Bizimkiler ISID ile mucadele etmek istemiyorlar. ISID Suriyeden Iraka kadar butun sinirlarimiza konuslanmis durumda ne zamandir.. ISID'la PYG ve Rusya hanidir mucadele ediyordu, Rusya bir yandan da OSO'yu bombaliyor diye ucagini dusurup kriz cikardik. Tesadufe bakin ki bir gun once Rusya havadan ISIDin butun petrol tankerlerini bombalamisti, o tankerlerin soforleri ise Turk idi..
Amerika gunlerce bize yalvardi, birak PYD/YPG ve Rusya'yi, ortak hedefimiz ISID, gel birlik ol, ISID belasindan kurtulalim diye, bizimki orali bile olmadi. ISID ile savasan PYDyi bombaladik gunlerce Obuslerle.. Hatta ben de yazdim burada, haritalar koydum. Tayyipin akli fikri Esed'i devirmekti, oncelik oydu, isbirligine yanasmadi, cunki Rusya ve PYD Esed'ten yana idiler, cunki Tayyip'in ISIDla ilgili bir cekincesi de yoktu ne hikmetse... Bir sebepten!? artik sinir komsumuz olmus ISID konusunda cok rahattik. Her zaman.. Basindan beri.. Yanibasimizdaki yilan artik bizi isirmaya basladi.
Her zamanki nane.. Sal PKKyi yillarca Turkiyenin iclerine kadar dagilsin, bombalar gomsun, patlatmaya baslayinca "Aaa, ulkede senelerdir teror vardi zaten.." de cik isin icinden.. Birak ISID'i sinirlarinda buyusun, serpilsin, ona dokunani bombala, geri puskurt, sonra gelip burada "aaa,, ISID zaten senelerdir ortaya cikmis, biz mi cikarttik Turkiyenin basina" de cik isin icinden..
Bunlar bile bile mi ulkeyi parcalamaya, cehenneme cevirmeye ugrasiyorlar, yoksa beceriksizliklerinden mi, bir tek ona karar veremedim. En sonunda enkaz dedikleri TCyi tarihin derinlerine gomecekler galiba..