hanımlar kilo alamıyorum.Çokta yemek seçiyorum tereyağ,soğan,sucuk,köfte vb ne yapacağım bilmiyorum ne önerirsiniz.Abur cuburla da kilo almıyorum
hanımlar kilo alamıyorum.Çokta yemek seçiyorum tereyağ,soğan,sucuk,köfte vb ne yapacağım bilmiyorum ne önerirsiniz.Abur cuburla da kilo almıyorum
neler yiyosan artık bol miktarda ye patates kızart ekmekle makarna pilav ye mesela hamur işlerinden bol miktarda yiyebilirsin mesela önemli olan çok yemek
merhaba
kilo almak için çok fazla yemek yenmesi bence sakıncalı. ileride az kilolu olmaktan daha fazla sorunla karşılsaşabilirsin. ben de 49-50 kiloyum. bir tane de çocuğum var. özellikle emzirirken biraz fazla kaçırdım sanırım şeker problemim oldu.
özellikle beyaz ekmekten, pirinç pilavından, makarnadan (çok pişmiş, yumuşamış olanından) uzak durmak gerekiyor. şekeri alt üst ediyor.
kilo alayım derken daha ciddi hasarlara sebep olmaman için sana tavsiyelerim bunlar.
ben yaşadım çünkü
bende kilo almak istiyorum ben söylediğim gibi yapıyorum makarnayla pilavla ekmek yiyiorum kilo alabilmek için
pirinç pilavının vücudumuza hiç bir faydası olmadığını ve bunun yerine bulgur pilavının tercih edilmesi gerektiğini biliyorum.
makarna yenecekse de fazla yumuşamamış olarak yenmesini öneriyorlar. beyaz ekmek yerine de kepek veya çavdar tercih edilmeli tabii.
ben 1.68 boyumda ve 49 kiloyum. çevremdeki herkes çok zayıfsın diyor.
ama onların dediklerini pek önemsemiyorum. benim için önemli olan zayıflıktan kaynaklanan bir rahatsızlığımın olmaması.
sık sık hastalanan bir yapım yok çok şükür. kan ölçümlerini ara sıra yaptırıyorum. şimdiye kadar hiç düşük çıkmadı..
ama dediğim gibi emzirme döneminde pirinç pilavını biraz fazla yeme gafletinde bulunmuştum, sonrasında sık sık acıkma ve ellerde titreme olmaya başladı.
doktora gittiğimde ve internetten araştırdıklarımdan sonra bunun sebebinin aldığımız besinlerdeki glisemik indeks değeri ile ilgili olduğunu öğrendim.
sen de bu linkten incele istersen.. BESİNLERİN GLİSEMİK İNDEKS DEĞERLERİ | Dermavizyon Polikliniği ve Adana Güzellik Salonu
sen neden kilo almak istiyorsun diye sorsam çok özele girmiş olmam inş..??
sonradan ciddi problemlere davetiye çıkarmamak adına yediklerine bence daha çok dikkat etmelisin.
neler yiyosan artık bol miktarda ye patates kızart ekmekle makarna pilav ye mesela hamur işlerinden bol miktarda yiyebilirsin mesela önemli olan çok yemek
Hamur işlerinin çoğunu da yiyemiyorum.Makarna,pilav,patates kızartması yiyorum.Başka kilo aldırıcak şeyler lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?