Kilere kapı yaptırmamak, havalanması ve belki de ışık alabilmesi açısından daha rahat olur diye düşünüyorum, ya da yapılırsa da iki tarafa birden açılan bir kapı tercih edilebilir. Gerek bu bölümde, gerekse de mutfağın kendinde, derinliği fazla olan alt, ya da boy dolaplarda, raf yerine çekmece, tel çekmeceler daha rahat olur diye düşünüyorum. Raflar ise derinliği daha az olan üst dolaplar için daha uygun. Tabi çekmece raftan daha maliyetli olacağı için bütçenize göre bir takım tercihler yapmanız gerekecek.
Pek çok mutfak üreticisi parasız olarak çizim yapıyor. Onlardan da fiyat alırsanız, kapak modellerini yerinde incelerseniz seçimlerinizi daha rahat yapabilirsiniz. Mutfağın tam ölçülerini, kapı, pencere vs. yer ve ölçülerini gösteren bir kroki olursa ben de bir şeyler çizmeye çalışırım. Tamamen amatörce, sırf ben de mutfak yaptırmayı düşündüğüm için ilgilendiğim bir konu, dolayısı ile çok fazla bir şey beklemeyin. Ayrıca, bir arkadaş internetteki bedava çizim programları ile ilgili bir konu açmıştı, bir de ona bakın isterseniz.