• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kilo alimi

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
Kizlar lutfen yardim edin,oglum suan 10 aylik 6.aya kadar kilo alimi iyiydi ama son dort aydir ayda sadce 150 gr aliyor cok iyide yiyen bir cocuk aslinda,dr.normal olmadigini soyleyip univ.hastanesine yonlendjrdi arastirilsin diyor suan 10 aylik kilosu 8.300 .ya oglumun kusmasi ishali aglamasi yok bi rahatsizligi olsa azcok belli etmezmiydi univ.hastanesinde arastirma yaptirmaktan korkuykrum delik desikederler yyavrumu. Sizin yavrularinizdada 6.aydan sonra bir duraksama oldumu

Evet.bebekte gelisimi belirleyen en onemli sey hareketli ve mutlu mu.egr oyleysr bi problem yok.ayni dertten bende muzdaribim.bnm kizda 8 aylik 7 bucuk kilo.boy da 74 cm.napalm zayf buyucek.emiyo da yiyo da cok istahli olmasa da.doktorlar 3-4 saat gecrin diyolar bzm kiz 2 saate bi yiyo.ya da emiyo.daha napsin cocuk.bizim kiz da uyuyamiyor.huzursuz.sesi de kisildi.doktora goturucez bugun.sizin uyku nasil

Evet.bebekte gelisimi belirleyen en onemli sey hareketli ve mutlu mu.egr oyleysr bi problem yok.ayni dertten bende muzdaribim.bnm kizda 8 aylik 7 bucuk kilo.boy da 74 cm.napalm zayf buyucek.emiyo da yiyo da cok istahli olmasa da.doktorlar 3-4 saat gecrin diyolar bzm kiz 2 saate bi yiyo.ya da emiyo.daha napsin cocuk.bizim kiz da uyuyamiyor.huzursuz.sesi de kisildi.doktora goturucez bugun.sizin uyku nasil

Uyku duzenimiz malesef yok gece 1 den once uyumuyor ve cok sik uyaniyor gunduzde 1_2 saat anca uyur pek sevmiyor uykuyu

Benim kız 2 hafta sonra yasına girecek 8.200g ;) dr normal oldugunu söylüyor yemeside güzel uykusuda ilk adımlarınıda atıyor masallah. Demem o ki canı icinde olsun da gerisi bos

Türk kültürü işte..... Bizim huyumuz bu şişman kilo varsa sağlıklı oluyoruz.... Yok arkadaşım kilolu bebek sağlıksız bebekmiş.... Kilosu gayet normal, ayda 100-150 gram almasıda normal. Benim bebeğimde bu ay 200 gr almış ve ben çok rahatım çünkü çok normalmiş. Şu anda tam 5 aylık 8 kilo. Bence seninkide normal

Türk kültürü işte..... Bizim huyumuz bu şişman kilo varsa sağlıklı oluyoruz.... Yok arkadaşım kilolu bebek sağlıksız bebekmiş.... Kilosu gayet normal, ayda 100-150 gram almasıda normal. Benim bebeğimde bu ay 200 gr almış ve ben çok rahatım çünkü çok normalmiş. Şu anda tam 5 aylık 8 kilo. Bence seninkide normal

Canin yanitin icin tesekkur ederim ama sanirim sadece basligima yorum yaptin icerigi okusaydin anlardin knuyu.ben kilo almiyor diye telaslanmadim tersine doktorum telaslandirip univ.hastanesine yoblendirdi.senin cocugun 5aylik 8 kilo benimki 10 aylik 8 kilo.kilosuda muhim degil benim merak ettigim gercekten cok iyi yiyen bir cocuk neden kilo almaz sorumu ya ben soramadim yada sen anlamadin

Canin yanitin icin tesekkur ederim ama sanirim sadece basligima yorum yaptin icerigi okusaydin anlardin knuyu.ben kilo almiyor diye telaslanmadim tersine doktorum telaslandirip univ.hastanesine yoblendirdi.senin cocugun 5aylik 8 kilo benimki 10 aylik 8 kilo.kilosuda muhim degil benim merak ettigim gercekten cok iyi yiyen bir cocuk neden kilo almaz sorumu ya ben soramadim yada sen anlamadin

Ters yanıt için teşekkürmü etmek lazım bu durumda bilemedim... Aynı problemi bende yaşadım yaşıyorumda. Türk kültürü bu diyorum benim annem kayınvalidem de dahil iyi kilosu varsa sağlıklı diyorlar halbuki alakası bile yok. Benim sütümden dolayı bebeğim neredeyse her ay bir buçuk kilo aldı son 1 ay 200 gr aldı. Hatta eşim azmı emzirsen ki bile dedi kilolu olmasından korktuğu için. Yanlış birşey yazmadım yada okumadan yazmadım tabiki okudum yazını ona göre yazdım. Ben yanlış anlamış olabilirim. Ama bence bebeğin kilosu normal doktorun boşuna panikletmiş seni demek istedim aslında ama polemik gibi anlaşılmış. Hepimizin derdi aynı birbirimizi yanlış anlamaya gerek yok. Ama yinede bir doktora gidin bence hımm... Aklınız kalmamış olur.

Kizlar lutfen yardim edin,oglum suan 10 aylik 6.aya kadar kilo alimi iyiydi ama son dort aydir ayda sadce 150 gr aliyor cok iyide yiyen bir cocuk aslinda,dr.normal olmadigini soyleyip univ.hastanesine yonlendjrdi arastirilsin diyor suan 10 aylik kilosu 8.300 .ya oglumun kusmasi ishali aglamasi yok bi rahatsizligi olsa azcok belli etmezmiydi univ.hastanesinde arastirma yaptirmaktan korkuykrum delik desikederler yyavrumu. Sizin yavrularinizdada 6.aydan sonra bir duraksama oldumu
Aldigi kilo normal haraketli hi bebek mi acaba

Benim oğlumda şu anda 10 aylık ve 8.400 gr. 3.420 gr. doğdu. ilk 2 ay birer kilo aldı ama bizim üçüncü aydan itibaren az kilo almaya başladı. En son 200 gr. almış. Dr. normal olduğunu söylüyor. Yemesi gerekenleri yiyor mu dedi(peynir, yumurta,et, yoğurt, meyve) çok yemesede yiyor dedim. Neşeli bir çocuk, uyku sorunu da yok. Dr. yapısının öyle olduğunu, az kilo alan bir çocuk olacağını, onu öyle kabul etmem gerektiğini söyledi. Hatta daha ne istiyorsun fit bir oğlun var işte dedi :)) ama bende pek dert ediyorum. Arkadaşlarımın çocukları bu aylarda hep daha kiloluydu. İster istemez kıyaslıyorum. ama yapmamak lazım.Önemli olan sağlıklı olsun da varsın az kilo alsın. Soruna gelince; zaten bebeklerin 6. aydan sonra kilo alımı azalırmış.Doktor yönlendirdiyse hastaneye çok yorum yapmaya gerek yok ama orada da dediğin gibi çok hırpalanacak çocuk.İstersen farklı bir dr. a da danış.Bazen doktorlar arasında da görüş farklılıkları oluyor. Bizim doktorumuz kilosunu hiç önemsemiyor mesela.

Gel ben senin moralini düzelteyim. Oğlum 11 aylık ve 6.800 gr 74 cm. Yalnızca ilk ay 1 kg aldı o kadar, sonraları hep az aldı. Doğumdan beri takip eden doktorumuz normal olduğunu Bartu'nun minyon olduğunu söyledi. 8. ayda farklı bir göz görsün diye gittiğimiz bir Prof Dr oğlumun gelişim bozukluğu olduğunu söyledi.( akşam uyku saatinde gittiğimiz randevuda çocukla hiç ilgilenmediği gibi ağlayan çocuğu oturtmaya çalışıp çocuk oturmayınca da oturamıyor bile diyerek, ayrıca son 8 ayda aldığı kilo ve boy grafiğine bakarak bu teşhisi koyduğunu belirtmeliyim. kan testi falan da yok) O panikle oğluma testler yapıldı. Biraz demir ve çinko düşüklüğü çıktı ama gelişimini etkileyecek boyutta değil. Çocuk diyetisyenine götürdük. Alerji testi bile yaptırdık. Anne sütünü bırakıp mama verdik. Hatta mamaya karbonhitrad ve protein desteği bile ekledik. Yemek yeme ile ilgili bir problemi de yok. Gelişimbozukluğu diyen dr sık beslememi ve mamayı önerdi ama iki saatte bir yemek istemediği için ve gece beslenmek istemediği için sorun yaşadık. Öyle ki gece kaldığımız biryerde uyandığında kucağıma aldım ve beni iterek ağladı. Babası aldığında ise kafayı koyup uyumaya devam etti. Oğlumu emzirmeye nasıl zorladıysam tokken kucağıma aldığımda beni itiyordu. Sonunda Çocuk diyetisyeni 4 saatte bir beslememizi önerdi. Ama oğlumla aramızı düzeltmem aylar aldı. Zorlamıyorum ve 4 saatte bir gayet güzel yiyor. Ayrıca gelişim bozukluğu da yok. Dr Prof olmanın ukalalığıyla bizi dinlemeden geçiştirdi ama tabi insanın aklına bir şüphe düştü mü hele birde bu anne ise olaylar çook büyüyor :) kendi doktorumuzla konuştuk, doktor kuzenlerimizle konuştuk kısacası birçok doktorla konuştuk ve hepsinin ortak kanısı evet kilosu az ama gelişimi ile ilgili hiçbir problemi olmadığı oldu.

Sonuçta katkılı mamalar da versem zorla da yedirsem kendi acıktığında da yedirsem hiçbir şey değişmedi. oğlum hala ayda 100 gr alıyor ve kendi persantilinde ilerliyor. 2 saatte bir zorla yedirip emzirmeye çalıştığımda da aynı kiloyu aldı. 4 saatte bir acıktığında yedirdiğimde de aynı. Anne sütü ile de aynı katkılı mama yediğinde de aynı.

Her çocuğun bir büyüme hızı var. İki arkadaşım var ikisinin çocuğuda sadece anne sütü alıyor ve çocuklar ayda 1.500-2000 gr alıyor bende anne sütü veriyorum ve benim oğlum ayda (o zamanlar) 200-300 gr alıyordu. Bir arkadaşım mama ile besliyor ve onun oğluda az kilo alıyor.

Evet arkadaslar okadar guzel dogru yazmissiniz ki hepiniz sanki her birinizn yazdigi seyi ben yazmissim gibi geldi benim kizim da 8 aylik ve bu ay rutin kontrolune gotrdugumde doktormz bana kizdi nasil olur bu cocuk cok az kilo almis bu ay dedi 450 gr almis bu iyi deil bir hafta sonra tekrar gel bi daha tartalim dedi butuuuun morelimi mahfetti piskolojimide o an doktorumuzu bogabilirdim:) nedennn cunku ben butun annelr gibi yemesini kafama takip saatlerce yedirmeye ugrasiyrum kizim butun yiyeceklri azini aciyor fakat yutmuyor buna napabilirim ki bir ogle yemegi 2 de basladiysa 3 de bitiyor oda bitmis deil dort bes kasik yedigi yani yemeyen cocuga bisi yapilmiyor sizlerdende duyunca daha ck rahatladim 450 gr iyi ozman daha ne olsun boyle istahsizliga ben anliyamiyorum her doktor neden farkli seylr diyor iyiki sizin yazilarinizi okuyorum da rahatliyorum

Back