Kılıçdaroğlu: Oyumuz arttı ama kendimizi başarılı görmüyoruz

Hile vesaire olmadigina nasil bu kadar eminsin? Oylari tek tek saydin mi? Bak ne diyorum: Dunyada hic bir demokratik ulkede 5 ayda oy oraninin % 9 lara varan oranlarda artmasi mumkun olmamis. Turkiye icin 3.5 milyon secmenden bahsediyoruz. Ne siyaset biliminde, ne de sosyal bilimde bunun izahi yok. Bilime gore bu mumkun degil. Demokratik bir ulkede boyle birsey oldugunda arastirilir, objektif olarak.. Bizde ise oylar burdan gelmistir, ordan kaymistir, su sebepten, bu sebepten diye tahmin yurutulup kilif araniyor. Zaten kimsenin konusmaktan baska yapabilecegi birsey de yok, YSK de, yargi da Tayyip'in elinde. Bagimsiz degiliz, Hukuk devleti hic degiliz. Bu ulkede yillardir Tayyip ne buyurursa o oluyor, ornekler dolu, vermeme gerek yok herhalde..

Istanbula gelince.. Belediye baskani iken Tayyip copleri zamaninda toplatti, butun patlak su borularini degistirdi ve su sorununu cozdu, Dalan'in baslattigi Halic'i temizleme Projesini daha da ileri goturdu, sanirim Halic artik daha temizdir. Buna karsilik biz de ona oy verdik ve onu basbakan yaptik. O zamanlar da hakkinda ihaleye fesat karistirma ve yolsuzluk dosyalari vardi fakat inanmadik. Gemicikler, villalar gibi gozle gorulen seyler yoktu ortalikta..
Istanbulun bu gunki hali ise ortada.. Betonsehir oldu. Sahilde artik denizin icine bile yapilmis cok katli apartmanlardan ormanlarina kadar.. Her yer imara acildi, yesil kalmadi. Kucucuk Taksim Gezi Parki bile betonlastirilmak istendi, sirf Taksimlinin, halkin istedigi olmayacak, ben ne dersem olacak kibri ile binlerce kisinin yaralanmasina, gozlerinin cikmasina, hatta olmesine vesile oldu, bunlari yapanlari dusman kuvvetlerini yenmis, oldurmus gibi sevinerek odullendirdi. Olen, yaralanan halkti, sendin, bendim, arkadaslarimiz, tanidiklarimiz veya tanimadigimiz piril piril genclerdi. Ellere kan bulasti, kendi halkinin kani. Istanbulda akmasini sagladigi hic bir suyun temizleyemeyecegi, hic bir suyun orada can vermis analarin yuregindeki yangini sonduremeyecegi.

Istanbulda bir zamanlar hizmet yapti diye hayat boyu kendimi ona borclu hissedecek, her yaptigina boyun egip hala destekleyecek degilim. 13 sene bile cok fazla, bir hukumetin kendini ispat suresi 4 yil, iki sorun cozmek rejimi degistirme cabalarini, halkin ayristirilmasini, ulkenin bolunmesini, yargilanamayan yolsuzluklari, birdenbire baslayan katliamlari, hortlattigi ve tum Turkiyeye yaydigi teroru aklamiyor maalesef.

Çevrendeki chpli kesimi merak ettim. Seçmen tavırlarına göre mi oy değiştiriyorlArmış.

Chp hdp bayrağıyla miting yapmadı. Hdp başknlık sistemini okeylediğinde görücem ben sizi. Hdpnin meclise girmesi hiç de işime gelmez.

Ben hile döndüğüne inanmıyorum. Bu ortamda beklenen buydu. Boşuna erken seçim olmadı.

Şöyle söylim o basına yansıyan bi elinde hdp bi elinde chp bayraklı fotoğraf benim bulunduğum yerde benim gözümün önünde çekildi...ve tüm bu konuşmalar orada yaşandı...

Şöyle söylim o basına yansıyan bi elinde hdp bi elinde chp bayraklı fotoğraf benim bulunduğum yerde benim gözümün önünde çekildi...ve tüm bu konuşmalar orada yaşandı...
Valla artik hic aglamayin, HDP meclise girdi, o yuzden sizinki de 59 sandalye daha alamayip baskanligini ilan edemedi. Artik bu saatten sonra HDP pesinde kosmak sizin isiniz. Seloya sirin gozukurseniz bakarsin millete verdigi sozden donup sizinkini basgan yapar, kim bilir?

hdp'nin mecliste olması bence doğru bir şey. belki geçmiş 5 aydaki hatalarını yapmazlar ve hak arayışlarını demokratik olarak ararlar..

Kim kimin bayrağını taşır siyasette belli olmaz. Bekliyorum cumhurbaşkanımızı. Gerçi o hdpyle muhattap olunca terörü çözmeye çalışıyo dersiniz. Chp muhattap olunca terörist olur.

hdp'nin mecliste olması bence doğru bir şey. belki geçmiş 5 aydaki hatalarını yapmazlar ve hak arayışlarını demokratik olarak ararlar..

Hdp zafer kazanmıştı 4 ay önce ve bu 4 aylık süreçte yaşananlar yüzünden neredeyse barajı geçemiyordu. Mantıklı mı sence?

He hata yaptı. Pkkya sırt çeviremedi. Yapılanlara dur diyemedi. Ama olaylarla çok ilgisi olduğunu sNmıyorum. O kdar güçlü değiller.

Vay be genel başkanların,parti yönetiminin,kendi bilgi işlemcilerinin seçmenleri kadar kafası çalışmıyor zaar.
Herkes sonucu kabullenmişken birileri hala hile diyor
İstediğin sonuç çıkarsa "nasılda sahip çıktık sandıklara"
çıkmayınca " bunlar hep bilgisayar hilesi "
Yav he he

Sen ne Datlu'sun

kesinlikle haklısın.
benim beklentim, IRA'daki gibi silahları susturup mecliste demokratik olarak haklarını savunacaklarını beklemiştim ama hata yapmıştım. kandile sırt çeviremedim. yazık ettiler kendilerine ve fikirlerine....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…