Hastanelerde öncelikleri var Suriyelilerin. Bende buna ayar oluyorum. Herkes sırasını randevusunu alıp gidiyor ama hamile ablam annem saatlerce sıra beklerken onlar zırt pırt girip çıkıyorlar. Irkçıysam ırkçıyım bu konuda. Ülkemde önceliğim olmalı benim sağlık konusunda.
Ağır hastalara sözüm yok yaralanıp gelip tedavi oluyorlar. Bu yüzden yatak bulunamayıp hastane hastane gezen akrabalarımı biliyorum. Hadi neyse tamam diyeceğimde ayakta tedavi olunacak durumda olanların önceliğini bende anlamıyorum. Çok sinirleniyorum buna. Hatay benim memeleketim. Urfa yaşadığım yer. İkiside sınır ikiside çok yoğun göç alıyor. Dibine kadar yaşıyorum herşeyievet hastanelerde öyle bi öncelikleri var anlamıyorum nasıl iş
son yaşanan ab türkiye müzakerelerinde türkiyenin büyük bir başarı kazanmış gibi lanse edilmesi ne acıdır
bence göçmenler ne türkiyeye nede avrupaya nede başka bir yere gitsinler kendi ülkelerinde barış istikrar için uğraşsa dünya ülkeleri bunların hiç biri yaşanmaz türkiye rusya abd ve diğer güç odakları suriyede savaş ortamı oluşturdular ve orda mağdur olan insanlardan kandan göz yaşından sorumludurlar
Ağır hastalara sözüm yok yaralanıp gelip tedavi oluyorlar. Bu yüzden yatak bulunamayıp hastane hastane gezen akrabalarımı biliyorum. Hadi neyse tamam diyeceğimde ayakta tedavi olunacak durumda olanların önceliğini bende anlamıyorum. Çok sinirleniyorum buna. Hatay benim memeleketim. Urfa yaşadığım yer. İkiside sınır ikiside çok yoğun göç alıyor. Dibine kadar yaşıyorum herşeyi
urfada kendi okulları var diye biliyorum. Orada hocalık yapan arkadaşlarım var. Türkçe öğreniyorlar zaten burda kendilerine ait bir büyük çadır kent gibi biryere yerleşenler var. Orada çoğu gereksinimleri karşılanıyor. Ama akrabalarının yanına yerleşenler de çok fazla. Suriyede fabrikatör olup burada ucuzluk dükkanı açan birisiyle konuşmuştum. Orayı özlediğini söylüyordu ama gitmeyi düşünmüyorum demişti. Allah yardım etsin her türlü kimseyi düşürmesin bu duruma. Kızgınlık o kişilere değil bende ki en küçüğünden bu sağlıktaki ayrımcılık beni üzüyor sinirlendiriyoranlıyorum ya işiniz çok zor, bırak hastaneyi sokakta bile işiniz çok zor... çocukları bizim okullara gidiyor değil mi, o konuda ayrı bi zor
Bende şimdi bunu düşünüyordum. O zamanlarda ev sahibi olanlar da çok zor zamanlar geçirmiş kavga olumsuzluklar olmuş. Sabretmek gerçekten güç. Allah bizede yardım etsinyani babalarının hayrına getittirmemişler suriyeli kardeşlerimizi.hani esnar muhacir olayı vardı arada...ozamanlarda böyle parayla olmuyordu pazarlıkla olmuyordu...eyyyy müslüman kardeşlerimmmm valla yazıkkkk
ya okadar insan falan belki bu para gerekli ama insanlara öncesinde böyle yansıtılmadı.birsürü pazarlık vs yapılmış.medyaya yansımasaydı çoğu hala suriyelilere kardeş olarak kuçak açıldı zannedecekti.ve kayserili gibi pazarlık yaptım çok çok kötü bir laf...insan ülkesinin geleceğini düşünmezmi.eminimki katilinden hırsızına bir sürü kaçak suçluda ülkemizde kol geziyor şuanBende şimdi bunu düşünüyordum. O zamanlarda ev sahibi olanlar da çok zor zamanlar geçirmiş kavga olumsuzluklar olmuş. Sabretmek gerçekten güç. Allah bizede yardım etsin
chess orada kalıp savaşsalar da ne değişecek ki? Bak Türkmenler savaşıyor. Direnemiyorlar. IŞİD'e olan yüklenmeden sonra ancak bir şeyler yapabiliyorlar. O insanlar arada sıkıştı kaldı. Üstelik hadi bizler yetişkinler savaşırız da, düşünsene 3 küçük çocuğu olan bir karı koca nasıl savaşsın? Önce vatan mı evlat mı?suriyenin nüfusu 20 milyon civarı sanırım göç edenlerin sayısı 8 milyon, nasıl oluyorda herhangi bir etkileri olamıyor, çokta eleştirmek istemiyorum gerçi, bizim başımıza gelse biz de kaçardık belki
chess orada kalıp savaşsalar da ne değişecek ki? Bak Türkmenler savaşıyor. Direnemiyorlar. IŞİD'e olan yüklenmeden sonra ancak bir şeyler yapabiliyorlar. O insanlar arada sıkıştı kaldı. Üstelik hadi bizler yetişkinler savaşırız da, düşünsene 3 küçük çocuğu olan bir karı koca nasıl savaşsın? Önce vatan mı evlat mı?
O yüzden kaçmalarına bir şey demiyorum ama önümüzdeki 10 yıl 20 yıl bu ülke için çok acılara çok sorunlara gebe.
Yani eline silahı almıyorsan pek bir yolu chess. Bak işte doğuya. Kaçabilen kaçtı, kaçamayan orada silah zoruyla canlı kalkan olarak kullanılıyor.tam olarak savaşmaktan bahsetmedim aslında, yani başka hiç bi yolu olamazmıydı, belki de yok, onlarda bayılmıyorlar muhtemelen bu durumu
dedim ya çokta eleştiremiyorum biz olsak bizde kaçardık belki
Yani eline silahı almıyorsan pek bir yolu chess. Bak işte doğuya. Kaçabilen kaçtı, kaçamayan orada silah zoruyla canlı kalkan olarak kullanılıyor.
Savaş bölgesinde sivil olmak korkunç. IŞİD gibi bir örgüt onları canlı kalkan olarak kullanıyor ve işi bittiğinde yani mevziyi kaybettiğinde silah tutabilecek kadar büyük olan erkekleri öldürüp, bebekleri İslam Devletinde büyütmek için alıp kadın ve kızları ya zorla kendi "İslam"larına davet ediyor ki bunun anlamı bir savaşçının karısı olmak ya da "Müslüman" olmadıklarına hükmedip cariye yapıyorlar.
Ölümden de beter yani
Eee o apayrı kültürel bir sorun, chess.aynen öyle onlar için durum korku filmi gibi, uyanamadığın bi kabus gibi olmalı... ama sorumsuz olanları da yok değil, o savaşın içine sürekli çocuk doğrunalar gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?