ben de kilo almak isteyenlerdenim bi süredir aralıklarla deniyorum ama başarıya ulaşmış değilim. çünkü en önemli şey DEVAMLILIK ben bu bi türlü sağlayamıyorum
ne yazık ki. buraya kendi deneyimlerimi yazmak istiyorum
-öncelikle bir doktora başvurulup doktorun ön gördüğü hormon,kan, tiroid vs testler yapılmalı, sorun varsa önce bunlar tedavi edilmeli
-tartınız yoksa bir tartı alın mutlaka
-bir not defteri edinin her sayfayı bir güne ayırın ve yediklerinizi yazın, bunun için 6 ana başlık olacak
örneğin: 25 mayıs
1. KAHVALTI
bir dilim ekmek
üç tane zeytin vs..
2. ARA ÖĞÜN
...
3. ÖĞLE YEMEĞİ
..
4. ARA ÖĞÜN
..
5. AKŞAM YEMEĞİ
..
6. GECE
bu sizin kendinizi kontrol etmenizi sağlayacak, isterseniz aileden birinden de her gün defteri kontrol etmesini isteyebilirsiniz (öğün atlanmış mı diye)
bunu diyetisyenim önermişti düzenli yapıldığında gerçekten işe yarıyor
-kalorisepeti.com'u takip edebilirsiniz bu da yararlı olur (ve yine tabi devamlı olursa..)
-3 ana öğünde mutlaka bir içecek tüketmenizi öneririm örneğin sabah ballı süt, öğlen ayran, akşam meyve suyu
-fındık, fıstık, çekirdek, dondurma yiyin
-canınız bir şey çekince ya da acıkınca üşenmeyin gidin alın yapın yiyin (ben de bu üşengeçlik de var ne yazık ki
)
şimdilik bu kadar geldi aklıma, geldikçe yazarım. bi kaç gün sonra tekrar başlayacağım kilo alma denemelerine ve umarım bu sefer devamlı olacak