• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu: Oyumuz arttı ama kendimizi başarılı görmüyoruz

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://www.radikal.com.tr/politika/...tti-ama-kendimizi-basarili-gormuyoruz-1464280
  • fft86_mf6310881.Jpeg

RADİKAL - CHP Genel Başkanı seçimlere olağanüstü koşullarda gidildiğini söyledi. Seçimde başarının kriterinin iktidar olmak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Kendimizi başarılı görmüyoruz. Ortaya çıkan tablo CHP'nin sorumluluğunu artırdı" dedi. CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

'OLAĞANÜSTÜ KOŞULLARDA'

Türkiye bu seçimlere olağanüstü koşullarda gitmiştir. 7 Haziran - 1 Kasım arası olağanüstü koşullar olmuştur. Gelişmeler, olaylar yaşanmıştır. 400’e yakın insan hayatını kaybetmiştir bu süre içinde. Bunun da çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Terör can ve mal güvenliği her şeyin önüne geçmiştir.

7 Haziran’da nasıl milli iradeye saygılı olduysak, 1 Kasım’daki tabloya aynen saygılıyız. Hiçbir yurttaşımın bundan en ufak endişe duymamasını istiyorum. CHP seçim öncesi yaptığı çalışmalarda ortaya koyduğu tablodan ötürü hiçbir vatandaşımızdan olumsuz bir tepki almamıştır. 'Şunu yanlış yaptınız' diye hiçbir yurttaşımız olumsuz bir tepki göstermemiştir. Bu şu anlama geliyor, CHP’de yaşanan değişim olumludur, ve devam edecektir.

'MAZLUMUN YANINDAYIZ'

İktidarda olanlar gücü, toplumun vicdanı da hukuku temsil eder. Güç hukukun üstüne çıkarsa toplumda baskıya dönüşür. Bu baskıya dönüşür. Bu demokrasimizi zedeler. Bütün iktidarları hukukun üstünlüğü kavramına özen göstermesi gerekiyor. Eğer demokrasimizi geliştireceksek, kadın erkek eşitliğini sağlayacaksak gücün zehirlenmemesi lazım. Bütün bunları dikkatle izleyeceğimizi bütün vatandaşlarımızın bilmesi gerekir. Sorumluluğumuzun ağırlığı da buradan kaynaklanıyor. Hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmemli. Her yurttaşın can ve mal güvenliği sağlanmalı. Gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir. Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk. Bundan sonra da mazlumun yanında olmaya aynen devam edeceğiz. Çünkü hukuku korumanın temel yollarından biri mazlumun yanında olmaktır.

'KİMSE ENDİŞE DUYMASIN'

Türkiye’nin geleceği açısından hiç kimse endişe duymasın ve kaygılanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getiren parti CHP’dir. Demokrasiyi güçlendirecek olan parti de CHP’dir. Gücün hukukla dengelenmesi gerektiğini söyleyen de CHP’dir. Hiçbir gücün hukukun üstünde olmadığını söyleyen de CHP’dir. Biz bütün bu sorumluklar içinde görevimizi yapmaya çalışacağız.

Bütün yurttaşlarımın kaygı duymaması, iktidarın uygulamalarını izlemek, gerekli muhalefeti yapmak bizim temel görevimiz olmaya devam edecektir. Hepinize teşekkür ediyorum."

VATANDAŞIN MESAJI

Kılıçdaroğlu, "Vatandaşın verdiği bir mesaj var. Tüm muhalefete mi verildi? İstifayı düşündünüz mü?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Son sorudan başlayayım. CHP’yi diğer partilere benzetmeyin. AZ önce de söyledim. Demokrasiyi bu ülkeye getiren bir partiyiz. Bizim zaten kurultay sürecimiz devam ediyor. Kurallar neyi gerektirirse o kurallar aynen çalışır. Bizim oyumuz arttı ama biz kendimizi başarılı görmüyoruz. Milletvekili sayımız arttı diye kendimizi başarılı görmüyoruz. Başarının ölçüsü iktidar olmaktır. Bunu yetkili kurullarımız zaten değerlendirecektir. Konuşmamda söyledim. Olağan bir süreçte seçime gitmedik. Ekonomideki olumsuzluklar hiçbir zaman düşünülmedi. Sadece Ankara’daki patlamada 102 vatandaşımız hayatını kaybetti. 7 Haziran’dan bugüne 400’e yakın insanımız oldu. böyle bir ortamda Türkiye seçime gitti. Olağanüstü bir ortamda seçime gittik böyle bir tablo çıktı ortaya."

MHP İÇİN YORUM YOK

Kılıçdaroğlu, MHP'deki oy düşüşyle ilgili soruya "Ben diğer partilerdeki düşüşe hiç değinmeyeyim. O bizden çok ilgili partilerin kendi alanına girer. Kendi aralarında tartışırlar ve değerlendirirler" yanıtını verdi:

"Sonuçlara baktığınız zaman merkez sağdan CHP’ye oy gelmediği gibi yorumlar yapılıyor. Oy skalası 25-26 mı?" sorusunu ise CHP lideri şu karşılığı verdi: "Önümüzdeki süreçte bunu göreceğiz. Bizim hazırladığımız iki seçim bildirgesi toplumda genel kabul gördü. Keşke olağanüstü bir süreç yaşamasaydık, o zaman CHP’ye oyun gelip gelmediğini çok daha rahat değerlendirebilirdik."

Secim basliginda da yazacaktim bunu ama sayfa cok gerilere gitmis.Yaklasik olarak 800 bin oy arttirip mv sayisini arttirdi chp ama yeterli oldumu? Olmadi tabiki de.
Chp'de malesef bilincsiz secmen kitligi var! Evet malesef diyorum cunku oy orani konusunda olumsuz etkiliyor secimlerde.6 secimdir ya dağ koyundeyim ya da merkez köyde.Genellikle de 50-60 yas ustu secmenin sandiginda gorev yapiyorum.Daha neden ve hangi secimde oldugunu bilmeyip gelip yalnizca logoya muhur basan kesimden oy koparamadikca da chp yerinde saymaya mahkum.

Geçen seçimlerde oranı daha düşüktü ama kendini başarılı buluyordu ben mi yanlış hatırlıyorum??
Bu dediği şimdi mütevazilik mi? Tam çözemedim.

Dönüp seçmenine de sorsun bi zahmet kılıçdaroğlu...
Diyor ya bazı chp seçmeni; hdp baraj altında kalırsa veririm...böyle bir mantık olabilir mi? Bence hem lider hem seçmen elele geldiler bugüne...kimse kimseyi suçlamasın boşuna...
Yeter ki akp gelmesin de diyeceğinize, bir elde chp bir elde hdp bayrağı ile miting yağacağınıza partiniz için çabalasaydınız şu an %30 35 leri konuşuyor olurdunuz....çevremde kaç tane chp li, bu hdp sempatikliği yüzünden 50 yıllık partisini bırakıp akp ye verdi...

Dönüp seçmenine de sorsun bi zahmet kılıçdaroğlu...
Diyor ya bazı chp seçmeni; hdp baraj altında kalırsa veririm...böyle bir mantık olabilir mi? Bence hem lider hem seçmen elele geldiler bugüne...kimse kimseyi suçlamasın boşuna...
Yeter ki akp gelmesin de diyeceğinize, bir elde chp bir elde hdp bayrağı ile miting yağacağınıza partiniz için çabalasaydınız şu an %30 35 leri konuşuyor olurdunuz....çevremde kaç tane chp li, bu hdp sempatikliği yüzünden 50 yıllık partisini bırakıp akp ye verdi...

Oncelikle cevrendeki chpliler chpli degil.Hdp sempatikligi yuzunden kalkip fikir ve zikir olarak tamamen zit ve ilkelerine tamamen aykiri bir partiye inat olsun diye veriyorsa oyunu o chp li degildir.Olsa olsa mhp'nin bu secimde oldugu gibi"portatif secmeni "dir.Onu bir gecelim yani.

Yukarida yazdigim yorumu okursan da chp kirsaldaki bilincsiz secmene yonelmedikce %25 -26 bandini hayatta gecemez.%35 falan bunlar hayal...Iste burda da Akp'nin en buyuk avantaji Ahmet Hakan'in da bugun akpnin secimi kazanmasinda etken olarak belirttigi devlet aygitinin,bu butce olur,yazili,gorsel basin olur kendisinden yana olusunun avantajini inanilmaz guzel kullanmasidir.Bu ozellikle butcedir ama.

Oncelikle cevrendeki chpliler chpli degil.Hdp sempatikligi yuzunden kalkip fikir ve zikir olarak tamamen zit ve ilkelerine tamamen aykiri bir partiye inat olsun diye veriyorsa oyunu o chp li degildir.Olsa olsa mhp'nin bu secimde oldugu gibi"portatif secmeni "dir.Onu bir gecelim yani.

Yukarida yazdigim yorumu okursan da chp kirsaldaki bilincsiz secmene yonelmedikce %25 -26 bandini hayatta gecemez.%35 falan bunlar hayal...Iste burda da Akp'nin en buyuk avantaji Ahmet Hakan'in da bugun akpnin secimi kazanmasinda etken olarak belirttigi devlet aygitinin,bu butce olur,yazili,gorsel basin olur kendisinden yana olusunun avantajini inanilmaz guzel kullanmasidir.Bu ozellikle butcedir ama.
Bazılarınızın sorunu bu işte inanmamak...adamı kısa donluyken de tanıyordum yahu...hep chp hep atatürkçüydü....benim atamı milletimi hiçe sayan partiye oy vermiyorum dedi gitti bastı mühürü akp ye...hep söylediği şey; atam gel de gör kurduğun partinin sonunu diye....e şimdi ben kulağıma gözüme mi inanayım sana mı?

Bazılarınızın sorunu bu işte inanmamak...adamı kısa donluyken de tanıyordum yahu...hep chp hep atatürkçüydü....benim atamı milletimi hiçe sayan partiye oy vermiyorum dedi gitti bastı mühürü akp ye...hep söylediği şey; atam gel de gör kurduğun partinin sonunu diye....e şimdi ben kulağıma gözüme mi inanayım sana mı?

Yahu sana inanmamak degil ki mevzu.Sana yalan soyluyorsun mu demisim ? Kendi oy verdigim,dededen babadan gordugum profilden yola cikip, oy verebilecegi alternatif en az 3 parti varken kalkip gonul verdigi partiyi cezalandirmak icin fikirleriyle hic ortusmeyen(Ataturk konusuna hic girmiyorum ) partiye oy verip onu iktidar yapan zihniyet ya gercekten bir chp li degildir ya da akil tutulmasi yasiyordur.(burda atifim akpye oy vermesi degil; chpli birinin akp ye oy vermesidir.Onu da yanlis anlarsin falan yazayim dedim )

Bu seçimin kazananı AKP değil, kaybedenleri sizlersiniz Sayın Kılıçdaroğlu, sen ve Bahçeli. Sizin sayenizde AKP kazanmıştır, çünkü siz varoldukça insanlar sizi iktidara alternatif olarak görmüyor işte.

Kaç seçim geçmeli bunu idrak etmeniz için.

Size oy verdim ama artık şu partide kaldığınız sürece oy oranının artmadığını, CHP'ye katkı değil zarar verdiğinizi görün.

Artık erdemli davranın ve gidin, yerinizi genç ve dinamik insanlara bırakın Allah aşkına....

Yüzde 0.43 oy oranını artırdım diye lafını yapıyor.
Adamlar 9puan oy artırdı eyy Kılıçdaroğlu daha sen neyin muhasebesini yapıyorsun?
O koltuklara daha sağlam yapışın Bahçeliyle ikiniz.
Çünkü sizin sayenizde her zaman AKP tek başına iktidar olacak.

chp'nin başına ben de gelsem yine %25 bandında kalır.
Hatta, genel başkansız da olsa yine o bantlardan aşağı düşmez. bence genel başkana da gerek yok, otomatik bir parti olabilir:)

chp'nin başına ben de gelsem yine %25 bandında kalır.
Hatta, genel başkansız da olsa yine o bantlardan aşağı düşmez. bence genel başkana da gerek yok, otomatik bir parti olabilir:)
Haha :))
Sabah sabah güldürdün beni mybra,çok haklısın aslında

Boyle bir havada CHP yuzde 30u asardi, asmistir da.. Kirpa kirpa bu kadar kalmistir gene de.. SECSISin bilgisayarli secimlerine inanmiyorum, eski sistem geri gelmeli, oylar elle sayilmali.

Boyle bir havada CHP yuzde 30u asardi, asmistir da.. Kirpa kirpa bu kadar kalmistir gene de.. SECSISin bilgisayarli secimlerine inanmiyorum, eski sistem geri gelmeli, oylar elle sayilmali.

Hile yapildigi o kadar belli ki, Ysk bile kapanmisti ve adamlardan tik yok!! Tik yok! Sonra kendilerine muhalefet partisi diyorlar. Ya kac secimdir kaybediyorsunuz, elbette akp'nin yarattigi terör ortaminda etkilidir fakat chp'nin hic muhalefet yapmamasida etkilidir. Insan istifa eder ya! Ingliz secimlerindede kaybeden parti baskanlari istifa etmisti. Demek ki olmuyor Kilicdaroglu. Bir baskasina birak denesin.

Hile yapildigi o kadar belli ki, Ysk bile kapanmisti ve adamlardan tik yok!! Tik yok! Sonra kendilerine muhalefet partisi diyorlar. Ya kac secimdir kaybediyorsunuz, elbette akp'nin yarattigi terör ortaminda etkilidir fakat chp'nin hic muhalefet yapmamasida etkilidir. Insan istifa eder ya! Ingliz secimlerindede kaybeden parti baskanlari istifa etmisti. Demek ki olmuyor Kilicdaroglu. Bir baskasina birak denesin.
Ben kaybettiklerine inanmiyorum Kararsiz.. Bir secimden gectik ama aslinda kimin ne oy aldigi belli degil. 1. partinin oylari 5 ayda % 9 artmis. boyle bir sey dunyada yok.. Uste koydugum videoda buna benzer bir olay Amerika'nin Ohio eyaletinde yasanmis, cok daha az oy artimiyla, olay arastirmaya gitmis, altindan hile cikmis. Bilgisayarli secim sisteminin sahane marifetleri, gucu yeten kullaniyor.. Amerika sorgular, mahkemeye cikartir, hileyi ispatlar, duzeltir, yapan cezayi yer.. Bizde bu mumkun degil, bizde alan memnun, satan memnun, sikiysa sorgula.. Silivri aha orda.. Kimi kime sikayet edeceksin? AKP SECSIS ile 2023 u de gorur, 2070 i de.. Tabi o zamana TC diye bir ulke birakirsa..

ben CHP nin kaybettiğini hiç görmedim. Kesin hile var kesin. Nasıl olur da Sandıklara sahip çıkan on binlere ( bu arada imla hatası yapmışım, hemen düzelttim, hemen. Malum imla kılavuzu arkadaşlar var aramızda ayıp olmasın onlara ) nerde kalmıştık,,,,, hee, rağmen yine de hile yapıldı. Üstelik ak troller bunun için pek çok yöntem geliştiridi. İmlaya çalışmayan kafaları bilgi işlem konusunda bi çalıştı ki görmelisiniz. ( imlaya uyacam diye de kılı kırk yarıyom yaniiiii, farkında mısınız bilmem) zaten seçimi kazanınca onlara on bin tl de ikramiye yapacaklarmış. Benden duymuş olmayın. Ayyy içime aktrol kaçtı galiba:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ben kaybettiklerine inanmiyorum Kararsiz.. Bir secimden gectik ama aslinda kimin ne oy aldigi belli degil. 1. partinin oylari 5 ayda % 9 artmis. boyle bir sey dunyada yok.. Uste koydugum videoda buna benzer bir olay Amerika'nin Ohio eyaletinde yasanmis, cok daha az oy artimiyla, olay arastirmaya gitmis, altindan hile cikmis. Bilgisayarli secim sisteminin sahane marifetleri, gucu yeten kullaniyor.. Amerika sorgular, mahkemeye cikartir, hileyi ispatlar, duzeltir, yapan cezayi yer.. Bizde bu mumkun degil, bizde alan memnun, satan memnun, sikiysa sorgula.. Silivri aha orda.. Kimi kime sikayet edeceksin? AKP SECSIS ile 2023 u de gorur, 2070 i de.. Tabi o zamana TC diye bir ulke birakirsa..

Bu fikirlerin tutulur yanı yok. Hile vs değil. Haa belki özellikle doğuda kontrolden uzak bölgelerde hepsi birden hdp ye oy verebilirler, bunu kastedmiyorum tabiki... Son 5 ayda, Dolar aldı başını gitti, esnaf önceki 5 ayını arar oldu açıkçası.
Sonra, adını unuttuğum bir araştırma şirketinin 8 Haziran günü bir araştırması aklıma geliyor. Soruyorlar seçmenlere, bu durumdan memnun musunuz diye de, Mhp'lilerin %25i, eğer koalisyon olacağını bilseydik Akp'ye oy verirdik demişler.

Fazla değil, yaşı olanlar hatırlar benim gibi :) 13 yıl öncesinde 11 yılda 10 genel seçim yapılmıştı. Koalisyonlar bu devlete yaramıyor kızlar.
Ben şahsen, Chp %40 lı bantlarda olsaydı, oyumu Chp'den yana kullanırdım. İdeoloji, özgürlük vs vs ekonomiden sonra gelen şeyler. Karnı aç olan, para kazanamayandan daha köle kim var dünyada!

Akp ekonomiyi iyileştirdi, eskilere göre.. Bakın herkesin alım gücü var bir şekilde. Elbette daha iyisi olabilir, olacaktır da..

Ben şahsen Tayyip Erdoğanı severim. İstanbul'u, istanbul yapan kendisidir bi zatihi. Halk, eğer tercihi bu yönde kullanıyorsa ki kullanıyor, toplum bilincinin bir bildiği var demektir.
Haa ideolojik olanlar da , Mhp, Chp, Hdp diyorlar.

Bakın muhalefet partilerine, kaç tanesini elle tutulur ekonomik programı var!

Lafla peynir gemisi yürümüyor maalesef. İnsanımız, takım tutar gibi parti tutmamalı.

Valla kim gelmiş kim gitmiş artık hiç umursamıyorum da chp Sarıgül gibi bir adamı getirse onun için daha iyi olur. Adam iyi atar gider yapıyo. Severiz biz öylesini.

Back