kıbrısa taşınıyoruz yardım lütfen

seymabektas

Prensesim.. Güzel Kızım..
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
253
2
35
biz bu yaz sonu gibi kıbrısa taşınıcaz büyük ihtimalle çünkü eşim artık babasına bağımlı çalışmak istemiyor, kendi ayakları üstünde durmak istiyor.
dolayısıyla bir arkadaşı kıbrısta yaşıyor ve gel ben sana iş bulurum dedi ve eşimin işi de hazır sadece bizim gitmemiz kaldı.
ama benim içim gitme taraftarı değil. çünkü eşimin arkadaşından başka kimsemiz yok orda.
nasıl bir yerdir, nasıl geçinilir bilmiyoruz.
ilk defa kıbrısa gidecez.
ailemden uzak kalmayı düşünmüyorum çünkü zaten ailemden uzaktayım.
ailem trabzonda ben bursada yaşıyorum, o konuda bişey değişmicek.
ama hiç olmazsa burda bir sürü çevrem oldu 1 yılda orda kimse yok biraz kafam karıştı yardıcı olun bana....
kıbrısta yaşayan arkadaşlar bana kıbrısın nasıl bir yer olduğunu anlatabilirmi??
birde kıbrıs çok pahalı bir yermiş. ama askari ücret buranın 2 katıymış. nasıl yaşanır bilmiyorum..:1no2:fisfisfisfisfisfisfisfisfisCADIARZU

canım ben bır kaç yıl kıbrısta okudum, bir kere kıbrıs cok sıcak bır yer, yaz kış sıcak. çok temız bır yer degıl. bir tarla bır apartman bir tarla bır ev gıbı duşun heryerı. gırne merkez, magosa dau kampusu ve lefkoşe merkez dışında heryer kötu. fazla gelışmemış tarla oldugundan evler sureklı toz, çamur ve böcek oluyor. ınsanı sakin kendı halınde fazla kaynaşmayı sevmıyorlar. uykuyu çok sevıyorlar,az çalışıyorlar gun içinde dukkanlar 5 saat falan acık oluyor. genelde orada yaşayan çok ıngılız var onları daha çok sevıyorlar.çeşme suları az arıtılmış yanı oyle sabun köpurmuyor bılesın. bursanın bol sıfalı sularından yeşilınden nasıl koparsın bılmıyorum ama ıyı yanları da var. mesela sureklı denızle iç içesin. akşam herkes pilaja gıder piknik yapar, yıldızlar sankı elınle tutacakmış gıbı yakındır, çok unlu görebılırsın, ınsanlar rahattır çıplak dolaşsan bakmaz, askıntı olmazlar, polislerı cok babacandır. hoşgöruludur. benzın ve et buraya göre daha ucuz. yeşil olan herşey pahalı sebze pek yok.meyva var ama sadece portakal.çok lezzetli. dedıkodu falan sevmıyorlar sakın yapma derım. sevgıler

canım ben bır kaç yıl kıbrısta okudum, bir kere kıbrıs cok sıcak bır yer, yaz kış sıcak. çok temız bır yer degıl. bir tarla bır apartman bir tarla bır ev gıbı duşun heryerı. gırne merkez, magosa dau kampusu ve lefkoşe merkez dışında heryer kötu. fazla gelışmemış tarla oldugundan evler sureklı toz, çamur ve böcek oluyor. ınsanı sakin kendı halınde fazla kaynaşmayı sevmıyorlar. uykuyu çok sevıyorlar,az çalışıyorlar gun içinde dukkanlar 5 saat falan acık oluyor. genelde orada yaşayan çok ıngılız var onları daha çok sevıyorlar.çeşme suları az arıtılmış yanı oyle sabun köpurmuyor bılesın. bursanın bol sıfalı sularından yeşilınden nasıl koparsın bılmıyorum ama ıyı yanları da var. mesela sureklı denızle iç içesin. akşam herkes pilaja gıder piknik yapar, yıldızlar sankı elınle tutacakmış gıbı yakındır, çok unlu görebılırsın, ınsanlar rahattır çıplak dolaşsan bakmaz, askıntı olmazlar, polislerı cok babacandır. hoşgöruludur. benzın ve et buraya göre daha ucuz. yeşil olan herşey pahalı sebze pek yok.meyva var ama sadece portakal.çok lezzetli. dedıkodu falan sevmıyorlar sakın yapma derım. sevgıler

cnm yapma yaa gerçekten böyle bir yermi?
inanmıyorum. bende aslında pek gitmek istemiyordum ama eşimin işi dolayısıyla gidiyoruz. inşl. pişman olmayız. saol cnm yardımcı olduğun için

ben kıbrıslıyım !
canımm hangi evler pis ve hangi yerler berbat ? sen hangi köyde kaldın kim bilir. ki köyleri de artık şehri aratmıyor.. ewt kıbrısın bir çok kısmı ovalık ama ovalık alanlar şehrin dışında inşaa edilmeyi bekliyorlar.. Burda öyle yerler öyle güzellikler öyle evler var ki hiç bir ülkede göremessiniz..
eksi yönleri, ulaşım zorluğu, aşırı sıcak, köylük alanlarda ihtiyaçlarını pek gideremessin.. insanları çok sıcaktır yeterki arkalarından dedikodusunu yapmayın.. walla bir daha kapıdan içeri sokmazlar :)))
genelde çay yerine kahve ikram ederler.. yemekleriyle ünlüdür, şivelerimiz farklıdır.
sadece burda lefkoşa surlar içi berbattır.. bu konu hakkında yorum yapmıycam gidenler biliyor ztn fazla söze gerek yok :)

saygılar..

cnm yapma yaa gerçekten böyle bir yermi?
inanmıyorum. bende aslında pek gitmek istemiyordum ama eşimin işi dolayısıyla gidiyoruz. inşl. pişman olmayız. saol cnm yardımcı olduğun için

gelmek istemiyorsan gelme canım.. burayı sevemezssen burda yaşıyamazssın.. burası turistik bi ada. her sezon buraya binlerce turist geliyor.. buranın maaşları da yüksek.. geçim sıkıntısı pek yaşamazssınız.. burda böyle birşey vardır ki bir insan ya zengin olur ya da tam fakir.. ortasını pek göremezssiniz..
hakkınızda hayırlısı olsun !

bende yeni taşındım ama sevdim öyle tozlu ev falan bende görmedim ben alışmaya çalışıyorum doğayla iç içe ben sevdim sadece tanıdığım kimse yok oda artık zamanla

ondan öte KKTC ye elini salayan gidemiyor, direk gidip çalışamaz sevgilin. Bildiğim kadarıyla direk giden 3 ay kalabiliyor maksimum ve çalışması vs yasak.

kıbrıs bence çok temiz bir yer ayda 1 giderim bn arkadaşlarımın yanına fln hele girne muhteşem ama yaşamak için biras pahalı gibi araban olması lazım ulaşımda güçlükler var ama çalışanlara verdikleri ücretler çok iyi mesai ücretini bile haklarıyla alıyorlar seviyorum kıbrısı

valla cnm bir yıldır burdayım evet asgari ücret 1.200 falan ama burası türkiyeye göre çok pahalı o yüzden o para yetmez biz çok daha fazlasını alıyoruz yine yetmiyor çünkü :icecream:
genelde çok sıcak klimasız yaşanmaz arabasız yaşanmaz çok fazla havada nem var denizi süper tarihi gezilcek çok yer ivr

selam Kıbrıs Girnede yaşıyorum buranın en kötü şeyi Türkiye'nin en iyisi diyebilirim . Doğası çok güzel havası temiz fazlasıyla :) sakin ...ölsen pek duyan olmaz yani :)) ama Yinede gurbetdesin ve bu çok zor yediğim hiçbirşey Türkiye de yediğim gibi tat vermiyor .. ekmek bile:)))))ış bulmakta hiç kolay değil kktc vatandaşı olman aranıyor çoğunlukla hayat pahalı ve şartlar zor.Tatil için güzel biryer gez gez bitmiyor tarihi yerler inanılmaz güzel ama ben gurbetçilikten yana değilim o yüzden çok zorunlu değilseniz çıkmayın vatanınızdan derim kaldığın yer sevdiklerinle anlam kazanıyor bence ...

ben elimde olsada kıbrısta yaşasam diyorum ama orada yaşayanlar pek memnun deil galiba gelince bidaha dönmek istemiyorum ya

Merhabalar arkadaşlar, bende tr de yaşıyorum ama çok sık gidiyorum kıbrısa.
Bir arkadaşımız pis demiş, bir yere kadar yalan değil.
Bizim Türk kadınları ev kadını doğup, ev kadını olarak öldükleri için (çalışsalar bile) ellerinden bez düşmez.
Türklerin temizlik anlayışı hiçbir ülkede yoktur. Evlerimiz çok temiz gerçekten, en kötü eve girsen eşyası bile olmasa yinede çok temizdir.
Kıbrıslılar Türk kültüründen çok İngiliz kültürünü benimsedikleri için daha rahattır, o yüzden öyle sabahtan akşama ev temizliyim falan diye kendini paralamaz. Benim gittiğim birçok avrupa ülkesindede insanlar aynı. Kültür farkı işte.
Ben köyede gittim, 5 yıldızlı otellerdede kaldı ama evet bize göre pek hijyenik değil.
Çok seviyorum Kıbrısı. Denizi, havası, özgürlüğü süper ama bende İngilizlere karşı gösterilen ilgi ve sevginin Türk vatandaşlarına gösterilmediğinden şikayetçiyim ama nedenlerini biliyorum.
Tabii nedenlerini burada yazıp polemik yaratmam asla.
Orada yaşayan tüm arkadaşlara sevgiler.
(acayip kıbrısım geldi bu topiği okuyunca :gitme:)

Merhabalar arkadaşlar, bende tr de yaşıyorum ama çok sık gidiyorum kıbrısa.
Bir arkadaşımız pis demiş, bir yere kadar yalan değil.
Bizim Türk kadınları ev kadını doğup, ev kadını olarak öldükleri için (çalışsalar bile) ellerinden bez düşmez.
Türklerin temizlik anlayışı hiçbir ülkede yoktur. Evlerimiz çok temiz gerçekten, en kötü eve girsen eşyası bile olmasa yinede çok temizdir.
Kıbrıslılar Türk kültüründen çok ıngiliz kültürünü benimsedikleri için daha rahattır, o yüzden öyle sabahtan akşama ev temizliyim falan diye kendini paralamaz. Benim gittiğim birçok avrupa ülkesindede insanlar aynı. Kültür farkı işte.
Ben köyede gittim, 5 yıldızlı otellerdede kaldı ama evet bize göre pek hijyenik değil.
Çok seviyorum Kıbrısı. Denizi, havası, özgürlüğü süper ama bende ıngilizlere karşı gösterilen ilgi ve sevginin Türk vatandaşlarına gösterilmediğinden şikayetçiyim ama nedenlerini biliyorum.
Tabii nedenlerini burada yazıp polemik yaratmam asla.
Orada yaşayan tüm arkadaşlara sevgiler.
(acayip kıbrısım geldi bu topiği okuyunca :gitme:)

Canım benim seni gittiğin otellerde hijyen konusunda yargılayamam.. Evet bazı oteller buna pek dikkat etmiyor.. Bende her gittiğimde bunun bir eksikliğini yaşıyorum.
Adada ingiliz kültürünün benimsenmesi de çok normal çünkü tarihi geçmişimizden dolayı öncelerden ada da ingiliz egemenliği hüküm sürmüştü... bu da ondan kaynaklanan birşey..
Ama tembel insanlar her ülkede olabilir. benim annem öyle değil :)) annemin titizliğini ben hiç bir kadında göremedim daha.. hatta seni evimize davet ediyorum :)
Türkiye vatandaşlarına ilgi pek gösterilmiyor konusu tartışılır bende bunu burda yazamam.. Bunun cevabını ancak size Lekoşada girne kapısına giderseniz bulursunuz diyorum yerimseniben Ve altını çizerek belirtmek isterim ki bizim çoook ailece görüşüp kaynaştığımız çok Türkiye vatandaşı aileler var..

Ve anlamadığım birşey var ki neden biz Türklere diye başlayan kelimeler kullanıyorsunuz ? Bizde Türk'üz ! Bu konu hakkında kendi arkadaşlarımla da çok tartıştım.. niye böyle bir ayrım yapılıyor ? kendimizi rum sanıyoruz :sinifsinif:

Canım benim seni gittiğin otellerde hijyen konusunda yargılayamam.. Evet bazı oteller buna pek dikkat etmiyor.. Bende her gittiğimde bunun bir eksikliğini yaşıyorum.
Adada ingiliz kültürünün benimsenmesi de çok normal çünkü tarihi geçmişimizden dolayı öncelerden ada da ingiliz egemenliği hüküm sürmüştü... bu da ondan kaynaklanan birşey..
Ama tembel insanlar her ülkede olabilir. benim annem öyle değil :)) annemin titizliğini ben hiç bir kadında göremedim daha.. hatta seni evimize davet ediyorum :)
Türkiye vatandaşlarına ilgi pek gösterilmiyor konusu tartışılır bende bunu burda yazamam.. Bunun cevabını ancak size Lekoşada girne kapısına giderseniz bulursunuz diyorum yerimseniben Ve altını çizerek belirtmek isterim ki bizim çoook ailece görüşüp kaynaştığımız çok Türkiye vatandaşı aileler var..

Ve anlamadığım birşey var ki neden biz Türklere diye başlayan kelimeler kullanıyorsunuz ? Bizde Türk'üz ! Bu konu hakkında kendi arkadaşlarımla da çok tartıştım.. niye böyle bir ayrım yapılıyor ? kendimizi rum sanıyoruz :sinifsinif:

Canım benim yanlış anlama sakın. Ben ingiliz kültürünü benimsemişler diye yadırgadığım için demedim. Temizlik açısından rahat olmalarını ona bağladığım için dedim. Ben zaten kendimde öyle temizlik düşkünü bir insan değilim (yapmak açısındanyerimseniben) Sabahtan akşama temizlik yapan insanları da hiç normal bulmam.
temizliğide çok fazla kafaya takan biri değilim ama gidince ister istemez farkediyorsun çevreni.
Tabi Kıbrısta Türk, bunu aksini düşünmek bile hata bende hani vatandaşlık açısından dedim, Türkiye Türk'ü, Kıbrıs Türk'ü gibilerinden.
Eğer Kıbrıslı arkadaşlarımı üzecek bişey yazmışsam özür dilerim, Yanlış ifade ettim o zaman.
Kıbrısa gelince evinizde olmasa bile dışarıda mutlaka görüşelim.yerimseniben
Kendinize ii bakın.

Canım benim yanlış anlama sakın. Ben ingiliz kültürünü benimsemişler diye yadırgadığım için demedim. Temizlik açısından rahat olmalarını ona bağladığım için dedim. Ben zaten kendimde öyle temizlik düşkünü bir insan değilim (yapmak açısındanyerimseniben) Sabahtan akşama temizlik yapan insanları da hiç normal bulmam.
temizliğide çok fazla kafaya takan biri değilim ama gidince ister istemez farkediyorsun çevreni.
Tabi Kıbrısta Türk, bunu aksini düşünmek bile hata bende hani vatandaşlık açısından dedim, Türkiye Türk'ü, Kıbrıs Türk'ü gibilerinden.
Eğer Kıbrıslı arkadaşlarımı üzecek bişey yazmışsam özür dilerim, Yanlış ifade ettim o zaman.
Kıbrısa gelince evinizde olmasa bile dışarıda mutlaka görüşelim.yerimseniben
Kendinize ii bakın.

Estağfurullahh ne demek görüp te yaşadıklarınız için kimse size aksini savunamaz..
Sadece benim anlamadığım bir konu hakkında aydınlattınız teşekkür ederim..
Bunu da merak etmemin nedeni Türkiyeye bir çok kez gittim ve her zaman siz Rum musunuz sorusuyla karşı karşıya geldim.. Sizde biz Türklere diye konuşunca bir anda açıklama gereği hissettim.. Türkçe konuşmama rağmen bile bana diliniz ne diye soruldu hehe :)) sanırım şive farklılığındann.. Anladığım kadarıyla yeterince tanınmış bir ülke değiliz... fisfisfis

Kıbrısa gelirseniz beklerim
sevgiler :1hug:

selamn arkadaşlar benim sevgilimde kıbrıs girnede okuyor.benim bildiklerim havanın denizin güzel olduğu,kimsenin kimseye bakamadığı,suyunun saçları çok döktüğü=),trafik kurallarına çok uyulduğu,asgari ücretin2 milyarı geçtiği ama hayatın pahalı olduğu,taksileirn bile son model olduğunu vs vs biliyorum.yaklaşık 5 aydır sevgilim orda çok özlüyorum onu yaa off off =( senağlama

selamn arkadaşlar benim sevgilimde kıbrıs girnede okuyor.benim bildiklerim havanın denizin güzel olduğu,kimsenin kimseye bakamadığı,suyunun saçları çok döktüğü=),trafik kurallarına çok uyulduğu,asgari ücretin2 milyarı geçtiği ama hayatın pahalı olduğu,taksileirn bile son model olduğunu vs vs biliyorum.yaklaşık 5 aydır sevgilim orda çok özlüyorum onu yaa off off =( senağlama

allah kavuştursun bacım zor ayrı olunca işte öyle napcan okuyo işte seninkide evlenince bunlar anı olarak kalcak size işte sabret cnm benim öpa.s.:kedi::kedi:tümmmmm

ben 4 yıl kaldım kıbrısta.. deseler magic git yerleş, vala giderim kaydirigubbakcemile3

çok seviorum ben kıbrısı, her yer tarih kokuo buram buram, keşfedilcek okadar çok şey varki..

en önemlisi sıcakkkk, sadece 3ay soğuk oluo ki oda türkiye soğuğu gibi değil hırkayla geçiştirilcek cinsten, nisanda başlardık kısa kollu giymeye, mayıs ilk haftası doğru masmavi sulara yüzmeye delikafadulden

pahalmı evet pahalı, ama şöle bişe var burda 500tl maaş orda 1000tl olduğu için, burda 1 olanda orda 2.. yani aslında başabaş gelio gibi..

ulaşım biraz zor:bbo: toplu taşımacılık pek gelişmemiş, genelde taksiler işlio, onlarda son model ve accık tuzlu :KK70:

ayrıca biçok kültürün birleştiği biyer, her ülkeden insan görmek mümkün..

bence gözünü korkutma, ilk zamanlar zorlanırsın ama kendini kıbrısın güzelliklerine kaptırmaya başladığında iyiki dersin..

ayrıca şuda var, biyerin iyi yada kötü yönlerine odaklanmak bizim elimizde, hangi şehir 4 4lük ki değilmi, oyüzden güzel düşün güzel olsun...a.s.

ben 4 yıl kaldım kıbrısta.. deseler magic git yerleş, vala giderim kaydirigubbakcemile3

çok seviorum ben kıbrısı, her yer tarih kokuo buram buram, keşfedilcek okadar çok şey varki..

en önemlisi sıcakkkk, sadece 3ay soğuk oluo ki oda türkiye soğuğu gibi değil hırkayla geçiştirilcek cinsten, nisanda başlardık kısa kollu giymeye, mayıs ilk haftası doğru masmavi sulara yüzmeye delikafadulden

pahalmı evet pahalı, ama şöle bişe var burda 500tl maaş orda 1000tl olduğu için, burda 1 olanda orda 2.. yani aslında başabaş gelio gibi..

ulaşım biraz zor:bbo: toplu taşımacılık pek gelişmemiş, genelde taksiler işlio, onlarda son model ve accık tuzlu :KK70:

ayrıca biçok kültürün birleştiği biyer, her ülkeden insan görmek mümkün..

bence gözünü korkutma, ilk zamanlar zorlanırsın ama kendini kıbrısın güzelliklerine kaptırmaya başladığında iyiki dersin..

ayrıca şuda var, biyerin iyi yada kötü yönlerine odaklanmak bizim elimizde, hangi şehir 4 4lük ki değilmi, oyüzden güzel düşün güzel olsun...a.s.

evet canım alışınca mutlaka kopmak zor gelecek.. :umursamaz::umursamaz:
ben zaten artık kıbrıstayım 1 aydır burdayımCADIARZU
lefkoşa pek değilde girne harika bi yer..sositososito
iyiki burdayım dedirtecek kadar mükemmel
ama hasret çok zor.. ailemi çok özlüyorum..:a015::a015:
yaz gelsin diye sabırsızlanıyorum..
rabbim hakkımızda hayırlısını versin:Saruboceq::Saruboceq:

X