• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu İzmir'de oy istedi: Atatürk'ü düşünün

Aynen İzmir hakkında söylediklerine katılıyorum
Bende biara gitmiştim birdaha gidesim yok inan
Hatta burda yazmıştım topa tutulmuştum bağzı izmirliler tarafından

boşversene satın mı alacagız izmiri...az da bız kokuturuz gideriz ne olacak:KK53::KK53::KK53: zaten alışmışlar bu şekilde yaşamaya...

olabilir cnm. zaten karşıyaka-mavişehir-çiğli izmir sayılmıyor değil mi?
pardon orası neresi:KK53::KK53:

Türkiyenin hatta dünyanın herhangi bir yerinde kalkıp çöp toplama merkezinin dibine yerlesirseniz kokar.

Karşıyaka mavisehire hiç laf etmeyin,mis gibi melisa kokar yaz akşamlarında sokaklar.

Türkiyenin hatta dünyanın herhangi bir yerinde kalkıp çöp toplama merkezinin dibine yerlesirseniz kokar.

Karşıyaka mavisehire hiç laf etmeyin,mis gibi melisa kokar yaz akşamlarında sokaklar.

ben çiğlide oturmuyorum ama farzı miisal oturuyor olayım. çiğli ve mavişehır nerdeyse dip dibe iki semt. biri kokuyorsa diğeri de kokuyodur. rüzgar bu ,alıyor göturuyor.
hem çiğlide oturanlar insan değil de mi? onlar bu kokuyu çekmeye mecburlar neden çünkü harmandalıya yakın.
çöplüğü şehrın ortasına döken suçsuz çiğlide oturan suçlu. affedersiniz. bende tutmuş burda bu zıhnıyette bırıne laf anlatmaya çalışıyorum.
siz önce insanı insan oldugu için sevın.chp li diye değil.o şehırlı bu sehırlı dıye değil.insan oldugumuz için.
ayrıca daha fazla sizlerle burda bu konuyu tartısmayacagım. görünen köy klavuz istemezmiş.
ben burda sabaha kadar ne demek istedıgımı anlatsam sizler anlamayacaksınız çünkü işinize gelmiyor.
hem zaten anlattıklarımız karşıdakının anladıgı kadarmış.

Ankara'da en büyük alışveriş merkezinin yakınında oturuyorum burasıda bazen çok kötü kokar çünkü buraları önceden çöplükmüş. Alışveriş merkezi bu çöplüğün üzerine kurulmuş ama bu bana burası kokuyor diye Ankara kokuyor deme hakkını vermez.
Üstelik ben bu yaz üç ay boyunca İzmir'deydim bulunduğum yerlerde hiç koku falan yoktu.

Biz kucukken Yesilderede oturuyorduk.Izmiri az cok taniyanlar bilir semti..Hep anne neden Izmir kokuyor derdim ve bunu Izmir hep boyle kokuyor diye dusunurken tabakhanenin dibinde oturdugumuz gercegiyle yuzyuze geldim :) Sonra anaokuluna basladim okulum Sanayi sitesinin yaninda, Sabah binasinin caprazindaydi.Bu demek oluyor ki korfezin dibinde.Bi 11 sene de ordan cektim korfezin kokusunu.Ama bu kadar.Yaklasik bir 10 senedir eskisi kadar agir degil.Biraz abartiya kacilmis bu gece uykudan uyanip kokuyor demeler falan.Neyse.

Bir daha Izmir mi aman kalsin diyen arkadasa da Izmir de kollarini acmis seni beklemiyor emin ol.Sefa ile..Bir daha gelmemen dilegiyle :)

Eger bu sözü söylediyse doğru söylemiş.
Keske herkes Atatürk'ü düşünerek oy kullansa.

Ankara'da en büyük alışveriş merkezinin yakınında oturuyorum burasıda bazen çok kötü kokar çünkü buraları önceden çöplükmüş. Alışveriş merkezi bu çöplüğün üzerine kurulmuş ama bu bana burası kokuyor diye Ankara kokuyor deme hakkını vermez.
Üstelik ben bu yaz üç ay boyunca İzmir'deydim bulunduğum yerlerde hiç koku falan yoktu.

evet arkadaşların dediği dogru harmandalı denılen yerde çöplük var. ve cidden kokuyor dıyorlar. yalnız bızım aldıgımız koku çöp kokusu değil bildiğiniz lagım kokusu maalesef.
bu durum yuzunden elbette kı mutlu degılız. derdımız ne izmir ne chp ne de başka şey.
ben de fantazı yapmıyorum heralde burda. insanları kızdırıp eglenmekte hoşuma gıden bır eglence anlayısı değil.
ne yaşıyorsam onu söyluyorum.

Senden umudu kesmişler oysa chp .. Sen hala tanıdıkları arayın diyorsun..
Senin seçmenin, tanıdıkların kafasına baraj duvarları ördürmeye çalışıyor.
..

Bunu yazınca, genelde şu cevap verildi ; " ama biz aylardır burada anlatıyoruz :) "
Aylardır çalışıyorlar bu konuda yani.

Geçmiş olsun.

.........

" Bize bölücü diyorsunuz , Atatürk' te bölücüydü.. " Cici S. Demirtaş. !

evet arkadaşların dediği dogru harmandalı denılen yerde çöplük var. ve cidden kokuyor dıyorlar. yalnız bızım aldıgımız koku çöp kokusu değil bildiğiniz lagım kokusu maalesef.
bu durum yuzunden elbette kı mutlu degılız. derdımız ne izmir ne chp ne de başka şey.
ben de fantazı yapmıyorum heralde burda. insanları kızdırıp eglenmekte hoşuma gıden bır eglence anlayısı değil.
ne yaşıyorsam onu söyluyorum.
Ama öyle bir yazmışsınız ki sanki İzmir'in her yeri kokuyor gibi yansıtmışsınız

Bende 5 sene önce kadar gittim İzmir'e çoğu yerini gezmeme rağmen hiç koku almadım. Hatta insanları anlayışlı, bi çarşısının (adını hatırlayamadım) girişinde Allah lafzı var. Bu şehire neden 'gavur izmir' diyorlar diye düşündüm..

Ama öyle bir yazmışsınız ki sanki İzmir'in her yeri kokuyor gibi yansıtmışsınız
her köşesını tabı kı bılemem, izmir çok büyük bir şehir. ama benım ve bazı arkadaslarımın yasadıgı yerlerde koku sorunu var.umarım bu sorun gıderılır. biz de rahat bır nefes alırız.
konu chp nın oy ıstemesınden benım izmirde kı en buyuk problemım kokuya geldi.:KK45::KK45:

ben çiğlide oturmuyorum ama farzı miisal oturuyor olayım. çiğli ve mavişehır nerdeyse dip dibe iki semt. biri kokuyorsa diğeri de kokuyodur. rüzgar bu ,alıyor göturuyor.
hem çiğlide oturanlar insan değil de mi? onlar bu kokuyu çekmeye mecburlar neden çünkü harmandalıya yakın.
çöplüğü şehrın ortasına döken suçsuz çiğlide oturan suçlu. affedersiniz. bende tutmuş burda bu zıhnıyette bırıne laf anlatmaya çalışıyorum.
siz önce insanı insan oldugu için sevın.chp li diye değil.o şehırlı bu sehırlı dıye değil.insan oldugumuz için.
ayrıca daha fazla sizlerle burda bu konuyu tartısmayacagım. görünen köy klavuz istemezmiş.
ben burda sabaha kadar ne demek istedıgımı anlatsam sizler anlamayacaksınız çünkü işinize gelmiyor.
hem zaten anlattıklarımız karşıdakının anladıgı kadarmış.

Ciks değil harmandali ciglinin bir ucunda, mavisehir diğer ucuna komşu. Arada 20 km mesafe var neredeyse. Mümkün değil koku oraya gitmez. Biliyorum çünkü iki semtte de yaşadım.

İstanbul da uğur mumcu mahallesi de kapatılan çöplüğün üzerine yapılmış mesela. Vanalari açtıklarında felaket kokar. O zaman ıstanbul da kokuyor mu demeliyiz.
Yanlış yerden girdin chp'li değilim. Takım tutar gibi parti tutanlardan hiç değilim. Bu da tutmadı.
Beğenmeyen, izmire ayak uyduramayan hiç gelmese ya da gitse keşke. Biz dar sokaklarimizla, korfezimizle, çöp konumuzla mutluyuz. En kısa zamanda umarım bir yolunu bulur gidersiniz siz de.

İzmir'i iyi bilirim; uzun yıllardır akrabalarım orada olduğundan sık da giderim. Mavişehir'de, Karşıyaka'da, Gaziemir'de, Balçova'da, Alsancak'ta, Konak'ta hiç koku almadım. Bu bahsettiğim 13 senelik süreç ve sürekli bulunduğum yerler. Belki belirli lokasyonlarda koku sorunu vardır; ancak genelinde böyle bir problem yok bence.

Memleketim Izmir disinda yasadigim bu 4. Sehir (bunlarin arasinda dağ koyu de var 2 yil yasadigim) oralarda bile hic burdakilerin Izmir denilince "yengemlere gitmistik,kemeraltini gezdik cok duzensiz,pis"ten ote goremedigi kadar sikayetler,sizlanmalarda bulunmadim ben iyi taraflarini gordum bulundugum sehirlerin ki biri buyuksehir bile degildi..Valla insan hayret ediyor.

Adam bir konuda haklı. Saltanat da bir kasımda kalkmış. Onun kutlama ve anma günü olarak düşünüp oyumu o şekilde verebilirim bak. Atamızı düşünüp chpye oy vermek değil olay onu düşünüpp onun bize bıraktığı eserlere değerlere ters birine oy vermemek

Back