşıyorum, BKİ şu an 46 ama en azından kilo verince olurum diye düşünmüştüm. Bilmiyorum ne olacak

Pcos tek bir ultrasonla bile teşhis konulabilen bir hastalık iki ultrason dan sonra bu teşhis konmamışsa haşimota nedeniyle adette sıkıntı yaşıyorsundur. İki hastalığı da taşıyan biri olarak sadece şunu söyleyebilirim gerçekten tek çözüm kilo vermek çok fazla ilaç ve tavsiye sonucunda tek çözümü kilo vermekte buldum. Geçmiş olsun 😍

Onun için uğraşıyorum, BKİ şu an 46 ama en azından kilo verince olurum diye düşünmüştüm. Bilmiyorum ne olacak
BKİ 46 ise henüz çok yolunuz var.

BKİ 25 ve altı olursa tüm sağlık sorunlarınız düzelecektir.

Şimdilik hedefiniz BKİ 30 'un altı olsun.

Kk 'da Zayıflama yarışmalarına katılmak ister misiniz

Karın bel bölgesindeki yağlanma gebe kalmayı zorlaştırıyor. Hormon değerlernizi en iyi endokrin doktoru yorumlar. Ama polikistik over muayene olmadan sadce hormonla anlaşılır mı bilmiyorum. Bir kadın doğuma da görünün. Ekmek , şeker , hazır gıdlar vs bunları tamamiyle bırakınca düzelecektir. Tükettiğiniz yağ miktarı , türü , meyve paketlenmiş ürünler hepsi pco ve insülin direnci için olumsuz 👎 kardeşim pco lu kilo vermesi zor oluyor. İnşallah şifa bulursunuz

16 yaşındayken kadın doğuma gitmiştim, hormon + makattan usg çekmişlerdi orada da temiz çıktı. Kilo verince düzelir dedi. İlaç bile vermemişti.
Hangi doktora gidersem gideyim bu cevabı aldım, biraz kilo verdim ama yine olmadı bir şey

Back