• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıdem Tazminatı ve Evlilik Parası

lilyase

Zambaklarda çiçek açar..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2021
94
50
3
Merhabalar hanımlar nişanlıyım ve aktif olarak iş hayatındayım evlendikten sonra başka bir ilde yaşayacağız düğünümüze yakın bir zamanda evlilik sebebiyle işten ayrılmayı planlıyorum. Araştırmalarıma göre evlendikten sonra ancak kıdem tazminatı alınabiliniyormuş.
Ben çıkışımı verirken evleneceğimi belirterek çıkışımı vermem durumunda kıdem tazminatı yada evlilik parası almama yardımcı olur mu ?

Merhabalar hanımlar nişanlıyım ve aktif olarak iş hayatındayım evlendikten sonra başka bir ilde yaşayacağız düğünümüze yakın bir zamanda evlilik sebebiyle işten ayrılmayı planlıyorum. Araştırmalarıma göre evlendikten sonra ancak kıdem tazminatı alınabiliniyormuş.
Ben çıkışımı verirken evleneceğimi belirterek çıkışımı vermem durumunda kıdem tazminatı yada evlilik parası almama yardımcı olur mu ?
Tabi ki. İşten ayrılma sebebiniz evlilik diye geçtiği sürece kıdem tazminatı ve evlilik parasi alırsınız.

İnternette araştırmalarıma göre bu durum için evlilik cüzdanı istiyor ama

Aynı şekilde istifa ettim, resmi nikahının yapılmış olması lazım, dilekçene evlilik cüzdanı fotokopisi ekliyorsun çünkü.

Back