- 21 Ocak 2012
- 6.954
- 19.359
- 498
Bu fikirlerin tutulur yanı yok. Hile vs değil. Haa belki özellikle doğuda kontrolden uzak bölgelerde hepsi birden hdp ye oy verebilirler, bunu kastedmiyorum tabiki... Son 5 ayda, Dolar aldı başını gitti, esnaf önceki 5 ayını arar oldu açıkçası.
Sonra, adını unuttuğum bir araştırma şirketinin 8 Haziran günü bir araştırması aklıma geliyor. Soruyorlar seçmenlere, bu durumdan memnun musunuz diye de, Mhp'lilerin %25i, eğer koalisyon olacağını bilseydik Akp'ye oy verirdik demişler.
Fazla değil, yaşı olanlar hatırlar benim gibi :) 13 yıl öncesinde 11 yılda 10 genel seçim yapılmıştı. Koalisyonlar bu devlete yaramıyor kızlar.
Ben şahsen, Chp %40 lı bantlarda olsaydı, oyumu Chp'den yana kullanırdım. İdeoloji, özgürlük vs vs ekonomiden sonra gelen şeyler. Karnı aç olan, para kazanamayandan daha köle kim var dünyada!
Akp ekonomiyi iyileştirdi, eskilere göre.. Bakın herkesin alım gücü var bir şekilde. Elbette daha iyisi olabilir, olacaktır da..
Ben şahsen Tayyip Erdoğanı severim. İstanbul'u, istanbul yapan kendisidir bi zatihi. Halk, eğer tercihi bu yönde kullanıyorsa ki kullanıyor, toplum bilincinin bir bildiği var demektir.
Haa ideolojik olanlar da , Mhp, Chp, Hdp diyorlar.
Bakın muhalefet partilerine, kaç tanesini elle tutulur ekonomik programı var!
Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef. İnsanımız, takım tutar gibi parti tutmamalı.
Hile vesaire olmadigina nasil bu kadar eminsin? Oylari tek tek saydin mi? Bak ne diyorum: Dunyada hic bir demokratik ulkede 5 ayda oy oraninin % 9 lara varan oranlarda artmasi mumkun olmamis. Turkiye icin 3.5 milyon secmenden bahsediyoruz. Ne siyaset biliminde, ne de sosyal bilimde bunun izahi yok. Bilime gore bu mumkun degil. Demokratik bir ulkede boyle birsey oldugunda arastirilir, objektif olarak.. Bizde ise oylar burdan gelmistir, ordan kaymistir, su sebepten, bu sebepten diye tahmin yurutulup kilif araniyor. Zaten kimsenin konusmaktan baska yapabilecegi birsey de yok, YSK de, yargi da Tayyip'in elinde. Bagimsiz degiliz, Hukuk devleti hic degiliz. Bu ulkede yillardir Tayyip ne buyurursa o oluyor, ornekler dolu, vermeme gerek yok herhalde..
Istanbula gelince.. Belediye baskani iken Tayyip copleri zamaninda toplatti, butun patlak su borularini degistirdi ve su sorununu cozdu, Dalan'in baslattigi Halic'i temizleme Projesini daha da ileri goturdu, sanirim Halic artik daha temizdir. Buna karsilik biz de ona oy verdik ve onu basbakan yaptik. O zamanlar da hakkinda ihaleye fesat karistirma ve yolsuzluk dosyalari vardi fakat inanmadik. Gemicikler, villalar gibi gozle gorulen seyler yoktu ortalikta..
Istanbulun bu gunki hali ise ortada.. Betonsehir oldu. Sahilde artik denizin icine bile yapilmis cok katli apartmanlardan ormanlarina kadar.. Her yer imara acildi, yesil kalmadi. Kucucuk Taksim Gezi Parki bile betonlastirilmak istendi, sirf Taksimlinin, halkin istedigi olmayacak, ben ne dersem olacak kibri ile binlerce kisinin yaralanmasina, gozlerinin cikmasina, hatta olmesine vesile oldu, bunlari yapanlari dusman kuvvetlerini yenmis, oldurmus gibi sevinerek odullendirdi. Olen, yaralanan halkti, sendin, bendim, arkadaslarimiz, tanidiklarimiz veya tanimadigimiz piril piril genclerdi. Ellere kan bulasti, kendi halkinin kani. Istanbulda akmasini sagladigi hic bir suyun temizleyemeyecegi, hic bir suyun orada can vermis analarin yuregindeki yangini sonduremeyecegi.
Istanbulda bir zamanlar hizmet yapti diye hayat boyu kendimi ona borclu hissedecek, her yaptigina boyun egip hala destekleyecek degilim. 13 sene bile cok fazla, bir hukumetin kendini ispat suresi 4 yil, iki sorun cozmek rejimi degistirme cabalarini, halkin ayristirilmasini, ulkenin bolunmesini, yargilanamayan yolsuzluklari, birdenbire baslayan katliamlari, hortlattigi ve tum Turkiyeye yaydigi teroru aklamiyor maalesef.