• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kilo/Hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

mutlucicek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2019
1.390
2.319
133
31
Hanımlar Merhabalar,
Bu konularda çok tecrübesiz olduğum için danışmak istediğim bir konu var. Yaklaşık 3 aydır sıkı bir diyet programı yapıyorum ve evlilikten önceki kiloma çok yaklaştım. Bir 5 kilo sonra 65 kiloya yani normal kiloma inmiş olacağım. Süreci hep diyetisyenle yürüttük, 25 kiloyu da son 2 senede almıştım, kendi kiloma yaklaştığım için seviniyorum ancak daha önce hamilelik planlamadığım için açıkçası 65 kilo hamilelik için normal midir bilemedim. Kadın doğum uzmanı ile görüştüm, herhangi bir sıkıntımın olmadığını bir kaç ay içinde korunmayı bırakıp denememi söyledi. Kilo alımının bünyeye göre değiştiğini biliyorum ancak benim gibi bir diyetin sonunda hamile kalmış/hamile kalmayı planlamış olanınız var mıydı aranızda? Verdiğim o 25 kilonun pat diye geri gelecek olma ihtimali beni korkutuyor. Hamilelik sürecini de diyetisyenle yürütmek istiyorum hiç ara vermeden ancak hayat zindana döner mi diye de endişenmeden edemiyorum.
Yorum yapanlara şimdiden teşekkür ederim. :)

Ben kilolu hamile kaldım 6/7 kilo kadar aldım doğumdan bi hafta sonra 10 gitmişti. Senin kilon bile yok dikkat edersen almazsın herkeste aynı olmuyor. Kendini şartlama bence inşallah tez vakitte kalırsın

Ben 93 kilo ile hamile kaldım o yüzden hiç endişelenme daha hamileliğin başındayım 13+3 ama kilo almadım henüz 23 kilo verdim o yüzden özellikle dikkat ediyorum sende dikkat edersen çok kilo almazsın endişelenme hiç kilon zaten şahane hele benim yanımda 🤣🤣

Back
X