Kiler

black42

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2011
44
0
36
Konya
Merhabalaar aranıza yeni katıldım ama evle ilgili çoğu mesajı okudum.Yalnız bu konuda bir bölüme rastlamadım.Sizlerden yardım istiyorum sitede çok zevkli fikirleri çok güzel insanlar var.banada yardımcı olursunuz diye düşündüm.
Benim mutfak içinde ayrı bi 4.44m'2 dikdörtgen kilerim var.kapı yapmamışlar.Öncelikle oraya bi kapı yaptırayım mı,içine nasıl dolap yaptırayım dizayn hakkında yardımlarınızı bekliyorum.mutfak dolaplarıda kırmızı beyaz, dolap rengide beyaz olsun diye düşünüyorum ne dersiniz.Bide çizim yapan arkadaşlar gördüm o şekilde bi tasarım da çok işime yarar

Kilere kapı yaptırmamak, havalanması ve belki de ışık alabilmesi açısından daha rahat olur diye düşünüyorum, ya da yapılırsa da iki tarafa birden açılan bir kapı tercih edilebilir. Gerek bu bölümde, gerekse de mutfağın kendinde, derinliği fazla olan alt, ya da boy dolaplarda, raf yerine çekmece, tel çekmeceler daha rahat olur diye düşünüyorum. Raflar ise derinliği daha az olan üst dolaplar için daha uygun. Tabi çekmece raftan daha maliyetli olacağı için bütçenize göre bir takım tercihler yapmanız gerekecek.

Pek çok mutfak üreticisi parasız olarak çizim yapıyor. Onlardan da fiyat alırsanız, kapak modellerini yerinde incelerseniz seçimlerinizi daha rahat yapabilirsiniz. Mutfağın tam ölçülerini, kapı, pencere vs. yer ve ölçülerini gösteren bir kroki olursa ben de bir şeyler çizmeye çalışırım. Tamamen amatörce, sırf ben de mutfak yaptırmayı düşündüğüm için ilgilendiğim bir konu, dolayısı ile çok fazla bir şey beklemeyin. Ayrıca, bir arkadaş internetteki bedava çizim programları ile ilgili bir konu açmıştı, bir de ona bakın isterseniz.

İlginiz için çok teşekkür ederim.Hiç daha kimseyle görüşmedim evde kendimce bi araştırma içindeyim hafta sonu bi kaç yere gideyim, önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım.

arkadaşlar iki kiler tasarımı yaptık fikirlerinizi bekliyorum hangisi daha iyi yada değiştir olmamış ,şöyle olsun ....her türlü fikre açığım.

Eklentiler

• $yeni kiler6.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 231
Bana 2. si daha güzel geldi.

Üst dolaplar yukarı kalkan kapaklardan sanırım. Eğer öyle ise onların, kullanılan mekanizmanın markasına göre değişiyordur tabi, belli bir ömrü oluyormuş, yani bilmem kaç kere açılıp kapatılabiliyormuş.

Uzun kırmızı dolap da, içinde tel sepet olan kiler dolap galiba. Bunda da iyi bir mekanizma önemli tabi. Benim 45 cm eninde bir tane var, alt kısımdaki tekerlek/bilye gibi şeyler çok ağırlık binerse plastikleri çatlıyor ve kullanım zorlaşıyor. Daha önce daha dar bir tane kullanmıştım, o yağ gibi açılıp kapanırdı, ama sorun mekanizmanın kalitesi mi, yoksa dolap eni artınca mı çıkıyor onu pek bilmiyorum, ama çok da kullanışlı oluyorlar o da bir gerçek.

Epeyice cam kapak olacak sanırım. Tam mutfağın içinde olmayacakları için fazla yapışkan bir kir olmaz herhalde üzerlerinde ama, yine de ben cam kapak silmekten nefret ettiğim için, belki de buzlu ya da hafif deseni olan cam olsa daha iyi olabilir diye düşünmeden edemedim.

Doğru iyiki aklıma getirdin canım hafif desenli bi cam daha güzel olur bide mutfağın cam bölümleri buzlumuydu hatırlamıyorum bide ona bakıyım,buzluymuş.ortadaki boy dolabı bende enini daraltalım diyordum,bide alt bölümler sebzelik gibi çekmeceli olsun diyorum.bakalım bugün bi yerle görüşeceğiz onlar nası birşey söyleyecek fiyat ne çıkaracak?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…