Kılıçdaroğlu'na neden saldırdı? İşte ilk ifadesi

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
Emoji Skoru
55.312
Puanlar
1.123
[h=2]Dün Meclis'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yumruk atan Orhan Övet polise ilk ifadesini verdi..[/h]CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de saldırı gerçekleştiren Orhan Övet, polise verdiği ilk ifadesinde herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını belirterek, saldırıyı Kılıçdaroğlu'nun seçimden önceki konuşmalarından rahatsız olduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti. Ayrıca Övet'in kendisini tokatlayan vekillerden şikayetçi olduğu da belirtildi.
Saldırgan Emniyet'teki ifadesinin ardından adliyeye getirildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırının ardından gözaltına alınan Orhan Övet, polise verdiği ilk ifadede Kılıçdaroğlu ile Hasanoğlan'a geldiğinde karşılaştıklarını belirterek, "Saldırıyı 1 ay önce planladım. Seçimden önceki konuşmalarından rahatsız olmuştum. Kendi başıma yaptım, herhangi bir örgütle bağlantım yok" dedi.
Polisin zanlı Orhan Övet'in evinde arama kararı çıkarması beklenirken, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri saldırganın bağlantılarını çözmek için geniş çaplı bir çalışma yürütüyor. Saldırganın kimliğinin parmak izi tespiti ile belirlendiği öğrenilirken, CHP'nin Kılıçdaroğlu adına bir şikayet dilekçesi verebileceği kaydedildi. Polis ayrıca, saldırganın Facebook sayfasını da inceliyor.
İHA

Bence saldırıyı yapanın akıl sağlığı yerinde değil.
Birileri tarafından yaptırılmış olduğunu düşünmüyorum.
İşsizmiş belkide dikkat çekmek istedi bilemeyiz araştırılması lazım.

tvden izlediğim kadarıyla önceden chpli bi vatandaşmış partinin geldiği son duruma dayanamayıp böyle bişey yapmış

şimdi bu olayı da ilk önce akpartiye yıkmaya çalışacaklr söylemiştin dersiniz.
altından bin türlü şey çıkaracaklar
adam dengesizin teki ,bir sürü suçu varmış zaten ,bir sebep olmasına da gerek yok , bu kadar sabıkası olan bir adam herşeyi yapabilir ,sıradan biri olsa hadi neyse belki altından bir şey çıkarılabilir de ,adamın ne olduğu belli ..
araştırılsın tabiki ,yalnız meclisin bu kadar güvensiz olmasına şaştım kaldım doğrusu .
bu nasıl bir iş ..meclis başkanı perşembe günü meclis güvenlik zirvesi yapacakmış..
doğru bir karar vermiş ,acilen bu konuya el atsınlar ,sonuçta kim olduğu farketmez ,parlamento orası ve sonsuz güvenliği olmalı ..
bir daha hiçbir vekil böyle bir olay yaşamamalı ..

[h=2]CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na TBMM'de düzenlenen saldırı ile ilgili Melih Gökçek'in ifadesinin alınmasını istedi, gerekçe olarak da seçimler öncesi sosyal medyadaki ve televizyon kanallarındaki açıklamalarını gösterdi.[/h]CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı sosyal medyadaki hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na düzenlenen yumruklu saldırı ile ilgili savcıları göreve çağırdı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ifadesinin alınmasını istedi.
Adana Milletvekili Ali Demirçalı, TBMM'de Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı sonrası sosyal medyadan Melih Gökçek'in ifadesinin alınmasını istedi. Demirçalı bu konuda şöyle dedi: "30 Mart Yerel seçimleri öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı TV programlarında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast ve saldırı yapılacağı iddialarında bulundu. Meclis Grup Toplantısı öncesi Genel Başkanınıza yönelik alçakça bir saldırı gerçekleştirilmiştir.Ankara Büyükşehir Belediye başkanının bu bilgilere nereden ulaştığını ve devletin polisinden,savcısından,istihbarat servislerinden önce kimler tarafından bilgilendirildiğinin açıklığa kavuşturulması aynı zamanda meclis grubu öncesi saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişiler hakkında bilgisi olup olmadığının öğrenilmesi açısından ifadesine başvurulması gerektiğine inanıyoruz."
İŞTE DEMİRÇALI'NIN O TWEETLERİ
"@06melihgokcek seçim öncesi @kilicdarogluk 'na yönelik saldırı olacağı iddiasında bulunmuştu.İfadesine başvurulması gerektiğine inanıyorum. Genel Başkanımız @kilicdarogluk 'na suikast ve saldırı olacak şeklinde açıklamaları olan @06melihgokcek 'in acilen ifadesi alınması gerekir"

(DHA)

Ben de açık bir şekilde birilerine maşa olduğunu düşünüyorum. Yaşı da küçük zaten. Yazık..

şimdi bu olayı da ilk önce akpartiye yıkmaya çalışacaklr söylemiştin dersiniz.
altından bin türlü şey çıkaracaklar
adam dengesizin teki ,bir sürü suçu varmış zaten ,bir sebep olmasına da gerek yok , bu kadar sabıkası olan bir adam herşeyi yapabilir ,sıradan biri olsa hadi neyse belki altından bir şey çıkarılabilir de ,adamın ne olduğu belli ..
araştırılsın tabiki ,yalnız meclisin bu kadar güvensiz olmasına şaştım kaldım doğrusu .
bu nasıl bir iş ..meclis başkanı perşembe günü meclis güvenlik zirvesi yapacakmış..
doğru bir karar vermiş ,acilen bu konuya el atsınlar ,sonuçta kim olduğu farketmez ,parlamento orası ve sonsuz güvenliği olmalı ..
bir daha hiçbir vekil böyle bir olay yaşamamalı ..

Evet meclisteki güvenlik sorunu benimde dıkkati mi çekti bu anlamda güvenlik arttırıcı önlemler alınmalı.
Meclisin halka açık olması güzel bişey ama güvenlik had safhada olmalı bu zamanlarda.
Facebook sayfası araştırılıyor AKP ile bir bağlantısı yok daha doğrusu hiç bir siyasi partiyle bir ilişki kurulamıyor.
Dikkat çekme amacıyla yapmış olabilir diye düşünüyorum.

http://www.radikal.com.tr/politika/kilicarogluna_saldiran_ovet_ben_de_sikayetciyim-1185717

Kılıçdaroğlu'na saldıran Övet: Ben de şikayetçiyim
Kılıçdaroğlu'na saldıran Övet: Ben de şikayetçiyim
09/04/2014 11:44 A+ A-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran Orhan Övet'in ifadesinde ''Kılıçdaroğlu'nun görüşlerini beğenmediğim için yumruk attım'' dediği öğrenildi. Ayrıca Övet'in kendisini tokatlayan vekillerden şikayetçi olduğu da belirtildi.
Facebook'ta Paylaş

Radikal.com.tr - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’na saldıran 1986 doğumlu Orhan Övet’in Terörle Mücade Şubesi’ndeki ifadesinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. i
Hürriyet'ten Okan Konuralp'in haberine göre, Övet'in ifadesinde “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na fiziki saldırıda bulunmanızın nedeni nedir?” sorusuna, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini beğenmediğim için, Başbakan ve Hükümet aleyhinde yapmış olduğu açıklamaların ülke menfaatlerine ters düştüğünü düşündüğüm için bu eylemi gerçekleştirdim” yanıtını vermesi dikkat çekiyor.

Övet’in ifadesi özetle şöyle:

ŞU ANDA ÇALIŞMIYORUM: “20.08.1986 Altındağ doğumluyum, 3 kardeşiz, Evliyim 1 kız çocuğum var, Mareşal Çakmak İlköğretim Okulu'nda okudum. Şu an çalışmıyorum. Bir mail adresim vardır. 0507.... numaralı telefonu kullanmaktayım, başka kullandığım telefon numarası yoktur.

MECLİS'E BÖYLE GİRMİŞ: 08.04.2014 günü saat 08.45 sıralarında eşime " Ankara ’ya gideceğim" diyerek ikametimden çıktım. Saat 09.00 sıralarında Hasanoğlan İlçesinden özel halk otobüsüne bindim saat 09.45 sıralarında Ankara Altındağ Belediyesi'nin önünde indim. Yürüyerek Hacettepe Hastanesi önü Adnan SOYGUN caddesinden, Yenişehir Sosyete pazarı önünden (Aksu Caddesi) Sosyal Güvenlik Kurumu önünden sola dönerek (Süleyman Sırrı caddesi) Mithatpaşa Caddesi Kocatepe Camii istikametine doğru ilerledim, sağ dönerek Ziya Gökalp Caddesi'nden bulvara kadar geldim, trafik ışıklardan karşıya geçerek Kızılay AVM önünden Güven Park'a geldim ve Güven Park'tan saat 10.30 sıralarında Sokullu dolmuşuna binerek saat 10.45 sıralarında TBMM’ye geldim.

BİR YAKINIMDAN ÖĞRENDİM: Meclis'e Dikmen kapısından, müracaatta CHP grup toplantısına katılacağımı belirterek içeriye giriş yaptım. Her hafta Salı günleri halka açık grup toplantısının olduğunu açık kaynaklardan ve kendisini CHP’li olarak bildiğim bir yakınımdan öğrendim.

GÖRÜŞLERİNİ BEĞENMEDİĞİM İÇİN: Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşlerini beğenmediğim için, Başbakan ve Hükümet aleyhinde yapmış olduğu açıklamaların ülke menfaatlerine ters düştüğünü düşündüğüm için bu eylemi gerçekleştirdim.
ESRARLA İLGİLİ TEDAVİ GÖRMÜŞTÜM: Eylemi gerçekleştirdiğim 08.04.2014 günü herhangi bir alkol, uyarıcı ve uyuşturucu madde almadım. En son 4 gün önce esrar kullandım ve daha önce de esrar ilgili tedavi görmüştüm. Kullanmış olduğum esrarı 4 gün önce Ankara Yenidoğan Sakkalar güzergahında herhangi bir ücret vermeden orada bulunan gençlere durumumun sıkışık olduğunu söyledim ve onlar da bana yardımcı olmak adına bir kullanımlık esrar verdiler.
KİMSEDEN TALİMAT ALMADIM: Herhangi bir kişi/kişilerden veya örgütten talimat almadım. Ayrıca hiçbir örgüt ile ilişki ve irtibatım yoktur.

BİR MİLLETVEKİLİ TOKAT ATTI: Bana sorulan sorular hakkında hiçbir baskı ve tesir altında kalmadan avukatımın huzurunda ifademi verdim. Ayrıca ben saldırı eylemini gerçekleştirdikten sonra polisler tarafından yakalanıp ellerim ters kelepçelenip araca götürüldüğüm sırada önce TBMM içerisinde bulunan bayan kuaföre götürüldüm, bu esnada ismini bilmediğim simaen tanıdığım 2 CHP milletvekili geldi, olayla ilgili “Niye yaptın? Seni kim gönderdi?” gibi sorular sorduktan sonra milletvekillerinden birisi bana iki tokat attı, bunun üzerine polisler benim tanınmamam için ve görüntü alınmasını engellemek amacıyla montum ile yüzümü kapatarak oradan çıkartıp meclisin kapalı otoparkına götürdüler.
DARP EDENLERDEN ŞİKAYETÇİYİM: Otoparkta kalabalık bir grubun ortasında kaldım, bana vurmaya başladılar, sonrasında beni polisler Doblo tipi bir araca bindirip oradan uzaklaştırdılar, Meclis Lojman kapısı diye tabir edilen yere geldik ve başka bir ekip arabasına bindirilerek emniyete geldim. Beni darp eden kişi/kişilerin tespit edilmesi halinde, şahıslardan davacı ve şikâyetçiyim.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan saldırganın AK Parti üyesi olduğunu ve olaydan sonra ihraç edildiğini açıkladı.

Çelik, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları yazdı:

“Sn. Kılıçdaroğlu'na saldıran Orhan Övet'in 2012'de Emirdağ'da partimize kaydolduğu tespit edilmiş ve olay sonrası derhal ihraç edilmiştir.

9 milyon küsûr üyemiz vardır. Onlarca sabıkası olan birinin Partimize üye kabul edilmesini,ciddi bir özensizlik olarak değerlendiriyoruz.

Bu vesileyle Sn. Kılıçdaroğlu'na bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26185993.asp

Hüseyin Çelik o saldırganın AK Partili olduğunu doğruladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin AK Partili olduğu iddialarını doğruladı.

Çelik açıklamasında "Sn. Kılıçdaroğlu'na saldıran Orhan Övet'in 2012'de Emirdağ'da partimize kaydolduğu tespit edilmiş ve olay sonrası derhal ihraç edilmiştir. 9 milyon küsûr üyemiz vardır. Onlarca sabıkası olan birinin Partimize üye kabul edilmesini,ciddi bir özensizlik olarak değerlendiriyoruz. Bu vesileyle Sn. Kılıçdaroğlu'na bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz." ifadelerini kullandı.

$090420141334565410316.jpg

http://haber.rotahaber.com/huseyin-celik-o-saldirganin-ak-partili-oldugunu-dogruladi_450864.html

Son düzenleme:
tvden izlediğim kadarıyla önceden chpli bi vatandaşmış partinin geldiği son duruma dayanamayıp böyle bişey yapmış

Adam ak partili facebook hesabında da Erdoğanın resimlerine övgüler yağdıran yazışmaları mevcutmuş. Tabi ki parti üzerine yıkmıyorum bunu şu bu yaptırmıştır diye ama bir insanın da durup dururken kızdı diye meclise gelip üstelik 2 saatte bekleyip bunu gerçekleştirmesini de mantıklı bulmuyorum cesaret edebilmesi, o kadar beklemesi, sanki öğretilmiş gibi yani. Ne cesaret demezler mi insana. Kim yaptırır neden yaptırır bilmiyorum ama ifadesi bile biri tarafından öğretilmiş sanki bunları söyle diye 1 aydır sinir oluyormuş filan garip yani.

Bence partiye yıkmak yanlış bu olayı. Her partide bazı uç guruplar ve provokatörler vardır her zaman, o partiden gibi görünüp partizanca şeyler yaparak partileri karalamaya çalışan.
Ben AKP’nin bu kadar akılsızca bir işe alet olacağını sanmıyorum. Bu ancak akılsız AKP li bir topluluğun kendince yaptığı bir saçmalıktan başka bir şey değil.

Saldırgan AKP üyesi çıkmış.
Üyeliği iptal edilmiş hemen.

herkes kimin yaptırdığını iyi biliyor ama kimse ağzındaki baklayı çıkarmıyor. chp nin bozulan itibarını kim kurtaracaktı aha aklandı.

Pes diyorum size!Objektif olarak bakamıyor musunuz hiç bir şeye,takım tutar gibi parti tutup parti holiganı olmak bu olsa gerek!

herkes kimin yaptırdığını iyi biliyor ama kimse ağzındaki baklayı çıkarmıyor. chp nin bozulan itibarını kim kurtaracaktı aha aklandı.

Valla Hüseyin Çelik yapmış açıklamayı ben onun yalancısıyım.
CHP itibar kaybetmedi ki zaten hep aynı yerdeydi.
Kimin yaptırdığını biliyorsanız gidip polise ifade verin bence.

pempecim söylediklerimi ciddiye almanı tavsiye ederim yaptığın yorumlardan psikolojik bi sorunun olduğunu düşünmeye başladım eğer bunlar gerçek düşüncelerinse tabi.. :26: bazı şeyleri kafanda kurguluyorsun ve buna inanıyorsun.. yerinde olsam bi psikiyatriye giderdim bu senin için hiç iyi değil şimdilik siyasetle ilgili takıntılarınla başlamış olabilir ilerledikçe daha kötü sonuçlar doğabilir olmayan şeyler görmeye başlayabilirsin zamanla akla mantığa sığmayacak şeyleri kendince bahanelerle bi kalıba sokmaya çalışıyorsun senin için endişelenmeye başladım çok kafaya aldık seni ama özür dilerim ben sağlık boyutunda düşünmemiştim hiç ancak dank etti kafama... umarım ciddi bi sorun yaşamassın bununla ilgili... geçmiş olsun..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan saldırganın AK Parti üyesi olduğunu ve olaydan sonra ihraç edildiğini açıkladı.

Çelik, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları yazdı:

“Sn. Kılıçdaroğlu'na saldıran Orhan Övet'in 2012'de Emirdağ'da partimize kaydolduğu tespit edilmiş ve olay sonrası derhal ihraç edilmiştir.

9 milyon küsûr üyemiz vardır. Onlarca sabıkası olan birinin Partimize üye kabul edilmesini,ciddi bir özensizlik olarak değerlendiriyoruz.

Bu vesileyle Sn. Kılıçdaroğlu'na bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26185993.asp

Bir bildiğin varsa açıklada bizde öğrenelim...
Yukarda açıklama var oku isteersen ...

Valla Hüseyin Çelik yapmış açıklamayı ben onun yalancısıyım.
CHP itibar kaybetmedi ki zaten hep aynı yerdeydi.
Kimin yaptırdığını biliyorsanız gidip polise ifade verin bence.

Huseyın Çelik 2012 de akp'ye üye olmuş olay sonrası hemen iptal edilmiş üyeliği diye açıklama yaptı.

Ama guzel bir noktaya değindi.Bunca sabıkası olan bır adamı partıye nasıl kabul edildiği.İhmalkarlıktır dedi.

Ama siz çaktırmayın alıntıladıgnız üye oyle zannetsin :)) İnandırıyor bide kendini :)Bıkmadı şu siyaset bölümünde ters köşe olmaktan her gün 5 posta:52:

Huseyın Çelik 2012 de akp'ye üye olmuş olay sonrası hemen iptal edilmiş üyeliği diye açıklama yaptı.

Ama guzel bir noktaya değindi.Bunca sabıkası olan bır adamı partıye nasıl kabul edildiği.İhmalkarlıktır dedi.

Ama siz çaktırmayın alıntıladıgnız üye oyle zannetsin :)) İnandırıyor bide kendini :)Bıkmadı şu siyaset bölümünde ters köşe olmaktan her gün 5 posta:52:

AKP ya üye sayıları çok görünsün diye herhalde insanları sorgusuz sualsiz kayıt ediyorlar ya da bu tarz işlerde kullanmak için bu insanları üye yapıyorlar.
inşallah ilk dediğim gibidir ya da Hüseyin Çelik'in dediği gibi ihmalkarlıktır.
Partinin ihmalkarlığını geçtim meclis güvenliğini sıfırlamışlar :D en mahrem toplantılar dinleniyorş vekillere saldırı düzenleniyor bu konuda birşeyler yapılmalı acil olarak.
:) valla üye kendisi bilir inanıp inanmamak ona kalmış olayla ilgili birşey biliyorsa bize değil polise ifade versin.

Back