- 27 Nisan 2014
- 2.618
- 1.970
Sebebi çok belli değil mi? Ortaya atılan siyasi talebi kısa vadeli düşünüp değerlendiriyoruz, başkanlığı istiyorum çünkü desteklediğim siyasi şu an yönetimde, o istiyor bende evet diyorum, eee peki ya sonrası ne olacak? Sonrası Allah Kerim.
Şu an partili Cumhurbaşkanı konuşuluyor, tamam diyelim ki 10 yıl kadar Cumhurbaşkanı'yla temsil ettiği siyasi parti iktidara geldi, Cumhurbaşkanı'yla iktidar partisi aynı oldu, iddia edilen çift başlılık ortadan kalktı, 10 yıl sonra Cumhurbaşkanı'yla iktidar partisinin aynı olacağının garantisi var mı? Yok.
Seçimler mi birleştirilecek sorusu geliyor hemen akla, cumhurbaşkanı seçimi kaldırılacak veya hükümet, vekil seçimi kaldırılacak, yerel genel seçimlerin hepsi tek bir seçimle olacak ve belediye başkanından, vekile bakana kadar hepsi tek partiden mi olacak?
O zaman iktidar olana oy vermeyenleri kim temsil edecek? Tek partili sistemden şimdiye kadar şikayet edenler bunu demokratik mi bulacak birden bire?
Hadi dönelim yine partili Cumhurbaşkanı mevzuna, 10 yıl sonra iktidar başka, Cumhurbaşkanı başka partiden olursa dedim, olursa ne olacak? Yine iddia ettikleri gibi bir yönetim sorunu yaşanmayacak mı? Halkın 10-15 yıl sonra fikir değiştirip çok başka birini seçmeyeceğinin garantisi var mı?
En felaket senaryo şu olabilir mi? İmralı'daki 15 yıl sonra partili Cumhurbaşkanı olabilir mi mesela?
Ki benim en korktuğum senaryolardan biridir bu, hayal mi? Bilemiyorum bu ülkede çoğu şey için hayaldi gerçek oldu diyor siyasilerimiz, olmaz olmaz dememek lazım, siyasi liderlere sevgi ve saygı bir yana istenilen sistem değişikliklerini gelecekte ne olur acaba diye derin ve geniş düşünüp ona göre karar vermek lazım.
Ben bizim ülkemize en uygun sistemin şuan ki sistem olduğunu düşünüyorum . Milletvekilleri kürsüde bağlı bulundukları illerin dertlerini anlatıyor çözüm aranıyor .