kıbrısta okumak

buzlunane

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
30
0
merabalar kıbrısta burslu olarak okuyabilcem türkiyedeki vakıf üniversitelerinde de yüzde yirmibeş burs kazandım orta halli bir ailenin kızıyım beni bu sene göndermek bir sene daha kayıp yapmamamı istiyorlar para açısından burslu kazanmış olduğum için hemde kıbrısı dil açısından birde uluslararası diploma açısından düşünüyrorum internette kıbrıs kkında okuduklarımdan dolyı kıbrısı vermeye çekiniyorum gaü hakkında yada kıbrısta okuyan birileri olarak kıbrısı öneriyor musunuz ???

hangi bölümü düşünüyorsun?bende kıbrıs yazcaktım zamanında tıp tutuyordu okuduklarım o kadar olumsuzduki yazamadım sonradan pişman oldum ama iş işten geçmişti çevremde okuyanlar var kıbrısta ama açıkcası denilen şu daü ydüden iyimiş ortam olarak hayat buraya göre pahalıymış ulaşım sıkıntıymış ama tabi sen ben illada bu bölümü istiyorum göze alırım diyorsan yaz bende orta halli bir aileden geliyorum ama eğer istediğim bir bölüm türliyede bir vakıfta tutuyorsa onu tercih ederdim ordaki her şeyi hesaba katınca yine masraflı olur en azından kendi ülkende okursun o parayla bence tabi türkiyedeki vakıflardanda imkanın varsa iyi olanları seç sabancı,koç,bilkent en iyisi sonra yeditepe,bilgi,bahçeşehir var bunlarıda araştır derim bunlar olmuyorsa kıbrıs düşün derim:)buarada kıbrısta okuyan biri bana tıp,diş,eczacılık dışında bir şey okumaya gelme değmez demişti sen yinede araştır pişman olma sonra.

benim bir arkadaşım gaü de muhasebe okuyordu %100 burslu dersleri düşünce burs kestiler geri dönmek zorunda kaldı
orada ulaşım zor
hayat pahalı
Türkiye'ye gidiş gelişin masraflı olur

ama öğrencilere çalışma alanı bolmuş
diploması uluslararası
çalışırsan ve başarılı olursan rahat okursun

benim bir çok arkadaşım orada okuyor çalışan gayet memnun, nasılsa özül üni yatarak geçerim geceleri eğleneyim mantığıyla giden beceremiyor kıbrısta okumayı
seninle alakalı bir durum anlayacağın

ya türkiyede vakıf gelio ama yüzde 25 burslu olacak şeklde bahçeşehir 28 milyar bahçeşehire bakmadım ama gelse bile bursu düştüğümde 24-25 gibi bişi oluo kıbrısta yemeklki yurt okul bu fiyatının çeyreği kadar tutuo eğitimin iyi odluğunu söylüolar ama emin olamıorum işte

canım ben yakın doğu unıversıtesınden mezunum ve tavsıye ederım..
daü nun egıtımı cok zor bursunu kaybetme gıbı bı durumun olabılır.ve daü biras daha zengın cocuklarının oldugu bır unıversıte..
yakın dogu,girne amerıkan , uluslar arası kıbrıs ve lefke daha cok memur cocuklarının gıttıgı bır unıversıte..
ama bana sorarsan ydü derim nedenıde samımı bır ortamı var yanı hıc ozel unıversıte gıbı degıl.öğrencılerde hava yok yanı.
ve son zamanlarda çok gelıstı.tıp, dişçilik, eczacılık bolumlerını actı kı adada ılk defa ydü de var.
dıploması ıngılızce.
bence burda durup bır sene bekleyecegıne gıt oku..bıletlerı erken alırsan 50 tlye bıle bılet bulabılırsın.
ayrıca ogrencı olup calısan cok fazlaydı..bende onlardan bırıydım..son ıkı sene hem calıstım hem okudum.günde 8 saat calısıyodum markette kasıyer olarak ve aldıgım ucret 2008 de 1000 tl ıdı yanı calısma ımkanları fazla tabı calısmayı dusunursen.
sormak ıstedıgınız bıseey olursa yardımcı olabılırım.

canım ben yakın doğu unıversıtesınden mezunum ve tavsıye ederım..
daü nun egıtımı cok zor bursunu kaybetme gıbı bı durumun olabılır.ve daü biras daha zengın cocuklarının oldugu bır unıversıte..
yakın dogu,girne amerıkan , uluslar arası kıbrıs ve lefke daha cok memur cocuklarının gıttıgı bır unıversıte..
ama bana sorarsan ydü derim nedenıde samımı bır ortamı var yanı hıc ozel unıversıte gıbı degıl.öğrencılerde hava yok yanı.
ve son zamanlarda çok gelıstı.tıp, dişçilik, eczacılık bolumlerını actı kı adada ılk defa ydü de var.
dıploması ıngılızce.
bence burda durup bır sene bekleyecegıne gıt oku..bıletlerı erken alırsan 50 tlye bıle bılet bulabılırsın.
ayrıca ogrencı olup calısan cok fazlaydı..bende onlardan bırıydım..son ıkı sene hem calıstım hem okudum.günde 8 saat calısıyodum markette kasıyer olarak ve aldıgım ucret 2008 de 1000 tl ıdı yanı calısma ımkanları fazla tabı calısmayı dusunursen.
sormak ıstedıgınız bıseey olursa yardımcı olabılırım.

çok teşekkür ederim tercihlerimi verdim kesin kıbrıstayım artık :) yurtları hakkında bilgi edinmek istiyorum özel yada devlet çok mu kötüler yada çok mu kuralcılar ??

çok teşekkür ederim tercihlerimi verdim kesin kıbrıstayım artık :) yurtları hakkında bilgi edinmek istiyorum özel yada devlet çok mu kötüler yada çok mu kuralcılar ??

canım ben ordayken devlet yurtları yoktu..yenı yenı kyk yurt yapıyo dıye duydum.
okulun yurtlarında kalırsan en gec gece 12 de gırmelısın..onun dısında haftasonları evcı ıznı doldurursa aılen dısarda kalabılırsın..
bu ydu nun ıcındekı yurtlar ıcın gecerlı.
bunun yanında ozel yurtlarda var .. toros ogrencı yurdu okula yakın olan bır yurt.
ben son sene orda kaldım..giriş - çıkış problemın yok..yurdun gırısındekı kapı sıfrelı ve ıstedıgın saatte gırebılırsın.
tek bır odada banyo-tuvalet ve mutfak var..yanı bır odada kalıyosun mutfakta ıcınde amerıkan tarzı..
ıkı kısılık olarak dızayn edılmıs ama ıkı kısının ucretını odersen tek kalabılırsın..bırde 1+1 var aynı yurtta oda bıras daha pahalı.
sen nerelerı yazdın unı olarak?
lefkoşada kalabılecegın 4 - 5 tane yurt var belkı dahada artmıstır sımdı.
kıbrısta evler cok pahalı ve eger tercıhlerınde kıbrıs gelırse sakın ılk sene tanımadıklarınla eve cıkma..
yurtta kalmanı onerırım.

canım ben ordayken devlet yurtları yoktu..yenı yenı kyk yurt yapıyo dıye duydum.
okulun yurtlarında kalırsan en gec gece 12 de gırmelısın..onun dısında haftasonları evcı ıznı doldurursa aılen dısarda kalabılırsın..
bu ydu nun ıcındekı yurtlar ıcın gecerlı.
bunun yanında ozel yurtlarda var .. toros ogrencı yurdu okula yakın olan bır yurt.
ben son sene orda kaldım..giriş - çıkış problemın yok..yurdun gırısındekı kapı sıfrelı ve ıstedıgın saatte gırebılırsın.
tek bır odada banyo-tuvalet ve mutfak var..yanı bır odada kalıyosun mutfakta ıcınde amerıkan tarzı..
ıkı kısılık olarak dızayn edılmıs ama ıkı kısının ucretını odersen tek kalabılırsın..bırde 1+1 var aynı yurtta oda bıras daha pahalı.
sen nerelerı yazdın unı olarak?
lefkoşada kalabılecegın 4 - 5 tane yurt var belkı dahada artmıstır sımdı.
kıbrısta evler cok pahalı ve eger tercıhlerınde kıbrıs gelırse sakın ılk sene tanımadıklarınla eve cıkma..
yurtta kalmanı onerırım.

ben girneyi verdim birde doğu akdenizi giriş çıkış saatleri biraz sıkıntılı geldi bana yurt için ciddi araştırmaya girdim ama markete giderken bile izin alman gerekio diyenler oldu korktum açıkçası

ben girneyi verdim birde doğu akdenizi giriş çıkış saatleri biraz sıkıntılı geldi bana yurt için ciddi araştırmaya girdim ama markete giderken bile izin alman gerekio diyenler oldu korktum açıkçası

yok ya o kadar sıkıntılı degıl yurtları..
bu arada sonuclar acıklanırsa yaz neresı oldu dıye

evetttttt varmı kıbrısı kazanan arkadaslarrr..
bır mezun olarak cok merak edıyorum yakın dogulu olacak arkadasları

bende girne yi kazandım ama eğitim dili ingilizce olması beni korkutuyor ingilizce hazırlık sınıfını geçmek çok mu zor kızlar :KK43:

bende girne yi kazandım ama eğitim dili ingilizce olması beni korkutuyor ingilizce hazırlık sınıfını geçmek çok mu zor kızlar :KK43:

tebrik ederimm ben hem dil içinde kıbrısı istedim ingilizce artık bilinmesi zorunlu bir dil ve tek başına bile yeterli değil bende zorlanacağımı düşünüyorum ama azim önemli beni korkutanda yurt hangi yurda karar veremedim apart yurt bulsam belki diyorum çok karışık kafam

tebrik ederimm ben hem dil içinde kıbrısı istedim ingilizce artık bilinmesi zorunlu bir dil ve tek başına bile yeterli değil bende zorlanacağımı düşünüyorum ama azim önemli beni korkutanda yurt hangi yurda karar veremedim apart yurt bulsam belki diyorum çok karışık kafam

haklısın ıngılızce zorunlu oldu artık ama ben ıngılızceden pek fazla anlamadıgım ıcın korkuyorum bu arada teşekkur ederım:)

haklısın ıngılızce zorunlu oldu artık ama ben ıngılızceden pek fazla anlamadıgım ıcın korkuyorum bu arada teşekkur ederım:)

türk olmadığım halde türkçe dili için ölüyoruum :) edebiyat aşığıyım ve ingilizcenin türkçeme olumsuz etki etmesnden korkuyorumm vee hiç hiiç anlamadığımm tek şey ingilizce yinede öğrenmek zorundayııız ve öğrenecez hiç korkma halledilmicek şey yok:)

türk olmadığım halde türkçe dili için ölüyoruum :) edebiyat aşığıyım ve ingilizcenin türkçeme olumsuz etki etmesnden korkuyorumm vee hiç hiiç anlamadığımm tek şey ingilizce yinede öğrenmek zorundayııız ve öğrenecez hiç korkma halledilmicek şey yok:)

inşallah bu arada ben tam burslu yum bursum kesılır mı ortalamam 2.00 ın altına duserse? bı fıkrın var mı

ıngılızce hazırlık ıcın lefke avrupa desen zor derdım ama girnenın hazırlık egıtımı cok zor degıl.
pre-ıntermediate -- ıntermediate duzeyınde.
yakındogu olsaydı yurtları hakkında yada apart yurtlar hakkında bılgı verebılırdım ama gırne olunca pek bır sey dıyemıyorum
bu arada benım arkadasım bızım unıde hıc ıngılızce bılmeden bolumu bıtırdı ama cızım ve projelerı superdıı..
hatta ılk senekı ıng derslerını drop ettırıp mezun olurken veren bırıydı..
ama projede cok ıyı oldugu ıcın hocaları sorun cıkarmadı.

X