410 iyi aslında 1.tercihte yanlış tercihten dolayı mı elendi tabi birde başarı sıralaması var.410küsür yaptım falan diyordu. Tam net bilmiyorum.
İstanbul'da Mef Üniversitesi, kemerburgaz,doğuş gibi üniversiteler %25 bursla gelebilir,uluslararası Kıbrıs ise %50yle gelebilir diyordu. Bugün. Arayıp danışıncs konusu geçti tam net bilmiyorum.
Bu kadar düşük gelmese belki İstanbul, Ankara da devlet düşünürdü ama şimdi ya özel ya da Kıbrısta eğitim gibi seçenekleri kalmış. 2.yılı olduğu için bir daha hazırlanmak istemiyorum diyor
410 iyi aslında 1.tercihte yanlış tercihten dolayı mı elendi tabi birde başarı sıralaması var.
Peki aylık ev masrafın ortalama ne kadar
600 - 700 tl yi buluyordur rahat. Ama ben 1000 de kira veriyorum ve tek başıma yaşıyorum. Yeğeniniz ev arkadaşıyla kalırsa daha uyguna gelir size. Ama şu da var ev arkadaşlarıyla yapabilecek mi? Eski konularıma bakarsanız ev arkadaşı denen insanlarla ne kadar sıkıntı yaşadığımı görürsünüz. Girne de evler daha pahalıdır Lefkoşa ya göre. İnternetten ufak bir araştırma yapabilirsiniz evler hakkında. Lefke yi tercih etmezdim yerinizde olsam uygundur KYK yurdu da vardır ama yeri çok sapa bir yerde, büyükşehirde dogmuş büyümüş biri orada çok sıkıntı çekebilir. Eğer yurtdışına açılma planı varsa iyi üniversiteleri tercih etsin yoksa oraya gittiğinde diplomasını kabul etmeyebilirler çok duydum böyle şeyleri. Yakın Doğu veya Doğu Akdeniz gayet iyi. Fakat Doğu Akdeniz daha zor Yakın Doğuya göre.
Eğer İstanbul tutuyorsa İstanbulda kalsın derim yine de. Kıbrısta bursu daha çok olsa bile kira fatura falan filan derken İstanbuldan pahalıya bile gelebilir. Hem burada çekeceği çileye değmez toplu taşıma yok şebeke suları çok kötü yaz okuluna falan kalırsa yazları cehennem gibi sıcak ve daha bir sürü şey.
Eğer hukuk ve denklik istiyorsa daü den başkasını düşünmesin derim. En iyisi çünkü. Devam zorunluluğu yok sınav zamanları belli. Ama derse girer not tutar ve çalışırsa 4 yılda biter. Kiralar yıllık veya 6 aylık peşin alınıyor. Yurtlar da öyle. Yeme içme evet biraz pahalı ama türkiyede istanbul gibi merkezde bi yerde yaşıyorsa aynı sayılır. Magosa bence öğrenci kenti okul merkezde. Çok gelişmiş değil ama sakin ve huzurlu en azından. Gece hayatı demişsiniz kumarhaneye gitmeyecekse aklınız çok kalmasın izmir İstanbul daha ileri bence bu konu da. Elektirik pahalı. Tüp gaz ucuz. Su artık tatlı su türkiyeden geliyor ama içilmiyor yinede. Ulaşım heryere gidebilen ücretsiz servisleri var okulun ve taksilerde öyle çok pahalı değil ve hepsi son model mercedesyani eksi ve artılar var ama kötü bi seçim olmaz bence
Kardesim kibrista
Kira yillik pesin veriliyor
Aylik 2000 lira gibi bir masrafi oluyor
Okul 13.000
%50 burslu ..
Yasam kolay
Oyle bakmayin yok gece hayati var diye
Istanbulda ankara da yok mu
Ogrenci ortami iyi ama zenginler bariz belli..
Kucuk sevimli bi yer
Sahsen ben istanbulda okuyacagina kibrista okumasi taraftariyim ..
Aynen oyle ..Beni de gece hayatı korkutmuyor gayet Ankarada da var istersen.Masraf ev kiraları da aslında Ankaraya İstanbul a göre normal geldi bana.
Teşekkür ederim canım bilgiler için.
Çok kötü seçenek olduğunu bende düşünmüyorum nedense.İstanbulda kalsa ya da ankaraya gitse de ev kiraları 1000-1200 zaten okula yakın istersen gittikçe artıyor.
Evet oralara bakıldığında neredeyse aynı kalıyor kara kış yok enazından doğalgazı o bu olmaz. Ama dediklerim daü için geçerli düşünürse orayı düşünsün. Derslere gidemezse ses kaydından yazılmış notları satan fotokopiciler okulun etrafında. Çok yardımcı olur. Bazıları beta copi den orda hocalık yapmış hocaların notlarını kitaplarını getirtiyor yardım için. İsterse fırsat çok.
Aynı kapıya çıkıyor şu koşullarda
Kuzenim yarı burslu mimarmışım okumuştu cerrah dayımı zorlamıştı epey. Dişini bil hazır suyla fırçalıyordu bay kötüymüş suyu hayat tuzluymuş. Bide hukuk okuyunca yurt dışında ne yapacak. Her ülkenin kullandığı hukuk aynı değil ki
Türk Alman Üniversitesi varmış İstanbulda. Her iki ülkeye ait diploma ve eğitimi almanca dedi belki ileride yurtdışı için faydalı olur diyerek oraya gider.Tek tutan devlet üniversitesi gibi bir şey ama yeni bir okul onu da bilemiyoruz çok teşekkür ederim :)
Valla bundan 4 sene oncesinde bi tanidik 1000 lira kadar bi fiyata kucuk bir evde kaliyordu.Kiralar ortalama nasıldır bir tahminin var mı?
Uzatacağını bende düşünmüyorum açıkçası biraz öğrenciye bağlı bir durum.
Ama eğitim,ev,harçlık tahmini gideri nasıl olur ve alacağı eğitim kaliteli olur mu onun düşüncesindeyiz.
Ayrıca şunu belirtmeden geçemiycem eğer kız çocuguysa inan bana istanbul veya ankaradan daha çok rahat eder ailenin aklı kalmaz. Huzur var. Gecenin 3 ünde rahat rahat sokakta evine giden kızlara rastlayabilirsin. Korku olmaz. Herkes haddini bilirTeşekkür ederim canım bilgiler için.
Çok kötü seçenek olduğunu bende düşünmüyorum nedense.İstanbulda kalsa ya da ankaraya gitse de ev kiraları 1000-1200 zaten okula yakın istersen gittikçe artıyor.
Aynı kapıya çıkıyor şu koşullarda
Onun bölümü mimarlıktı onun da etkisi var mimarlık projeleri ciddi orda harcatıyor maalesef . Yalnız annemde gitmişti kuzenimin yanına bir hafta oda demişti suyu çok kötü çayı demlemek için diş fırçalamak için bile hazır su kullandık diye. Bide meyve sebze yiyecekler çok pahalıymış buraya göre. Zaten dergilerim üzerinde de hep Kıbrıs fiyatı daha pahalı olur ya o hesap heralde.Denklik olan okullara bakıyor.
Kıbrısta ve İstanbul'da Türk-alman Üniversitesini isteyecek araştırmış denklik sorun değil ama masraflar nasıl olunuyor diye düşündük.
Az önce 5 yıldır orada okuyan bir arkadaşımla konuştuk aylık 3 bini buluyor gider dedi.
Ev kiraları a şöyle bir baktım cidden yeter geldi bana da kiraları çünkü Ankara Bahçelievler gibi 1200 vs Gazi Üniversitesi yakını evlerde giriş kat 1200 mesela aynı hesap aslında.
3 bin tl yi karşılarlar bir sorun olmaz gibi ama bakalım detaylı araştırıcaz.
Kuzenin biraz daha iyi bir evde ya da gece hayatına biraz fazla harcamış olabilir çünkü araştırdığım kadarıyla bir öğrenci tek memur maaşıyla geçinebilir gibi geldi okuduğum şeyler hep bu izlenimi verdi
Onun bölümü mimarlıktı onun da etkisi var mimarlık projeleri ciddi orda harcatıyor maalesef . Yalnız annemde gitmişti kuzenimin yanına bir hafta oda demişti suyu çok kötü çayı demlemek için diş fırçalamak için bile hazır su kullandık diye. Bide meyve sebze yiyecekler çok pahalıymış buraya göre. Zaten dergilerim üzerinde de hep Kıbrıs fiyatı daha pahalı olur ya o hesap heralde.
Taksiler pahali degil mi? Sanirim sana gore oyle girne merkeze 5 dk uzaklikta bir yere 50 tl aliyorlar nesi ucuzmus..Eğer hukuk ve denklik istiyorsa daü den başkasını düşünmesin derim. En iyisi çünkü. Devam zorunluluğu yok sınav zamanları belli. Ama derse girer not tutar ve çalışırsa 4 yılda biter. Kiralar yıllık veya 6 aylık peşin alınıyor. Yurtlar da öyle. Yeme içme evet biraz pahalı ama türkiyede istanbul gibi merkezde bi yerde yaşıyorsa aynı sayılır. Magosa bence öğrenci kenti okul merkezde. Çok gelişmiş değil ama sakin ve huzurlu en azından. Gece hayatı demişsiniz kumarhaneye gitmeyecekse aklınız çok kalmasın izmir İstanbul daha ileri bence bu konu da. Elektirik pahalı. Tüp gaz ucuz. Su artık tatlı su türkiyeden geliyor ama içilmiyor yinede. Ulaşım heryere gidebilen ücretsiz servisleri var okulun ve taksilerde öyle çok pahalı değil ve hepsi son model mercedesyani eksi ve artılar var ama kötü bi seçim olmaz bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?